Idealne śniadaniowe danie dla bezglutenowców, ale powinno spodobać się również i tym którzy do tej grupy się nie zaliczają... Już kiedyś przygotowywałam Polentę z
NaKońcuJęzykaTo był mój pierwszy raz ;) z kaszą jaglaną...Pierwszy i na pewno nie ostatni bo kasza wyjątkowo mi posmakowała...Zwłaszcza w takim oto wykonaniu... Wyszły pyszne
NaKońcuJęzykaOd dawna nie jadłam a miałam wielką ochotę, a że nie jest to danie które długo sie robi wić w sam raz na szybki obiadek...Idealnie
NaKońcuJęzykaOj sałatki, surówki kocham najbardziej na świecie dla mnie idealne na śniadanie, obiad czy kolacje bez różnicy ;) Dziś mam dla was propozycję na jedną z
NaKońcuJęzykaDziś dla wszystkich miłośników ziemniaków proponuje pieczone,aromatyczne ziemniaczki w duzej ilości przypraw... Składniki:(porcja dla 4 os) 1 kg ziemniaków cukinia 300 gram pieczarek
NaKońcuJęzykaDla wegetarian, ale zapewne spodobają się również mięsożercom... Składniki: ( 8 kotlecików) 500 gram ziemniaków 1/2 puszki kukurydzy 450 gram pieczarek 2 łyżki masła 3 łyżki
NaKońcuJęzykaOd jakiegoś czasu pokochałam kasze jaglaną, a zwłaszcza kotleciki jaglane mocno czosnkowe ale tym razem z groszkiem i cukinią.. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej
NaKońcuJęzykaNaleśniki i szpinak to połączenie wprost idealne jeśli chodzi o smak wytrawny tej potrawy, równać się z nimi mogą tylko naleśniki z bananami...mniam ;) ale dziś
NaKońcuJęzykaKuchnia niemiecka!!! No cóż mam z nią pewien problem ponieważ jest wiele potraw które uwielbiam, a za razem jest jak dla mnie strasznieeee ale to strasznie
NaKońcuJęzykaKasza jaglana ostatnimi czasy króluje w mojej kuchni, zakochałam się w niej doskonała prawie do wszystkiego zarówno na słodko jak i na sposób wytrawny...I dziś
NaKońcuJęzykaW tym roku pierwszy raz odważyłam się wykorzystać w kuchni kwiaty cukinii. Wiem, że nie odkryłam Ameryki, ale pierwsze doświadczenia smakowe po zrobieniu faszerowanych kwiatów cukinii
Pasja SmakuJest na moim blogu kasza jaglana z malinami, z truskawkami, jest z masłem orzechowym, ze śliwkami, kokosowa, z dodatkiem amarantusa i wiele innych. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyChleb bez glutenu piekłam do tej pory w wersji z mąką migdałową . Niezbyt często, również z tego powodu, że nie jest to chleb tani. Na co
Zdrowa Kuchnia SowyJesienna zupka baardzo grzybowa. Przygotowałam ją na bazie świeżych leśnych grzybów z dodatkiem grzybów suszonych, które nadały zupie super zarówno aromat, jak i smak
Smaczne ZdroweMam na blogu już przepis na jajka faszerowane na ciepło, zamieściłam go jednak bardzo dawno; robię takie jajka bardzo rzadko, choć mój mąż upomina się o
Zdrowa Kuchnia Sowy