Moi synowie przypomnieli mi, że dawno nie robiłam mięsa. Cóż było robić? Zrobiłam pyszną karkówkę,bo oczywiście mieli rację 😊 . Karkówka wyszła smakowita. Część zjedliśmy jako danie
Tylko pysznieKolejny sposób na przygotowanie domowej wędlinki,tym razem w dostępny dla każdego sposób,znany jeszcze przez nasze babcie -czyli gotowane w słoiku-pyszne,pachnące i kruche
Swojskie jedzonkomożna użyć ulubionej kompozycji ziół i nie wymaga żadnego wcześniejszego marynowania przez co czas przygotowania jest naprawdę krótki. Rolada drobiowa parzona w garnku to świetny pomysł na przygotowanie domowej, zdrowej wędliny. Jest wyborna nie tylko do kanapek ale także na ciepło w połączeniu z ulubionym sosem np pieczarkowym lub duszoną papryką. Rolada z indyka parzona w garnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zielonacukinkaIdealny pomysł na domową, zdrową wędlinę, którą możemy wykonać przy minimalnym nakładzie pracy. Gotuje się go dwa razy po 5 minut, stąd nazwa „schab 5-minutowy”, choć spotkać go można również pod nazwą „schab 10-minutowy”. Schab jest rewelacyjny. Nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Uda się każdemu. Jest delikatny i kruchy - po prostu wspaniały. Składniki: 1 kg dobrej
Krokusowy DomSchab parzony w garnku - łatwy przepis Świetny przepis na domową smaczną wędlinę, przygotową z ulubionymi przyprawami. Prezentuje się bardzo ładnie na stole, schab przyrządzony w ten sposób jest zdrowy i dietetyczny. Podawany do kanapek smakuje wybornie z masłem, majonezem , chrzanem lub innymi dodatkami.Schab parzony w garnku bardzo dobrze smakuje z zieloną sałatą , ogórkiem a jeśli zrobimy jakiś
zielonacukinkaZrobiłam ten boczek inaczej jak zwykle. Wyszedł pyszny. Zwykle piekę, tym razem ugotowałam. Zaskoczył nas pysznym smakiem. Polecam. Skórę z boczku dokładnie oczyścić ostrym noże. Opalić
Kuchnia PokoleńHej! Dziś następny przepis z serii świątecznej, a mianowicie pasztet. Mój syn nie wyobraża sobie świąt bez upieczonego pasztetu, więc zrobię mu taki jaki najbardziej lubi
Tylko pysznieKlops to takie „mielone dla leniwych” – nie trzeba lepić pojedynczych kotletów, smażyć ich ani dopiekać – w klopsie wykorzystujemy samo mielone mięso i dodatki smakowe, piekąc je
Karo in the KitchenZastanawiam się czy jest ktoś kto nie lubi swojskiego pasztetu.My za nim przepadamy. Tym razem zrobiłam pasztet z indyka z dodatkiem podgardla wieprzowego
Niespełnione zdolności kulinarneWracamy do tradycji świątecznych z mojego domu rodzinnego. Na szczęście nie muszę ich szukać tak jak Olaf 😉 (tak, chodzą mi ciągle bajki po głowie). Ten duszony
gotować!Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiPieczona w całości polędwiczka wieprzowa pod kruszonką z suszonych pomidorów to niebanalny pomysł na pyszny obiad, a na zimno, idealnie sprawdzi się jako wędlina do chleba
Kuchnia MagdaLenySkładniki: * Schab bez kości 0,7 kg * mleko 1 l * sól 1 łyżeczka * pieprz 1/2 łyżeczki * majeranek 2 łyżeczki * rozmaryn 1 łyżeczka * papryka słodka 1
Kulinarne przygodySkładniki: * 1 kg schabu bez kości * 2 l wody * 2 łyżki majonezu * łyżka musztardy * 3 łyżki soli * łyżka cukru * łyżeczka pieprzu * łyżeczka majranku * łyżeczka tymianku
Kulinarne przygody