A to jeden z przepisów, który dostałam od teściowej. W oryginale jest szynka, ale postanowiłam ją pominąć, bo sałatka była w sumie do wędlin. I od
KardamonovyKrótko i zwięźle, bo czasu brak. Pasta wyszła super. I od razu piszę, że mięso miałam ze sprawdzonego źródła, z ogródkowej wędzarni (dziękuję <3). Problem
KardamonovyUwielbiam, śniadaniowo, wszelakiego rodzaju pasty. Robi się je w sumie przyjemnie, smakują najczęściej całkiem bardzo świetnie. Do tego trzeba tylko skoczyć po świeże buły do piekarni
KardamonovyA w sumie nie wiem co mi strzeliło do łba. Chyba chciałam się pozbyć części kawy rozpuszczalnej, której nie piję, a którą niestety posiadam. Zrobiłam więc
KardamonovyNie wiem czy już wypada wrzucać przepisy świąteczne, ale tyle mi się tego nazbierało, że w sumie raczej powinnam. Z drugiej strony trwa kiepski okres koronawirusowy
KardamonovyZrobiona przy okazji urodzin babci. Na początku chciałam zrobić klasycznie bez kurczaka, ale robiłam czystki w zamrażalniku i napatoczyły mi się 4 wędzone skrzydełka z kurczaka
KardamonovyWyszła trochę przypadkiem. W jakimś celu zasadziłam milion ton rzeżuchy, więc starałam się jednak ją sukcesywnie wyjadać. I tak jedna porcja wylądowała właśnie w towarzystwie sałaty
KardamonovyPyszna. I banalna. Zrobiona głównie z myślą o najbliższych świętach. Jeżeli nie macie rzeżuchy, możecie spokojnie dodać np. kiełki brokuła – uzyskacie bardzo podobny efekt. Składniki
KardamonovyNie sądziłam, że ten schab będzie smakował jakoś inaczej, niż taki zwykły, pieczony np. w rękawie. Po upieczeniu dałam mięsu trochę odpocząć, część zamroziłam, część wchłonęliśmy
KardamonovyO taaaak, to jest to co lubię najbardziej. Dużo zieleniny, ser i oliwa z oliwek. Święta nie święta, zielenina musi być. Koniec i kropka. Ale żeby
KardamonovyTo będzie sałatka idealnie pasująca do wszelakich wędlin. W większości w święta zajadamy się wieprzowiną, a jak wiadomo wieprzowina bardzo lubi jabłka i chrzan. Jeżeli więc
KardamonovyPróbuję napisać posta, ale mój mózg dziś nie współpracuje, jestem mega zmęczona. Obok mnie stoi kubek zielonej herbaty, ale nie wiem czy pomoże. Jak ją przeparzyłam
KardamonovyŚwięta, święta. Co Wam najbardziej smakuje po 24 grudnia? Ja uwielbiam pieczone mięsiwo do kanapek, do tego sałatka jarzynowa i sos majonezowo-chrzanowy. Nic więcej, naprawdę
KardamonovyTak jak pisałam Wam parę dni temu, w święta objadam się po kokardki sałatkami i pieczonymi mięchami. A jak pieczone mięso (lub wędlina) to oczywiście jakiś
KardamonovyI selerem naciowym. Zupełnie zwyczajna, bez udziwnień. Sprawdzi się świetnie do pieczonych wędlin na święta, będzie fajna na Sylwestra i inne imprezy mniej lub bardziej rodzinne
Kardamonovy