Nie wiem, czy w tym sezonie wiosna jest naprawdę wyjątkowo chłodna, czy mimo mojego uwielbienia do śniegu, tak bardzo tęskni mi się już do ciepłego powietrza, większej ilości słońca i mniejszej ilości ubrań. Dlatego na tegoroczny Wielkanocny stół stawiam talerz pełen maleńkich słoneczek. W podstawie kruche ciastko trzymajace w objęciach aksamitny krem z pomarańczy - orange curd - który rozświetla najbardziej pochmurne wiosenne dni. I właściwie można by na tym zakończyć ale żeby nie było za słodko, a bardziej o... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)