Wielkanoc coraz bliżej, a mój dzisiejszy przepis idealny jest na świąteczne, Wielkanocne śniadanie. To prosta sałatka jajeczna , z dodatkiem ciecierzycy i czerwonej fasoli. Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom sałatek jajecznych. Zachęcam też do wypróbowania sałatki jajecznej Babci Małgosi oraz innych, równie pysznych: Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka jajeczna
Moja smaczna kuchniawahajcie się eksperymentować – świetnie sprawdzi się w niej także szynka, kiszone ogórki czy kukurydza. Ja uwielbiam łososia i w takiej wersji będzie u mnie gościć na Wielkanoc. Można ją przygotować wcześniej i, co ważne – mimo efektownego wyglądu wcale nie jest pracochłonna. Terrina z jajkiem i wędzonym łososiem: 6 jajek ugotowanych na twardo lub półtwardo 6 lekko czubatych łyżeczek
Poezja smakuIdzie Wielkanoc. czas kiedy na stole rządzą jajka. Na Wielkanocnym stole są jajka z majonezem, faszerowane czy dodawane do żurku. Tym razem zapraszam na jajka w innej postaci. Jajka w bułeczkach z makiem. Bułki dzięki dodatkowi sosu pomidorowego są delikatne, aromatyczne i mocno pomidorowe. CHLEBKI Z JAJEM 200 G letniej 370 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 15 g drożdży
Kuchnia w oparachGalart drobiowo-wieprzowy z warzywami i jajkiem Mięsno warzywna galaretka to bardzo smaczna i efektowna przekąska, która pięknie przyozdobi nam zarówno świąteczny jak i imprezowy stół
Blog z Apetytembabka z dodatkiem majonezu, długo zachowuje swoją świeżość. Jakież było zdziwienie mojego męża, kiedy powiedziałam mu, że babka jest z majonezem. Tylko chwila pracy a efekt rewelacyjny. Idealna na Wielkanoc a także na co dzień do popołudniowej kawy. Składniki: * 4 jajka * 1/2 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 3/4 szklanki cukru * 3 łyżeczki
Zrób to smacznieZdecydowanie najlepszy przepis na jajka faszerowane pieczarkami . Idealny farsz z dodatkiem papryki czerwonej i majonezu sprawia, że jajka znikają z talerza w kilka minut. Jajka polecam szczególnie na Wielkanoc. - sprawdzony przepis na idealny farsz do jajek - gwarancja najlepszego smaku i doboru składników - świetne jajka faszerowane na stół Wielkanocny
AniaGotuje.plSałatka chrzanowa - kuchnia podkarpacka Pasta z jajek i chrzanu to klasyka domowej kuchni, która kojarzy się z wiosną i Wielkanocą. W Skołyszynie na Podkarpaciu podaje się ją w formie sałatki. Składnikiem, który odróżnia sałatkę od pasty jest jabłko, które ożywia smak sałatki i dodaje jej świeżości. Prosto, szybko, smacznie i po polsku. Tak, jak wszyscy lubimy :) Przepisem w publikacji „Wielkanocne
Trzeci talerzCiasta i wypieki wielkanocne Zastanawiasz się co upiec na tegoroczne święta wielkanocne? Przepisów jest całe mnóstwo. Ciasta muszą być kolorowe, efektowne i oczywiście bardzo smaczne. Zobacz
Blog z ApetytemLubisz smak wielkanocnych potraw i nie chcesz rezygnować z tradycji, ale jednocześnie zależy Ci na tym, by jeść zdrowiej? Przygotowałam dla Ciebie specjalny plik z przepisami „Wielkanoc bez mięsa”. Znajdziesz w nim 5 pomysłów na dania, które często goszczą na wielkanocnych stołach. Dania te są jednak w zdrowszej wersji: są lżejsze i nie zawierają mięsa. […] Artykuł
Wiszniówkacukinii, kwiatów dzikiego bzu czy chociażby jajek. Ja wykorzystałabym ciasto w taki sposób ale Wy oczywiście możecie mieć swoje własne pomysły i przygotować w tempurze inne pyszności. Jako, że Wielkanoc jest już za pasem polecam Wam jajka nadziewane szpinakiem i panierowane w tempurze. Całość smażona na głębokim tłuszczu. Jajka zrobiłam ostatnio na urodziny dziadzia i zniknęły ze stołu w ekspresowym
mecooksRoladki z szynki z sosem chrzanowym Szynka faszerowana jajkami, warzywami i sosem chrzanowym czyli wielkanocne rollsy. Pyszna i efektowna ozdoba świątecznego stołu. Polecam! Składniki
Blog z ApetytemWielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Początek kwietnia to dobry czas na zaplanowanie świątecznych przygotowań. Sprzątanie i dekoracja to tylko ich cześć. Najważniejsze są wielkanocne potrawy. Choć nie musi ich być aż dwanaście jak na Wigilię, to w polskiej tradycji jest kilka smakołyków, których nie może zabraknąć na stole. Co trzeba włożyć do wielkanocnego koszyczka? Jednym z pierwszych etapów przygotowań wielkanocnych
Kuchcik gotujeBarszcz biały na zakwasie Barszcz biały w wielu domach gości wyłącznie na wielkanocnym stole. My jednak lubimy go jeść przez okrągły rok. No może mniej w
Słodkie okruszki