majonezowe, nie tylko na Wielkanoc Gdy pierwszy raz usłyszałam o babce majonezowej, to uznałam to za jakieś nieporozumienie. Gdy zjadłam po raz pierwszy uznałam ją za jedną z lepszych babek, które dane mi było próbować. To było dawno temu. Dziś już dodatek majonezu nie robi wrażenia. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie przypomniała, że skład majonezu ma znaczenie. Wybierzcie
Kucharzycatydzień Wielkanoc! Pora pomyśleć o wielkanocnych wypiekach. Nie jestem fanką mazurków, więc moje wielkanocne wypieki mają mało wspólnego z tradycją jak szarlotka z budyniową pianką na kruchym spodzie. Kruche ciasto z budyniową pianką piekę na wiele sposobów jak malinowa chmurka czy kruche z truskawkami . Bardzo lubię to ciasto, bo uwielbiam ciasta z kremem. Budyniowa pianka jest lekka, kremowa
codojedzeniaWiosna za oknem nareszcie widoczna. Niedługo tez Wielkanoc więc większość wieczorów spędzam w kuchni. Kolacja musiała więc być szybka i pyszna. Przygotowałam makaron z zielonymi warzywami czyli brokułami, groszkiem i cukinią. Składniki: 100 g makaronu Arc Pol spaghetti 10 szparagów zielonych 1/2 cukinii 1/2 szkl. zielonego groszku 100 g fety 4 cebulki dymki 1 szalotka 1 ząbek czosnku 5 łyżek
Kuchnia w oparachWielkanoc już blisko co oznacza dużo jajek i jajecznych potraw. Dlaczego by nie zaskoczyć w tym roku czymś innym, oryginalnym, czymś co zaciekawi dzieci. Coś co będą mogły zabrać ze sobą na podwórko lub w prezencie dla babci i dziadka. Nawet w wielkanocnym koszyczku będą jajka zapiekane w chrupiącym cieście czymś fajnym a co spełnia zawartość takiego wielkanocnego koszyczka. Zapraszam
Sztuka gotowania w/g SamiryPrzygotowanie: do słoika wkładamy mąkę i zalewamy połową wody, dokładnie mieszamy dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy odstawiamy w ciepłe miejsce codziennie mieszając Delektujemy się pysznym żurkiem na Wielkanoc 🐣🐣🐣🐣 Smacznego
Gotowanie z pasjąPrzygotowanie: do słoika wkładamy mąkę i zalewamy połową wody, dokładnie mieszamy dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy odstawiamy w ciepłe miejsce codziennie mieszając Delektujemy się pysznym żurkiem na Wielkanoc 🐣🐣🐣🐣 Smacznego
Gotowanie z pasjądociskamy. W rondelku w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dodając do niej pozostałe składniki, cały czas mieszając. Lekko ciepłą masę wylewamy na warstwę orzechów i bakalii. Odstawiamy do zastygnięcia. Słodkiej Wielkanocy! Artykuł Wielkanocny mazurek z bakaliami, morelową konfiturą i czekoladą pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaDelikatny śmietankowo-kakaowy deser z dodatkiem truskawek. W sam raz na weekend lub Wielkanoc :) 6 porcji: 330 ml śmietanki 30% 120 ml mleka 50 g drobnego cukru 50 g ciemnego kakao DecoMorreno 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 0/5 łyżeczki ziarenek wanilii 6 łyżeczek pudru truskawkowego (liofilizowane zmielone truskawki) świeże truskawki do podania Śmietankę z mlekiem, cukrem i kakao dokładnie
Mienta blogWielkanoc już za pasem! To ostatnia szansa na wypieki w tym klimacie 😊 Nasza propozycja tortowa to ciasto kakaowe z daktylami i migdałami oraz.... budyniem! Wiemy, że ostatnio budyniowych kremów jest tu dość sporo ale mamy na niego fazę 😄 Jeśli macie dość klasycznych wypieków lub chcecie mieć na stole jakieś urozmaicenie to śmiało łapcie przepis. Składniki
Candy PandasKakaowe babeczki z kremem adwokatowym. Dziś zapraszam Was na kolejne pyszne babeczki. Tym razem kakaowe babeczki z kremem adwokatowym. Pyszne kakaowe babeczki, do złudzenia przypominające w
Słodkie okruszkijest krótka, a czas przygotowania z sumie zamknie się w 20 minutach. Mój semi wege Misiek zjadł ze smakiem, zdzwiwniony, że nie było w omlecie jajek, myślał przez przez Wielkanocą odpuszczę, no bez jaj Składniki na 2 omlety: 150 g mąki z ciecierzycy 300 ml wody okło 100 g pieczarek pół łyżeczki czarnej soli (tej o aromacie jaj)* jeżeli
greenscarfGotowe w : 2 h Czas pieczenia : 45 min Czas gotowania : 20 min Wielkość blaszki : 34/23 cm Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami na stołach będą królować mazurki, baby, serniki dlatego dziś przepis na sernik gotowany. Oczywiście nie byłabym sobą pozostawiając przepis w orginalnej formie, dlatego przedstawiam wam moją wersję sernika gotowanego. Składniki na ciasto 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyCiasta drożdżowe jemy cały rok, ale najlepiej smakują podczas świąt. Szczególnie w Wielkanoc królują na naszych stołach ciasta drożdżowe, pełne bakalii i aromatycznych przypraw. Już sam ich aromat sprawia radość. Z tego przepisu przygotujesz wszystkie doskonałości na wielkanocny stół. Ciasto jest bardzo plastyczne i super łatwe do współpracy, a podczas formowania i zagniatania nie ma nawet potrzeby podsypawania mąką. Idealne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!