resztek ziemniaków robię kluski śląskie lub kotlety ziemniaczane z farszem lub bez. Do tego sos pomidorowy. Z marchewki, pietruszki i selera dodając ugotowaną czerwoną soczewicę powstają pyszne pasztety wegetariańskie. Nie mówiąc już o pysznych zupach jarzynowych. Chodzę także na warsztaty kulinarne, gdzie szefowie kuchni zdradzają jak nie marnować żywności. Jak i do czego ją wykorzystać. Tip od szefa kuchni
AZgotuj!dotyku, a sama publikacja liczy sobie prawie 300 stron wykonanych na dobrym jakościowo papierze. Wprowadzenie, oprócz kilku słów o autorach zawiera kilka tak zwanych przepisów podstawowych, bardzo przydatnych dla wegan, bo takich, na których opieramy przygotowanie pozostałych dań. Z pewnością każdy roślinożerca zechce przygotować substytut jaja z siemienia lnianego, wegański parmezan, domowe mleko z migdałów czy kokosową bitą śmietanę. Mnie
Roślinna - blog wegańskikażdym plasterku buraczków. Jeżeli barbabietolaccio* będzie zajadane później, trzeba je przykryć folią, żeby nadmiernie nie przesychało i schować w chłodne miejsce. Warto spróbować! *włos. barbabietolo = burak #sałatkazburaczków #carpacciozburaczkow #wegetariańskie #wege #itbmtt
I tu będę miała takie teCaponata pochodzi z Sycylii i standardowo jest daniem z samych warzyw, przede wszystkim z bakłażana. Jako taki przypomina ewidentnie ratatoiulle czy peperonatę . Różni się jednak od
Kulinarna Pokusamięsa, zupa krem, świetnie łączy się z makaronem. W mojej kuchni wybór dziś padł na risotto z dynią i uważam, że efekt jest świetny, idealny dodatek do mięsa, idealne wegetariańskie danie – co kto woli, będzie smaczne w każdej wersji. Miłego gotowania! And we have the autumn… Cold… Dark… The time to do nothing
Martyna Cooksdrodze Jadąc do najpopularniejszych turystycznych miejscowości, na pewno przejedziesz przez Nowy Targ. Warto więc zboczyć z drogi i wstąpić na pyszne jedzonko. Podhale nie oferuje zbyt wielu opcji dla wegan, dlatego wszystkim roślinożercom polecam to miejsce. Na pewno się nie zawiedziecie! Artykuł Wybierasz się na Podhale? Koniecznie odwiedź to miejsce! pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmansmoothie ma smak słodko-kwaśny dzięki zawartości wiśni i śliwek. Jest też prawdziwą bombą witaminową i skarbnicą makroelementów. Dzięki użyciu mleka roślinnego jest też odpowiednie dla wegan
Milion Smakówtrzęsły choć twierdził, że "on dyni nie lubi". Każdy próbujący tego dania wydawał się mile zaskoczony. Tylko niestety zapach smażonego pozostał w mieszkaniu na długo. Pomysł pochodzi z bloga Wegan Nerd , zmodyfikowałam go lekko na sposób nie wegański. Pachnace kotlety z dyni ok 700 g dyni (najlepiej mięsistej typu hokkaido lub piżmowa) 1-2 garści bułki tartej 1 cebula
Dzieje kuchennej WiewióryWeganie kochają bieganie! Już 24 września w Park Skaryszewskim zamieni się w wielką sportową przestrzeń wege. Bieg i Targ Wegański w jednym – czy może być coś lepszego? Artykuł 24 WRZEŚNIA – TARG WEGAŃSKI PRZY BIEGU WEGAŃSKIM – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEpieczarki Portobello. Jeszcze bardziej można smak bulionu podbić przez dodanie połowy albo całej kostki bulionu grzybowego, która zamyka i zaokrągla całe umami z zupy (ale to opcja nie dla wegan bojkotujących olej palmowy). SKŁADNIKI 2,5 litra filtrowanej wody 3 łyżki (45ml) nierafinowanego, tłoczonego na zimno oleju kokosowego 6-8 ząbków czosnku 2 garści grubo pokrojonego jarmużu lub szpinaku
Karo in the Kitchenmiękkie w środku. A smak? Wyczuwa się z nich doskonałą mieszankę pestek słonecznika, kokosa i kiwi! A zapach? Kusi już podczas przygotowywania masy. Ciasteczka idealnie nadają się dla diabetyków, wegan oraz osób lubiących zdrowe słodycze. Polecam! (15 sztuk) 50g pestek słonecznika (łuskanych) 100g płatków owsianych 50g mąki z amarantusa/ryżowej lub orkiszowej (*) 30g wiórek kokosowych 60g oleju kokosowego
Di gotujeumiem opisać na czym polega to coś ale przepięknym oberżynom nie umiem się oprzeć. Tym razem piękne bakłażany nafaszerowałam kuskusem, i są pyszne, polecam. Danie poleca się również dla wegan i wegetarian jako samodzielne danie, zresztą ja weganką nie jestem a zjadłam ze smakiem nie dojadając niczego więcej. Bakłażan faszerowany kuskusem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZazdroszczę weganom, którzy nimi są od urodzenia, bo nie znają wielu smaków i po prostu za nimi nie tęsknią. Ja tęsknię bardzo za maślanymi wypiekami. Ten zapach i smak jest nie do opisania. Za kolejny punkt honoru postawiłam sobie uzyskać ten smak, i co tu się chwalić, na tyle mi się udało, że teraz mój Dzieciak, codziennie na kolację
greenscarfpaprykę, rzodkiewki i natkę pietruszki, ale można użyć innych, ulubionych warzyw. Można je podać z sosem sojowym, słodko kwaśnym lub ulubionym dipem. Idealna potrawa „na poprawę humoru”, dla gości, wegan, wegetarian… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Warzywa w tempurze appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkotakże stoiska z egzotycznymi przyprawami i biżuterią! Na stoiskach królowały m.in. – świeże ostrygi, owoce morza i ryby z Morza Śródziemnego – wina ekologiczne – lokalny browar – kuchnia wegetariańska – słodycze wegańskie – hummus/ falafel i arabskie przekąski – rozgrzewające zupy i ręcznie lepione pierogi z domowym farszem i wiele innych propozycji Nie sposób było wszystkiego spróbować na miejscu
Ostra na Słodko