Chleb bez glutenu piekłam do tej pory w wersji z mąką migdałową . Niezbyt często, również z tego powodu, że nie jest to chleb tani. Na co
Zdrowa Kuchnia SowyJesienna zupka baardzo grzybowa. Przygotowałam ją na bazie świeżych leśnych grzybów z dodatkiem grzybów suszonych, które nadały zupie super zarówno aromat, jak i smak
Smaczne ZdroweMam na blogu już przepis na jajka faszerowane na ciepło, zamieściłam go jednak bardzo dawno; robię takie jajka bardzo rzadko, choć mój mąż upomina się o
Zdrowa Kuchnia SowyDla wszystkich wielbicieli pesto (ale myślę iż nie tylko), mam przepis idealny. Znaleziony tutaj ( klik ), od razu skradł nasze serca. Świetne jako zamiennik masła
Smaczne ZdroweMoja Mamusia mnie rozpieszcza :) Wczoraj przygotowała PATE Z WĄTRÓBEK , TATAR Z ŁOSOSIA i KREM ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW , a dziś uraczyła mnie przepysznym kremem z dyni. Obawiałam
My Culinary ArtIdealne danie na kolację dla dwojga! SKŁADNIKI: - papier ryżowy - 3 kapusty pak choi - 4 łyżki sosu sojowego - chili - łyżka sosu z tamaryndowca - ząbek czosnku - 2
SMYKWKUCHNIDanie w całości przygotowane przez moją Mamusię :) Pyszny, lekko pikantny krem. który na pewno trafi na listę moich ulubionych dań. Polecam baaardzo! Składniki: 1 cebula
My Culinary ArtKiełki do tej pory traktowałam jako dodatek do potraw, dorzucałam do sałatki, makaronu, kanapek. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPrzepis znalazłam w Kobiecie i Życiu , ale znacznie zmodyfikowałam. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyJuż mi tak bardzo brakuje świeżych warzyw, nie-szklarniowej sałaty, pomidorów o smaku pomidorów i całego tego naturalnego warzywnego bogactwa późnej wiosny i lata. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyCrumble to jeden z moich ulubionych deserów. Z reguły robię z rabarbarem, ale dzisiaj zrobiłam z jabłkami, bo miałam na zbyciu. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyDzisiaj przepis na brownies; okazuje się, że nie mam na blogu takiego ciacha, choć brownies już robiłam, ale widocznie było to przed erą blogową:) Wyszukałam taki
Zdrowa Kuchnia SowyOd niedawna jestem posiadaczką garnka do gotowania na parze i bardzo często z niego korzystam. Jak nie da się ugrillować, to uparuję jakieś warzywka i do
Zdrowa Kuchnia SowyStraciłam rozeznanie co i kiedy się kończy... Bo tak: u mnie po malinach dawno ani śladu, a w sklepach i na targu ciągle widzę! Jakieś całosezonowe
Zdrowa Kuchnia SowyMoje pierwsze w życiu pancakes! Przymierzałam się już od dawna i od dawna zastanawiałam się czym się różnią od naleśników. I oprócz dodatku proszku do pieczenia
Zdrowa Kuchnia Sowy