wege - 7821 przepisów (strona:115/522)

Kotleciki z cukinii w sosie pomidorowym 103

Kotleciki z cukinii - grillowane, podane w sosie pomidorowym z pieczarkami. Pyszna bez mięsna, wege propozycja na pyszny obiad. Składniki: 3 cukinie około 800g, 5 dużych pieczarek ok 250 g, duża cebula, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej, puszka pomidorów krojonych - 400g, 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego, łyżeczka oregano, łyżeczka słodkiej papryki, szczypta czosnku w proszku (lub mały ząbek świeżego), sól

Lena Gotuje
Włochy - Wegańskie cacio e pepe, czyli rzymskie spaghetti z pieprzem, "parmezanem" i wodą z gotowania makaronu 113

makaronu spaghetti - sól  - 2 łyżki wegańskiego masła lub oliwy (u nas flora plant butter ) - 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu - 25 g wegańskiego "parmezanu" (polecamy vermezan od wege sióstr lub domowy - my często robimy własny, taka porcja wystarczy na kilka obiadów: 50 g nerkowców, 2 łyżki płatków migdałów, 2 łyżki płatków drożdżowych i 0.5 łyżeczki soli mielimy w młynku

Roślinożerni urlopowicze
Zdrowe, domowe fast foody 106

Szukacie pomysłu na domowe fast foody? Oto pięć przepisów na pięć dni tygodnia: pieczone nuggetsy w chrupiącej panierce, domowy kebab drobiowy z sałatką tabulleh, wege burgery z bułeczkami własnego wypieku, błyskawiczna pizza z pełnoziarnistej mąki i lekkie wrapy z domowych tortilli. Kiedy musisz zjeść fast fooda Kto nie ma od czasu do czasu ochoty na paskudnie niezdrowego fast fooda: uwodzicielsko

Niedzielny kucharz
Buddha bowl z tofu, kaszą gryczaną i pieczarkami 147

Wege bowl “, znany również jako “ buddha bowl ” to rodzaj dania podawanego w misce czy też w głębokim talerzu (“bowl” to miska), składającego się jedynie z produktów pochodzenia roślinnego. Cechą charakterystyczną owych “bowli” są ułożone obok siebie, przygotowane wcześniej składniki – część na surowo a część na ciepło – polane pysznym sosem. Buddha bowl

Moja Delicja
Tempeh, czyli wzbogacenie dla kuchni wegańskiej 137

wątpienia zachwycający swoim ogromem i odmiennością — zarówno w sensie kulturowym, jak i kulinarnym. Dzisiejszym wpisem chciałbym Wam przybliżyć bogactwo tej części świata, a to za sprawą indonezyjskiego wege specjału, który choć bardzo w tamtym kraju cenionym, to mimo tego w kraju nad Wisłą wciąż mało znanym. Tematem wpisu jest wspomniany w tytule tempeh , pełnowartościowy wegański produkt powstały z fermentacji ziaren

ProstePesto.pl
Pstrąg w sezamie z warzywnym "risotto" i lekką sałatką 92

pokaźnej listy obejrzanych seriali. Książki, ludzie i talent mojej mamy pomogły mi nauczyć się smaku, wyczucia w gotowaniu i umiejętności dopasowania składników. To trochę takie puzzle. Z cyklu mojego wege światka przepis na rybkę dla Was dzisiaj.   Składniki (na 2 porcje): pstrąg tęczowy ok. 300 g  4 łyżki czarnego sezamu  szczypta soli, pieprzu, kopru

Mango Papaja
Tofu smażone po koreańsku 93

prostu na kanapce. Do tego przepisu najlepiej nadaje się naturalne, twarde tofu. Print Tofu po koreańsku Course Danie główne, Przekąska, Przystawka Cuisine Koreańska Keyword cebula, proste, tofu, wege Prep Time 15 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 30 minutes Servings 3 porcje Calories 310 kcal Ingredients 2 kostki tofu 2 łyżki oleju 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku pęczek

PanGotuje
Makaron z brokułami – przepis na pyszne danie we włoskim stylu 104

brokułowy będzie także dobrze pasował do włoskiego gnocchi. Print Makaron z brokułami – przepis na pyszne danie włoskim stylu Course Danie główne, Kolacja Cuisine Włoska Keyword brokuł, makaron, proste, szybkie, wege Prep Time 10 minutes Cook Time 20 minutes Total Time 30 minutes Servings 4 porcje Calories 260 kcal Ingredients 200 g makaronu 1 brokuł 2 ząbki czosnku klika listków świeżej

PanGotuje
Makaron z sosem serowym 94

zależnosći od tego jak ostre dania lubimy. Print Makaron z sosem serowym Course Danie główne, Kolacja Cuisine Włoska Keyword gorgonzola, makaron, mało składników, pomidory, proste, ser, śmietana, szpinak, wege Prep Time 5 minutes 25 minutes Total Time 30 minutes Servings 4 porcje Calories 475 kcal Ingredients 250 g makaronu Tagliatelle (długie wstążki) 250 ml śmietanki 30% 150 g sera Gorgonzola

PanGotuje
Pikantny sos pieczarkowy 80

pieczarkowy na ostro z dodatkiem parmezanu, chili i śmietanki. Pyszny, domowy sos, który polecam do wszelakich makaronów, kasz, ryżu. Rewelacyjne danie wege do młodych ziemniaków, risotto, bagietki.. Sos pieczarkowy pasuje do różnych mięs, kotletów. Sos możesz wykorzystać i zapiekać z makaronem i mięsem mielonym, kawałkami kurczaka. Przepis jest bardzo uniwersalny, sos możesz potraktować jako bazę dodając do niego inne

Zasmakuj Kuchni
Bigos z kapusty pekińskiej 93

Bigos z kapusty pekińskiej w lekkim sosie pomidorowym to alternatywa dla tradycyjnego bigosu z kiszonej lub młodej kapusty. Podasz go w wersji wege lub z kiełbasą. Aromatyczny i smaczny. Bigos z kapusty pekińskiej podaję z ziemniakami z wody, puree ziemniaczanym , kopytkami, mięsem pieczonym, kotletami.. Smakuje także jako samodzielne danie z pieczywem. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na bigos

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania