Pyszny delikatny schabik w szybszej i prostszej wersji, ale równie smakowitej :) Składniki: 1 kg schabu 400 gr mięsa mielonego u mnie z łopatki 1 mała
Gotowanie...to proste !Bardzo smaczna rolada, którą możemy jeść i na ciepło, z sosem - jak pieczeń, i na zimno - jak wędlinę. Przypomina nieco Necówkę ( klik ), nie miałam naturalnej
Stare Garypyszny pasztet pieczony,bardzo szybki do zrobienia i nie drogi,można go kroić nawet bardzo cieniutko,bardzo delikatny,w sam raz do małosolnego ogóreczka lub pomidorka
Swojskie jedzonkoBył już przepis na szynkę , był i 10 minutowy schab . Przyszła pora na sprawdzenie jak uda się karkówka. Zmieniłam nieco przyprawy, dodałam chili
Stare GaryBardzo prosty sposób wykonania swojskiej kiełbaski. Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Najpierw do worka włożyć połowę plasterków cebuli i potem mięso i drugą
Kuchnia PokoleńDzisiaj chciałam Wam zaprezentować smakowity, pieczony w niskiej temperaturze, w zasadzie parzony w piekarniku, schab kanapkowy. Schab przygotowałam w bardzo podobny sposób jak boczek rolowany peklowany
Kuchnia z widokiem na ogródPrzepis na kolację, gdy nie mamy pomysłu ;) Przepis na pyszna kolację, gdy nie mamy pomysłu co zjeść, co podać rodzinie czy znajomym. Przepis na
Kuchnia na wzgórzuDość długo chodził za mną ten pasztet z królika. Nie piekłam go już dawno i stęskniłam się za jego smakiem. Delikatne, królicze mięso, aromat mojego ukochanego
Smaczna PyzaSkoro brniemy w klimacie świąteczno - noworocznym, to mam dla Was propozycję mięsną :-) Robiliście już kiedyś schab ze śliwkami? Ja robię od niedawna i powiem Wam, że
Czary - gary w kuchniCzy też jesteście zdania, że dania proste i łatwe w przygotowaniu są zwyczajnie najlepsze? Ja myślę, że zdecydowana większość tak :-) I tak sobie właśnie wymyśliłam, że
Czary - gary w kuchniTak sobie słucham czasem tych różnych opowieści mojego dziecka na najbardziej dziwaczne tematy i każdego dnia mam coraz większe trudności z wyjściem z podziwu dla tej
Czary - gary w kuchniDziś mięsna propozycja z myślą o świętach :-) Wędliny parzone w szynkowarze już zamieszczałam na blogu, ale zwykle robiłam je z mięsa krojonego na mniejsze kawałki. Dzisiejsza
Czary - gary w kuchniTo, że szczególnym fanem mięsa surowego nie jestem, a może raczej nigdy nie byłam, nie jest tajemnicą - w końcu już tu o tym nieraz wspominałam. I
Czary - gary w kuchniNie będę się użalać na brak czasu, bo to już stara śpiewka, a poza tym nie bardzo aktualna w ostatnich dniach :-) No w każdym razie przepisy
Czary - gary w kuchniNo po prostu nie cierpię takich szaro - burych dni... :-( Nie dość, że pada i pada jakby chmurkom uszczelki popuszczały, to jeszcze zimno robi się od samego
Czary - gary w kuchni