Łężnie - kotlety zimniaczane nadziewane kiszoną kapustą

Łężnie - kotlety zimniaczane nadziewane kiszoną kapustą

Przepis na : obiad

  To bardzo proste danie, które smakuje genialnie, a do jego przygotowania potrzebujecie dosłownie kilku składników. Z tego co udało mi się ustalić wywodzi się z kuchni podkarpackiej i bywają nazywane łężniami łemkowskimi, lub bieszczadzkimi, podawano je najczęściej z sosem grzybowym, ja spotkałam się także z propozycją podana z sosem pieczarkowym. U nas, były bez sosu, ale i tak zniknęły i na pewno je powtórzę jeszcze nie raz. Przepis  na łężnie wpadł mi w oko podczas przeglądania książki Bez gl...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.