
Ta przekąska od razu wpadła mi w oko jak ją zobaczyłam. Zrobiłam na urodziny męża, ale świetnie sprawdzi się też na stole świątecznym. Polecam serdecznie. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego (u mnie XXL - o wadze 375g) 4 jajka ugotowane na twardo majonez rzodkiewki szczypiorek lub zielona cebulka ziarna sezamu jajko do posmarowania ciasta Sposób przygotowania: 1. Ugotowane jajka pokroić na plasterki. 2. Płat ciasta rozwinąć, wyciąć kwadraty o boku ok 7 cm. Na każdy kawałek ciasta wyłoży... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...