Od dawna miałam ochotę na ciacho jabłkowe, ale nie na tradycyjną szarlotkę. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowySuper paluchy w sam raz na piknik czy grilla, na które to imprezy właśnie sezon się zaczyna:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyRzadko kupuję ananasa i rzadko też jadam (co jedno z drugim zapewne ma jakiś związek;) Ostatnio kupiłam (choć to zima, a w takim okresie ananas - jako
Zdrowa Kuchnia SowySezon jagodowy w pełni. Jak co roku nie mogło zabraknąć uwielbianych przez nas pierogów. Ciasto zawsze robię " na oko " , tym razem wszystko odmierzałam. Uwieczniałam też każdy
Smaczne ZdrowePyszne, delikatne-bardzo puszyste, szybko znikające. Polecam podawać z konfiturą jagodową, malinową lub morelową lub tylko posypane ksylitolem. A w sezonie letnim wystarczy rozdrobnić
Smaczne ZdroweTaka zupka to marzenie... Jakoś tak zawsze omijałam szerokim łukiem zupy dyniowe (przerażał mnie ich słodki i mleczny smak). Do czasu aż natknęłam się
Smaczne ZdroweZupa ekspresowa, ale niestety tylko dla posiadaczy blendera. Ma słodkawy posmak i jest bardzo pożywna. Może nie spodobać się mięsożercom, ale ma swój niespotykany urok. Fajna
Nerds KitchenZnowu szpinak, ale znowu w wybornej wersji! Tym razem używamy go jako smakowitej i ładnie wyglądającej przystawki, chociaż może również pełnić funkcję lekkiej kolacji. Nie ma
Nerds KitchenOto prawdziwe lody, nie takie z dodatkiem koszenily (naturalny czerwony barwnik otrzymywany z mszyc żerujących na kaktusach rosnących w tropikalnych rejonach Ameryki Północnej i Centralnej – pyszota
Nerds KitchenDzisiaj pokaże Wam jak przygotowuję hummus, bardzo znaną i popularną na bliskim wschodzie pastę. Tradycyjny hummus powinno przygotowywać się z ciecierzycy, pasty sezamowej, czosnku, soku z
SMYKWKUCHNIJako że dostałam w prezencie świeże podgrzybki, postanowiłam zrobić z nich tradycyjną zupę grzybową. Miałam z początku lekkie obawy, bo kompletnie nie znam się na grzybach
My Culinary ArtPierwsza myśl- jak to pasztet bez mięsa? Druga- z cukinią to może się udać! ;) Pasztet jest pyszny, pachnący a co najważniejsze lekki i nietłusty. Mówię Wam
Czerwona PorzeczkaSKŁADNIKI: - 3/4 szklanki ugotowanej kaszy kuskus - garść truskawek - łyżka suszonej żurawiny - 1/2 małego banana - 1/4 awokado - 3 pomidorki koktajlowe - łyżka płatków migdałowych - listki świeżej melisy - łyżka
SMYKWKUCHNISos czosnkowy jest genialny w swej prostocie. Idealny do mięs, zapiekanek, tostów czy nawet wykończenia zup. Dlaczego na bazie majonezu, a nie śmietany czy jogurtu? Bo
Nerds KitchenMiałam kilka śliwek, samotną morelę i garść borówek amerykańskich, jak również pomarańczę. Wszystko to wymagało jak najszybszego spożycia, bo czas dojrzałości się kończył. Niewiele myśląc wyjęłam
Zdrowa Kuchnia Sowy