warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:668/829)

BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 97

BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS Uwielbiam hummusy, wszelkiego rodzaju, klasyczne, z suszonymi pomidorami, z papryką… Dzisiaj wersja z bazyliowym pesto. Wszystko domowej roboty w związku

Martyna Cooks
Cyc kurczakowy – shoarma :-D 163

Ostatnio ciągle mam ochotę na smaki kuchni orientalnej. Zaczęło się od szparagówki po chińsku, później schab po indyjsku (na blogu wkrótce) a teraz shoarma. Pomysł na

sierotka maRysia w kuchni
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 68

PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów

Martyna Cooks
BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 121

BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS Uwielbiam hummusy, wszelkiego rodzaju, klasyczne, z suszonymi pomidorami, z papryką… Dzisiaj wersja z bazyliowym pesto. Wszystko domowej roboty w związku

Martyna Cooks
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 86

PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów

Martyna Cooks
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 103

PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów

Martyna Cooks
Qurrito z sałatką 395

Dzisiejszy przepis zaczerpnięty został żywcem z youtubowego kanału Kocham Gotować ( KFC Qurrito Przepis ), którego przedstawiać nikomu nie trzeba ;) Dokonałam w nim jednej niezbędnej w moim przypadku

Kulinarne zapędy Kokosa
Pierogi z kaszą gryczaną 198

Pierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wietnamska kwaśna zupa z łososiem (Canh chua ca hoi) 177

występujących w rzece Mekong oraz bulionu, któremu kwaśny smak nadaje proszek z tamaryndowca i pomidory. Ważnym składnikiem są też kiełki fasoli i kawałki ananasa, czasem dodaje się też inne warzywa, takie jak okra lub liście alokazji wonnej . Jako dodatki stosuje się plasterki i sok z cytryny, pachnącą limnofilię* ,podpieczone plasterki czosnku i posiekane szalotki . Do każdego rodzaju cahn chua stosuje(...)noża. 2. Bulion podgrzewam, wrzucam liście limonki, ziarna pieprzu, trawę cytrynową, doprowadzam do wrzenia, gotuję 5 minut. W tym czasie kroję ząbek czosnku na cienkie plasterki i na małej patelni rumienię na jednej łyżce rozgrzanego oleju z dwóch stron, wykładam na talerzyk, odstawiam. Kiełki sparzam na sitku wrzątkiem, również odstawiam. Pomidory pozbawione skórek i pestek kroję na ósemki

Kuchnia Prezydentowej
Włoska zapiekanka z bakłażana z sosem pomidorowym – wegetariańska lazania 220

Włoska zapiekanka z bakłażana z sosem pomidorowym , czyli taka wegetariańska lazania. Jest to danie bardzo popularne we Włoszech i po jej spróbowaniu – nie dziwię się

Moja Delicja
Pieczone pierogi z jarmużem i fetą, Da Grasso 191

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Qlinarnie i Qlinarnie
Bigos z młodej kapusty 111

Są takie dania, na które czekam cały rok. Nie jest ich wiele, kilka może. Czekam rok, a potem jem raz, może dwa razy. Taki mój mały

Marder&Marder Manufacture
Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami 91

Smaki dań poznanych w dzieciństwie zainspirowały mnie do stworzenia dzisiejszego przepisu. Do potrawy wykorzystałam kiełbasę podwawelską wyprodukowaną w systemie QAFP. Program „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją

Moja smaczna kuchnia
Carpaccio z buraków 186

Madzia zrobiła mi niespodziankę :) Na mój powrót z pracy zrobiła taki mega wypasiony obiad. To znaczy, żeby nie było, często robi obiady. Ale ten był naprawdę

Marder&Marder Manufacture
Lubicie brukselkę...? 224

bardzo. Wręcz za nią przepadam. Choć zdaję sobie sprawę, że jest to warzywo kontrowersyjne , z serii - pokochaj lub znienawidź. Nie ma drogi pośredniej. Czy to przez specyficzny zapach, czy może charakterystyczny smak, a może nietypowy wygląd...? Nie mam pojęcia. Tak czy inaczej - ja uważam, że jest pyszna. Smakuje mi bardziej niż kapusta, w dodatku wygląda naprawdę uroczo - maleńkie, zieloniutkie główki(...)schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Odkroić końcówki brukselki, zdjąć wierzcnie liście i przekroić na pół. Cebulę i kurczaka pokroić w kostkę. Na maśle zezłocić cebulę, zdjąć z patelni, następnie podsmażyć kurczaka, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Ciasto cienko rozwałkować, wyłożyć do formy. Gęsto nakłuć widelcem. Ciasto podpiec w 180 st. C. przez 10-12 minut. Jajka z żółtkiem roztrzepać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 111

KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE Szparagi – uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i jak jest na nie sezon – dokładnie tak robię! Same, z

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania