techniki. Ja pomagam sobie podnosząc patelnię i manewrując nią podczas używania łopatki. Podsmaż wszystko przez chwilę jeszcze i zdejmij z patelni na talerz podważając i delikatnie zsuwając omlet z patelni. Wash the eggs, lamb’s lettuce and clean carefully the mushrooms. Knock the eggs into a bowl, add milk and whisk it thoroughly with a fork or whisker(...)minutes more and take it off the pan gently by sliding it off it, help yourself with a scoop if needed. Teraz wystarczy dorzucić trochę zieleniny czy warzyw (np.: pomidora) i jeść na gorąco, bo – uwaga – szybko stygnie! Now all you have to do is to add some greenery or vegetables (for eg. a tomato) and eat when
Martyna Cookszaleceniami na opakowaniu i zobaczyć jaki będzie efekt. Zgodnie ze wskazówkami wyjęłam pierś z folii i umieściłam skórą do góry w załączonej foremce. Wrzuciłam do nagrzanego piekarnika razem z warzywami i gdzieś tak w połowie pieczenia odlałam do garnuszka część wytopionego tłuszczu, oczywiście do wykorzystania w przyszłości np. do smażonych na gęsim tłuszczu ziemniaczków:). Po wyjęciu z piekarnika okazało się(...)objętości płynu a glazura zgęstnieje. Umieść upieczone buraki w misce, wlej glazurę i dokładnie wymieszaj. W międzyczasie przygotuj sos z palonego masła. Rozpuść masło na średnim ogniu na małej patelni i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż masło zbrązowieje, uważaj żeby nie przypalić! Dodaj czosnek i smaż przez 30-45 sekund, następnie dodaj szałwię, wymieszaj i zdejmij z ognia
karmelowytechniki. Ja pomagam sobie podnosząc patelnię i manewrując nią podczas używania łopatki. Podsmaż wszystko przez chwilę jeszcze i zdejmij z patelni na talerz podważając i delikatnie zsuwając omlet z patelni. Wash the eggs, lamb’s lettuce and clean carefully the mushrooms. Knock the eggs into a bowl, add milk and whisk it thoroughly with a fork or whisker(...)minutes more and take it off the pan gently by sliding it off it, help yourself with a scoop if needed. Teraz wystarczy dorzucić trochę zieleniny czy warzyw (np.: pomidora) i jeść na gorąco, bo – uwaga – szybko stygnie! Now all you have to do is to add some greenery or vegetables (for eg. a tomato) and eat when
Martyna Cooksproblemu, nie na wcisk, zmieścimy całego kalafiora, grzejemy wodę z dodatkiem szklanki mleka. Mleko wydelikatni smak kalafiora, zneutralizuje część drażniących olejków zapachowych i przede wszystkim – pozwoli zachować biały kolor warzywa. Na każdy litr użytej wody dodajemy po pełnej łyżeczce cukru i soli. Kalafiora gotujemy tak samo jak kapustę – bez przykrycia, aby pomóc mu się pozbyć nie zawsze przyjemnego zapachu(...)Może też być dodatkiem do wołowego mięsa po gotowaniu rosołu, kotleta. My zjedliśmy go z dodatkiem sadzonego jajka i koniecznie – sosu lekko zaostrzającego jego smak . Gdy już zsuniecie z patelni sadzone jajka, rozgrzejcie na niej 2-3 łyżki masła, zmiażdżcie 2 ząbki czosnku z solą (1/2 łyżeczki), szybko podsmażcie na maśle, żeby się zeszkliły i wsypcie kurkumę. Mieszając, smażcie jeszcze
Karo in the KitchenOd czasu do czasu człek myśli - "ale bym zjadł jakieś mięcho!" Następnie pada drugie pytanie - ale jakie? Cycki z kury? Klata z indyka? Hm, rzadko kiedy
Right Behind The KitchenFasolkę szparagową można jeść na wiele rozmaitych sposobów. Kiedy tylko zaspokoję swój pierwszy fasolkowy głód zaczynam z nią liczna eksperymenty. Jednym z bardziej udanych jest tarta
Kolizje Smakówtylko mnie tu nie wyskakujcie z datami, wiem kiedy, retorycznie pytam, żeby dać wyraz swojemu niezadowoleniu z powodu kończenia się lata :-P). Zapraszam! Najsmutniejsze jest to, że nie ma warzyw. W oczekiwaniu na wielkie zmiany, nie chcieliśmy planować grządek, bo mogło się skończyć przedwczesną eksmisją roślin. Teraz wiemy, że można było śmiało siać, obsadzać i cieszyć się plonami... Trudno(...)owadów i delikatny miodowy zapach. I materiał na bukiety- ostatnio nawet w kwiaciarni w centrum miasta widziałam kwiaty nawłoci w sprzedaży. Marcinki powolutku zaczynają. Nie było takiej patelni jak rok temu, więc może znów będziemy mieć stołówkę dla motyli wzdłuż płotu. Mimo, że często więdnie, rudbekia jest bardzo dekoracyjna i przyciąga wzrok. Za to ją lubię
les mirabellesczarny, odrobina domowej vegety). Zostawiamy tak mięso aby przeszło smakami. Im dłużej tak poleży, tym lepiej. Najlepiej jeśli zostanie tak natarte, w lodówce, przez noc. Smażymy je na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu. Studzimy. Gotujemy brokuła. Woda może być lekko osolona, ale nie musi. Gotujemy go al dente. Studzimy, kroimy na małe cząstki całego brokuła - zarówno różyczki jak i trzon(...)tego jeszcze sprzyja urodzie, więc grzech nie dodać. Kupicie je tu: KLIK . Reasumując: Jest szybka, bo wiele rzeczy można robić na raz, Jest pożywna bo i mięsiwo i warzywa łączą się w niej w smaczną całość, Jest sycąca, kolejna porcja wynika z łakomstwa, nie z głodu, Jest pyszna - dla nas cholernie dobra, ale wiadomo, o gustach się nie dyskutuje
Wypisz WymalujPodejrzewam, że gdyby zadaniem było wskazanie dwóch składników, które doskonale pasują do siebie smakowo, to niewiele osób zaproponowałoby połączenie pora i migdałów. Jakiś czas temu zdarzyło
Even Better Foodwszystko co nam się zamarzy, co podsunie nam rozszalała wyobraźnia kulinarna czy wygłodzone podniebienie. Z pomidorem wszystko (no może prawie wszystko) jest możliwe. Świetnie wypada w zestawieniu z innymi warzywami, z bazylią, z rukolą, z serem, z mozzarellą (wiem, to też ser), na pizzie, na włoską nutę, przesiąknięty zapachem Prowansji czy po staropolsku w swojskiej zupie pomidorowej zaciągniętej śmietaną(...)oliwa z oliwek, sól. Przepis: Obrać czosnek, zmiażdżyć go albo drobno pokroić razem z pietruszką. Wymieszać z bułką tartą. Umyć pomidory, przeciąć na pół. Włożyć do garnka, albo do patelni, posolić i posypać mieszaniną czosnku, pietruszki i bułki tartej (przygotowanej uprzednio). Polać oliwą z oliwek. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez 20 minut. Podawać na ciepło. Smacznego Pozdrawiam serdecznie
MODA NA BIOOstatnio dni mijają zdecydowanie za szybko. Ani się obejrzę, a już mija tydzień, miesiąc, rok! Nic więc dziwnego, że aby choć trochę spowolnić skutki upływu czasu
Gotowanie to kochanieNie ma nic lepszego na lekką kolację niż zupa krem. Czasami najdzie człowieka ochota na takową, a tu za oknem wiatr i gradobicie, więc wychodzenie to
Kulinarne zapędy Kokosa