warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:109/434)

Udka nadziewane czosnkiem i suszonymi pomidorami 141

garnka układamy wszystkie zielone warzywa i wyszorowaną marchewkę. Nadziane udka oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem, ułożyć na warzywach. Pomiędzy udka włożyć pozostałe dwa pomidory. Podlewamy niewielką ilością przegotowanej wody (1/2 szklanki) Naczynie przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika      ( 180 stopni) na godzinę. Gotowe udka wykładamy na talerz z marchewką, pomidorami i surówką, np. z młodej

Kulinarne przemyslenia
ZDROWE FRYTKI Z TOFU 147

które możesz skomponować według własnego uznania). Ułóż frytki z tofu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 20 minut w temperaturze około 190°C. Tak przygotowane frytki możesz podawać z sałatą lub warzywami np. z czerwoną soczewicą.  Smacznego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z WIEJSKĄ KIEŁBASKĄ 176

osolonej wodzie.  3. Warzywa kroję w plastry lub słupki. 4. Do naczynia żaroodpornego przekładam ugotowane ziemniaki kiełbasę,warzywa. 5. W misce łączę śmietanę,przyprawy,natkę ,jajka i ser. Dokładnie mieszam i zalewam całą zapiekankę. 6. Piekę w piekarniku w 180 stopniach przez 30 minut,  7.Podaję odrazu. SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Ciepła sałatka z jarmużem, grzybami, bakłażanem 177

Bakłażana osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę, razem z pieczarkami przekładamy na blachę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika, pieczemy ok 15 min 5. Składniki na pesto miksujemy na pastę, jeśli jest za gęsta dolewamy oleju 6. Kiedy warzywa się zrumienią, przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem i trzymamy w cieple 7. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Słodki Kompromis
Jajka zapiekane z jarmużem 66

super zdrowy jarmuż, który warto włączyć do diety zwłaszcza zimą, kiedy jest najlepszy, a kiedy brakuje całej gamy warzyw, którymi możemy cieszyć się latem. Całość zapieczona w kokilkach. Wszystko można przygotować dzień przed, a rano tylko wstawić do piekarnika

Milion Smaków
Wegetariański rosół z pieczonych warzyw. 219

kurkumy 1 - 2 łyżeczki soli 2 goździki  kilka ziaren pieprzu 1 łyżeczka suszonego lubczyku łyżka posiekanej natki pietruszki Warzywa z wyjątkiem czosnku obieramy i myjemy, Dzielimy na pół i układamy na blasze wyłożonej papierem. Skrapiamy olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 30 minut. Jeśli w piekarniku jest funkcja grilla to możemy z niej skorzystać. Następnie

Miksturownik
Makaron zapiekany z polędwiczką i warzywami 113

żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. • Wymieszać makaron z poledwiczką, przesmażonymi warzywami, serem i śmietaną. • Wyłożyć do naczynia żaroodpornego, położyć na wierzchu szparagi i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. • Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30 minut

To co kocham
Schabowy zapiekany z pieczarkami 179

naczyniu żaroodpornym. Pieczarki i cebulę obieramy - kroimy w plasterki (pieczarki) i piórka (cebulę) i delikatnie podsmażamy przyprawiając papryką. Przesmażone warzywa rozkładamy na schabowych a na nich plasterki sera. Całość zapiekamy 20 minut w temp. 180 °C. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy listkami bazylii i ostrą papryczką. Schabowe podałam z ziemniakami z wody i buraczkami

Alutka-Gotuje
filet pstrąga zapieczony z młodymi ziemniakami i szparagową fasolką 123

wysmarowanego masłem. Pomiędzy fasolkę układamy ziemniaki obrane i pokrojone w ćwiartki. Teraz na fasolkę układamy  uduszone warzywa z patelni, a następnie na całości rozkładamy   wysmarowane oliwą filety z pstrąga. Naczynie   wkładamy  na 20-25 minut do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni. Następnie wyjmujemy  gorące danie z piekarnika dzielimy na porcję, nakładamy na talerze

Miód i pieprz
Pieczona frittata z warzywami i ricottą (Frittata con verdure e ricotta al forno) 150

odstawiamy do wystygnięcia. W misce ubijamy jaja z ricottą, startym parmezanem, solą i pieprzem. Dodajemy warzywa. Całość przelewamy do formy do pieczenia (25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Frittatę pieczemy ok. 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.   Smacznego

La grande e la piccola cuoca
Schab zapiekany z warzywami 688

garnkach. Dlatego obiad był szybki, ale bardzo smaczny. Lubicie takie jednogarnkowe dania? Wszystko razem do jednego naczynia i do piekarnika siup :) . Potem na stól i mamy bardzo szybki obiad. Może i Wy się skusicie na taki schab zapiekany z warzywami Składniki 500 g schabu bez kości 1 czerwona papryka 4 ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 pomidor

O kuchni z uczuciem
Kotlety z brokułów, ryżu i sera 518

natkę pietruszki. Dodajemy rozkłócone widelcem jajko, doprawiamy do smaku tak jak lubimy, ja wykorzystałam mieszankę ziół do sałatek i warzyw. Z masy formujemy owalne kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Kotlety z brokułów, ryżu i sera można upiec w piekarniku bez tłuszczu, to będą wtedy mega fit kotlety, ja te usmażyłam na oleju rzepakowym, a po usmażeniu odsączyłam z nadmiaru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
FIRINDA BALIK, czyli ryba z pieca 99

dodać pieprzu. Do środka włożyć listek laurowy, czosnek, natkę i plasterek cytryny. Pokropić oliwą i włożyć do folii. Pokroić warzywa w kostkę. Przyprawić i dodać resztę oliwy. Włożyć do folii z rybą. Folię w kilku miejscach poprzekłuwać igłą. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 °C i piec około 45 min. Potem rozerwać folię i dopiec rybę do zrumienienia około

Tureckie Przepisy
Miruna zapiekana z warzywami duszonymi w winie 285

ogniu ok. 20 minut. Po zdjęciu z ognia dodałem śmietanę wymieszaną z parmezanem i żółtkiem oraz posiekaną natką pietruszki. Warzywa delikatnie wymieszałem. Rybę ułożyłem na dnie wysmarowanej masłem żaroodpornej formie, polałem sosem warzywnym i zapiekałem ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

R'n'G Kitchen
LASAGNE 160

wysokości naczynia-warstw można robić dowolną ilość. Na samą górę posypałam starty żółty ser-najlepiej mozzarellę. Włożyłam lasagne do piekarnika w temp.180 stopni na około 30 minut. Polecam wszystkim to włoskie danie! Robiłam również jakiś czas temu lasagne z warzywami a można również ze szpinakiem. Smacznego

potrawyregionalne