warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:142/434)

Moussaka (musaka) 158

plastry bakłażana. Niech na siebie zachodzą. Następnie układam plastry ugotowanych ziemniaków, również ciasno. Na warzywa wylewam cały sos mięsno- pomidorowy a na nim układam ponownie plastry bakłażana i plastry ziemniaków. Na całość wylewam sos beszamelowy i posypuję zapiekankę serem. Formę z zapiekanką umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 55-60 minut. Podaję zaraz po upieczeniu. Zapiekanka świetnie się

Mango Papaja
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami suszonymi 123

piekarnika nagrzanego do 18 stopnia na jakieś 15 min. aby doszły. Po wyjęciu z piekarnika czekamy chwilkę aż roladki odpoczną na talerzu, po czym kroimy je na mniejsze kawałki. Jeśli chodzi o dodatki, to pozostawiam wam dowolność. Ja lubię je jeść ze świeżymy sezonowymi warzywami i ziemniaczkami w mundurkach. Smacznego! Jeżeli pokochałeś/ aś ten przepis, miło mi będzie, jeśli polubisz

Calzonella.com
kurczak z makaronem i brokułem zapiekamy w serowym sosie 188

patelni. Pomidory kroimy w drobną kostkę i kładziemy je na wierzch makaronu z warzywami. Na tarce ścieramy  ( do miski) żółty ser, dodajemy do niego słodką śmietanę i rozbite jajko. Całość mieszamy i wylewamy masę na wierzch makaronu z brokułem.    Następnie całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez piętnaście, dwadzieścia minut. Zapiekankę wyjmujemy

Miód i pieprz
Pasztet z bakłażana i cukinii 643

zmięknięcia warzyw. Pomidory kroję w kostkę, a gdy mają dużo miąższu wycinam go. Wszystkie warzywa wkładam do blendera, przyprawiam, dodaję siemię lniane oraz łyżkę oleju. Blenderuję chwilę (nie lubię zupełnie gładkiego pasztetu, więc nie trwa to u mnie dłużej jak 2-3 minuty). Nagrzewam piekarnik do 180-200st w termoobiegu (mój piekarnik grzeje mocniej, więc piekę w 180st). Keksówkę

VegUlka
CO Z ŻÓŁTKAMI: pizzerynki 130

lekko w mące, żeby się nie przyklejało do papieru, nie wiem czy to konieczne) Piekarnik ustaw na 180* (lub na 2 jeśli masz taką skalę) i piecz 5 minut po czym obróć i włóż na kolejne 5 minut. Wyjmij ciasto, posmaruj ketchupem, wyłóż kurczaka, warzywa i ser. Wstaw na kolejne 10 minut. Normal 0 21 false false false

fitolarun.blogspot.com
Wegetariańska pizza 181

oraz szczyptą cukru. 5. Cukinię i pieczarki pokroić w plasterki. Papryki w paski. 6. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. 7. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół. 8. Rozwałkować na cienki placek. Przenieść na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować sosem pomidorowym. Ułożyć wszystkie warzywa. Posypać porwaną mozzarellą i serem żółtym. 9. Piec przez 15 minut. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Ziemniaczana zapiekanka z kalarepą 140

smarujemy delikatnie olejem lub masłem roślinnym, na jej dno wylewamy trochę sosu u układamy warzywa przekładając co któreś plasterkiem sera. Gdy ułożymy już wszystkie plasterki polewamy zapiekankę resztą sosu. Tak przygotowana pieczemy max 30 minut w temp. 180 C, po czym zmieniamy opcję w piekarniku na „grill” i przyrumieniamy jeszcze 10 minut. Smacznego

greenscarf
Tortilla w wersji fit 181

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  Całość mieszamy. Na naleśnik nakładamy kilka słupków warzyw, sałatę, kawałki fileta z kurczaka, ser żółty i polewamy niewielką ilością jogurtu naturalnego. Naleśnik zwijamy w tortillę, układamy na blachę do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Zachęcam do wypróbowania innych przepisów w wersji fit: Naleśniki z twarożkiem , Nuggetsy

paapilotkaa
Ziemniaczana zapiekanka z łososiem 184

zalać 1/2 powstałego sosu. Na wierzchu ułożyć kolejną warstwę talarków i reszty podsmażonych warzyw. Dodać kolejno kawałki łososia, rozdrobniony kalafior i ostatnią warstwę ziemniaków. Polać resztą sosu. Na koniec podsypać startym serem mozzarella. Piec przez ok. 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku z funkcją góra-dół. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę. Smacznego

Kuchnia Ellie
Zielone Tortille 213

kroimy w kosteczki, awokado obieramy i tniemy w plasterki najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw, ogórka kroimy w plasterki, sałatę oczyszczamy i szatkujemy Ser żółty ścieramy kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kosteczki, oprószamy solą i pieprzem serek mieszamy z bazylią, oregano oraz słodką papryką Piekarnik nagrzewamy do temp 180*C Kurczaka podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek Tortille otulamy folią

Luźna Kuchnia
Piersi z kurczaka w marynacie wielokulturowej 138

bazie pomidorów, z cebulą i kolendrą. (dostępne w lidlu) 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw chińskich  1 kg piersi z kurczaka oregano i bazylia (suszone) Przygotowanie: Piersi z kurczaka dzielimy na pół. Zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. następnego dnia pieczemy w piekarniku (220 stopni, góra i dół) przez jakieś 45-55 minut. Piersi wraz z sosem wyłożyłam

ClauditteMissCooking
Szybki Obiad: Zapiekanka z ciasta francuskiego ze szpinakiem 146

jego powierzchni, zbyt duża ilość wody nie sprzyja zapiekankom. :) Szpinak dodać do reszty warzyw. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem Na blaszce  wyłożonej pergaminem ułożyć ciasto francuskie zaginając brzegi na ok. 1 cm do środka. Wyłożyć przygotowany i odparowany! farsz. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec przez około 15-20 minut lub do momentu, aż ciasto

Pełna Lodówka
Patison faszerowany Ratatouille z kurczakiem-na ostro 155

kapelusz" i ze środka usuwamy nasiona. Nadmiar miąższu możemy wrzucić na patelnię z pozostałymi warzywami. Nie warto marnować patisona - jest pyszny. Patisona w środku solimy i pieprzymy a następnie nadziewamy farszem warzywno-drobiowym. Na wierzch posypujemy żółtym serem i przykrywamy kapelusik. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C około 30 - 40 minut. Gotowy, upieczony nadziany patison

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczeń wołowa "na dziko" według przepisu dziadka Adama 193

naczynia żaroodpornego lub brytfanny, dołożyć  cebulę z marynaty i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec przez około półtorej, do dwóch godzin, aż mięso będzie miękkie. Pozostałą marynatą podlewać mięso podczas pieczenia. Na koniec dołożyć starte na jarzynowej tarce warzywa i udusić razem z mięsem.Po upieczeniu warzywa i cebulę zmiksować blenderem lub przetrzeć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Azjatycka sałatka z grillowaną wołowiną 133

Zdejmujemy z patelni i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na około 3 minuty. Wyjmujemy i odstawiamy, żeby mięso odpoczęło. Na talerzu układamy sałatę, gałązki kolendry, wstążki z marchewki i melona zrobione obieraczką do warzyw, paprykę pokrojoną w plasterki i cebulę pokrojoną w piórka. Polędwicę kroimy w paski

Smakowity Blog Kulinarny