KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM, TRUSKAWKAMI I BEZĄ 1111KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM, TRUSKAWKAMI I BEZĄ To ciasto jest tak pyszne, ze aż brak mi słów ;) Najlepsze kruche ciasto z dużym dodatkiem mąki ziemniaczanej, której
Słodko-Słony Świat Ilony
SERNIK Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM NA KAKAOWYM SPODZIE 354SERNIK Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM NA KAKAOWYM SPODZIE Kremowy sernik na wilgotnym kakaowym spodzie, z karmelizowanym rabarbarem - delikatny, aksamitny, mazisty, idealnie słodki z kwaskową
Słodko-Słony Świat Ilony
Roladki z bakłażana 162Kolejny przepis z serii: zakochałam się w nim i musiałam go jak najszybciej zrobić. Plus to, że to moja pierwsza potrawa z bakłażanem, którą jadłam i
Pasja Smaku
Makaron świderki z kurkami 239Makaron świderki z kurkami to bardzo prosty przepis, który nie tylko świetnie wygląda ale smakiem przeniesie Cię to lasu. Ponadto kurki, powinny być często stosowane przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z kapustą i grzybami 176Na zewnątrz gorąco jak w piekle, temperatura w cieniu przekracza 35 stopni, a my lepimy pierogi :) A co, lubimy to! :) Akurat miałem sporo kiszonej kapusty, którą
Marder&Marder Manufacture
Tortilla z kurczakiem i warzywami z parowaru 454Placki do tortilli kupiłem już jakiś czas temu i czekały sobie w szafce na użycie. W końcu dziś postanowiłem zrobić z nich użytek :)Od wczorajszych jajek
Parowar Faceta
Faszerowane papryki z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem 290Faszerowane papryki z mięsem mielonym to bardzo fajne i proste danie. Wystarczy trochę wyobraźni i w kilka chwil można zrobić coś naprawdę pysznego i wykwintnego. Samo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 149BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS Uwielbiam hummusy, wszelkiego rodzaju, klasyczne, z suszonymi pomidorami, z papryką… Dzisiaj wersja z bazyliowym pesto. Wszystko domowej roboty w związku
Martyna Cooks
Cyc kurczakowy – shoarma :-D 249Ostatnio ciągle mam ochotę na smaki kuchni orientalnej. Zaczęło się od szparagówki po chińsku, później schab po indyjsku (na blogu wkrótce) a teraz shoarma. Pomysł na
sierotka maRysia w kuchni
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 123PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów
Martyna Cooks
BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 165BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS Uwielbiam hummusy, wszelkiego rodzaju, klasyczne, z suszonymi pomidorami, z papryką… Dzisiaj wersja z bazyliowym pesto. Wszystko domowej roboty w związku
Martyna Cooks
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 131PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów
Martyna Cooks
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 154PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów
Martyna Cooks
Qurrito z sałatką 454Dzisiejszy przepis zaczerpnięty został żywcem z youtubowego kanału Kocham Gotować ( KFC Qurrito Przepis ), którego przedstawiać nikomu nie trzeba ;) Dokonałam w nim jednej niezbędnej w moim przypadku
Kulinarne zapędy Kokosa
Pierogi z kaszą gryczaną 252Pierogi z kaszą gryczaną to klasyczne pierogi w połączeniu z białym serem i kasza gryczaną. Farsz można dowolnie zmieniać – nie ma ograniczeń, można śmiało eksperymentować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wietnamska kwaśna zupa z łososiem (Canh chua ca hoi) 251występujących w rzece Mekong oraz bulionu, któremu kwaśny smak nadaje proszek z tamaryndowca i pomidory. Ważnym składnikiem są też kiełki fasoli i kawałki ananasa, czasem dodaje się też inne warzywa, takie jak okra lub liście alokazji wonnej . Jako dodatki stosuje się plasterki i sok z cytryny, pachnącą limnofilię* ,podpieczone plasterki czosnku i posiekane szalotki . Do każdego rodzaju cahn chua stosuje(...)noża. 2. Bulion podgrzewam, wrzucam liście limonki, ziarna pieprzu, trawę cytrynową, doprowadzam do wrzenia, gotuję 5 minut. W tym czasie kroję ząbek czosnku na cienkie plasterki i na małej patelni rumienię na jednej łyżce rozgrzanego oleju z dwóch stron, wykładam na talerzyk, odstawiam. Kiełki sparzam na sitku wrzątkiem, również odstawiam. Pomidory pozbawione skórek i pestek kroję na ósemki
Kuchnia Prezydentowej