warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:676/829)

Krotka podroz do Szwajcarii 87

Gdy patrze na moj ostatni wpis to uswiadamiam sobie, ze bardzo zaniedbalam bloga. Ostatnio jednak wiele sie dzieje, wyjazdy, rodzinne uroczystosci i goscie z daleka, to

Przysmaki Karolki
Jak przygotować kwiaty cukinii? Kwiaty cukinii w cieście piwnym (krok po kroku) 199

moim lokalnym bazarku! Najwidoczniej przysmak ten staje się u nas coraz bardziej popularny, a rolnicy zrozumieli, że opłaca im się zerwać kwiaty nim przemienią się w popularne warzywa.  Jeżeli i Ty kupiłeś kwiaty cukinii, a teraz zastanawiasz się co z tym fantem zrobić, odpowiedź znajdziesz w dzisiejszym wpisie :) Oprócz garści informacji (jak przygotować, gdzie kupić, jak jeść?), znajdziesz(...)Weź łyżeczkę farszu i uformuj z niego kulkę wielkości orzecha włoskiego. Włóż nadzienie do środka kwiatu i delikatnie zakryj płatkami. W ten sposób przygotuj wszystkie kwiaty. 5. Na patelni na średnim ogniu rozgrzej grubą warstwę oleju. Nie musi być go tyle jak do smażenia frytek. Niech olej zakryje całe dno patelni. Ostrożnie zanurzaj kwiaty cukinii w cieście piwnym, poczekaj

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowa wersja sushi 196

Nie wszyscy lubią sushi, jednak część z Was tak myśli, bo jeszcze nie miała okazji go spróbować. Może domowa wersja sushi zasmakuje Wam znacznie bardziej, aniżeli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bigos 203

Bigos uchodzi za jedno z polskich dań narodowych, choć pochodzi podobno z Litwy. Tak czy owak ma bardzo długą, liczącą setki lat tradycję. I jakkolwiek nie

Kulinarna Pokusa
TU I TAM nr 23. Zielony talerz jednorazowego użytku, czyli avocado w zestawie dla 2 osób 177

Grasz w zielone? Jasne, że grasz! Nie ma na co czekać! Dołącz do nas. Im więcej, tym lepiej. Orkiestra na wiele głosów, tonacji i smaków. Gramy

KUCHARNIA
Mój tata wymiata !!! Rodzinne gotowanie. Zdrowe kotleciki z indyka. 159

używać do potraw z wieprzowiny, baraniny, drobiu, dziczyzny i ryb. W postaci suszonej doskonale wzbogaca aromat i smak kiełbas, szynek czy pasztetów. Cebula należy do najbardziej znanych w świecie warzyw, nie tylko ze względu ma swój smak, ale także dobroczynne działanie na zdrowie. Cebula jest bogata w substancje bakteriobójcze i witaminę C, jest dobra na przeziębienie, poprawia odporność i leczy(...)Każdy plaster smarujemy cieniutko musztardą i majonezem, następnie nakładamy po plasterku drobiowej szynki i żółtego sera. Całość zwijamy w roladkę i przebijamy szpikulcem lub obwiązujemy nitką i smażymy na patelni, aż do lekkiego zarumienienia mięsa. Tekst ze strony:   http://www.tipy.pl/artykul_6843,dlaczego-warto-jesc-mieso-z-indyka.html Bazylia (Ocimum L.) W kuchni  bazylia  poprawia smak, a jako zioło leczy. Poznaj bazylię praktycznie

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania