Makaron z pieczoną dynią i fetą Co tu dużo kryć rodzinnie uwielbiamy makarony, jak nie mam pomysłu na obiad to jest makaron ;) Makaron z pieczoną dynią
Kuchnia na wzgórzuBrokuły i feta czyli przepis na pyszną sałatkę Uwielbiam brokuły , ale zdecydowanie za rzadko je jadam. Tym razem postanowiłam z nich zrobić sałatkę. Brokuły i feta
Kuchnia na wzgórzuGołąbki w moim domu są jednym z ulubionych dań. Czy to te z farszem rybnym , czy te tradycyjne , oszukane albo z tortownicy czy po prostu faszerowana
Poezja Smaków - blog kulinarnyDziś Prima Aprilis a ten przepis to nie żart tylko Cud Świata. Genialne samosy, które uwielbiam już od dawna, w nieco odchudzonej i zdrowszej wersji
Mango PapajaKiedyś gdzieś się natknęłam na placuszki z ziemniaków z dodatkiem dyni, pomyślałam, że mogą być fajne i na jakiś czas zapomniałam. Dzisiaj zachciało mi
Smaczne Zdroweabsolutny mistrz w naszym domu. Puszysty, mięciutki, bardzo aromatyczny. Świetnie sprawdza się na imprezach, piknikach, grillach i na co dzień w domu. Idealny, zdrowy dodatek do lekkich sałatek, świeżych warzyw, zup, mięs jak i solo. Wygodny, nie wymaga krojenia, znika jeszcze ciepły, kromka po kromce, odrywany palcami. Dodatkowo chlebek jest z mąki pszennej orkiszowej, która co raz częściej ląduje(...)słonecznika łuskanego 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki (30-45 ml) oleju z ziołami spod pomidorów chili Przygotowanie: 1) Przygotować pastę: słonecznik delikatnie podprażyć na suchej patelni, a następnie wszystkie składniki zmiksować w malakserze lub za pomocą blendera na jednolitą masę i doprawić chili. 2) Do mąki dodać suche drożdże oraz sól i dokładnie wymieszać. 3) Dodać olej oraz
Fitsweet.meFUSILLI ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI / SPINACH & TOMATOES RYE FUSILLI Ostatnio coś mnie „wzięło” na makaron. Ile można jeść risotto? W lodówce miałam nadmiar
Martyna CooksFUSILLI ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI / SPINACH & TOMATOES RYE FUSILLI Ostatnio coś mnie „wzięło” na makaron. Ile można jeść risotto? W lodówce miałam nadmiar
Martyna CooksWczorajszy dzień należał do wyjątkowo udanych, a to za sprawą Targu staroci w Bytomiu. Nie było mnie tam przez ostatnie dwa miesiące, więc juz nie mogłam
Moja smaczna kuchniaTak jak pisałem w poprzednim poście robiliśmy z Magdą placki ziemniaczane. Robiliśmy wtedy też bułki wrocławskie (w poprzednim poście) i ciabaty (w kolejnym poście). Wszelkie okoliczności
Marder&Marder ManufactureKubańskie danie narodowe. Proste, a trudne. U mnie w Sanoku (brama Bieszczad) ciężko było zdobyć czarną fasolę. Nachodziłam się za nią i ja, i moja mama
CzarnawisienkaSupergwiazda jesienna, dynia, to niekwestionowana piękność ogrodów. Duża, złocista, wprost promieniuje radością i smakiem. Pojawia się i znika, a naprawdę warto ją pokochać. Można z niej
Kulinarny karnet ChristopheraUwielbiam pierogi z kapustą, mimo, że są trochę czasochłonne. Za ich przygotowanie najczęściej zabieram się wtedy, gdy po zrobieniu gołąbków (na przykład takich: klik) zostaje mi
Via GustoGotowanie z Poltino i Szybki makaron z brokułami Wyobraź sobie późny wieczór a Ty zastanawiasz się co zrobić na jutro na obiad. Zrób ukochany przez wszystkich
Kuchnia na wzgórzuPrzepis na śniadanie, szybkie do zrobienia i smaczne ! Sobotni poranek, ale może być to i też ten w środku tygodnia, ważne żeby go smacznie zacząć. Przepis
Kuchnia na wzgórzuPieczone żeberka w sosie ketchupowym – to idealna propozycja obiadowa. Co prawda potrzeba jest chwili na przygotowanie tego dania głównie ze względu na czas pieczenia, ale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna zupa- krem z pieczarek... bez dodatku mąki (rzadko dodaję ją do zup), więc i bez glutenu. Mnóstwo pieczarek, kilka ziemniaków, bulion warzywny i
Smaczne ZdrowePyszna, sycąca a zarazem lekka i orzeźwiająca sałatka z grillowanym bakłażanem, kaszą bulgur, pomidorami, sokiem z cytryny i świeżą miętą. Fajna propozycja na
potrawyregionalne