Sezon jagodowy w pełni. Jak co roku nie mogło zabraknąć uwielbianych przez nas pierogów. Ciasto zawsze robię " na oko " , tym razem wszystko odmierzałam. Uwieczniałam też każdy
Smaczne ZdrowePyszne, delikatne-bardzo puszyste, szybko znikające. Polecam podawać z konfiturą jagodową, malinową lub morelową lub tylko posypane ksylitolem. A w sezonie letnim wystarczy rozdrobnić
Smaczne ZdroweTaka zupka to marzenie... Jakoś tak zawsze omijałam szerokim łukiem zupy dyniowe (przerażał mnie ich słodki i mleczny smak). Do czasu aż natknęłam się
Smaczne ZdroweZupa ekspresowa, ale niestety tylko dla posiadaczy blendera. Ma słodkawy posmak i jest bardzo pożywna. Może nie spodobać się mięsożercom, ale ma swój niespotykany urok. Fajna
Nerds KitchenZnowu szpinak, ale znowu w wybornej wersji! Tym razem używamy go jako smakowitej i ładnie wyglądającej przystawki, chociaż może również pełnić funkcję lekkiej kolacji. Nie ma
Nerds KitchenOto prawdziwe lody, nie takie z dodatkiem koszenily (naturalny czerwony barwnik otrzymywany z mszyc żerujących na kaktusach rosnących w tropikalnych rejonach Ameryki Północnej i Centralnej – pyszota
Nerds KitchenDzisiaj pokaże Wam jak przygotowuję hummus, bardzo znaną i popularną na bliskim wschodzie pastę. Tradycyjny hummus powinno przygotowywać się z ciecierzycy, pasty sezamowej, czosnku, soku z
SMYKWKUCHNIJako że dostałam w prezencie świeże podgrzybki, postanowiłam zrobić z nich tradycyjną zupę grzybową. Miałam z początku lekkie obawy, bo kompletnie nie znam się na grzybach
My Culinary ArtPierwsza myśl- jak to pasztet bez mięsa? Druga- z cukinią to może się udać! ;) Pasztet jest pyszny, pachnący a co najważniejsze lekki i nietłusty. Mówię Wam
Czerwona PorzeczkaSKŁADNIKI: - 3/4 szklanki ugotowanej kaszy kuskus - garść truskawek - łyżka suszonej żurawiny - 1/2 małego banana - 1/4 awokado - 3 pomidorki koktajlowe - łyżka płatków migdałowych - listki świeżej melisy - łyżka
SMYKWKUCHNISos czosnkowy jest genialny w swej prostocie. Idealny do mięs, zapiekanek, tostów czy nawet wykończenia zup. Dlaczego na bazie majonezu, a nie śmietany czy jogurtu? Bo
Nerds KitchenMiałam kilka śliwek, samotną morelę i garść borówek amerykańskich, jak również pomarańczę. Wszystko to wymagało jak najszybszego spożycia, bo czas dojrzałości się kończył. Niewiele myśląc wyjęłam
Zdrowa Kuchnia SowyDzień dobry, Odkąd rozpoczął się wrzesień wciąż czytam na różnych blogach o tym jak "jesień puka do bram" i lato odchodzi. Chciałam jednak zauważyć, że kalendarzowa
Chilli Czosnek i OliwaSezon na świeże figi w pełni, spieszę więc z pyszną sałatką. Kto jeszcze nie próbował świeżych fig niech nie zwleka, są cudowne w smaku
Smaczne ZdroweTego typu dania często goszczą u mnie w okresie, kiedy warzyw jest w bród i ma się w związku z tym ochotę wykupić połowę straganu. Tutaj
Zdrowa Kuchnia Sowy