Dziś mam dla Was szybkie i pyszne, danie obiadowe. Pierś z kurczaka, warzywa, makaron i serek. Tak nie wiele trzeba, żeby wyczarować pyszny obiad. Makaronowa patelnia, jest szybka i prosta w przygotowaniu. Zrobiłam to danie, na konkurs, na Dzień Matki. Wprawdzie mój dorosły już syn niewiele pomagał, ale za to zjadł ze smakiem :) Myślę, że i Wam posmakuje :) Składniki
Agusiowe smakołykipapryką, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną natką pietruszki, szczyptą papryki słodkiej, ostrej, soli, pieprzu i formujemy kotleciki. 2. Kotleciki smażymy obustronnie na suchej patelni. 3. Ugotowane ziemniaki rozgniatamy praską z dodatkiem masła i mleka. 4. Blanszujemy warzywa. 5. Kotleciki podajemy na puree ziemniaczanym z dodatkiem warzyw. Burgery z kurczaka z papryką są bogate w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z piersi kurczaka
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachmałe różyczki, a łodygi (ich nie wyrzucamy) na drobne kawałeczki. Szczypior, tymianek siekamy i odstawiamy. Igiełki tymianku kroimy bardzo drobno. Równocześnie przygotowujemy warzywa i gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie na al dente. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim cebulę z tymiankiem i pokrojonymi łodygami brokuła. Różyczki brokułu zalewamy wrzątkiem z dodatkiem soli i cukru (sparzamy
Moniki Smakołykidużym sicie, posypać łyżeczką soli, wymieszać, przykryć i odstawić na noc, by sok odciekł. Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek posiekać na plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Zeszklić na nim cebulę i czosnek. Pod koniec szklenia warzyw dodać gałkę muszkatołową, pieprz i suszone zioła. Nastawić piekarnik na 200 stopni C. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Do pieczenia warzyw nie używajcie
Weekendy w domu i ogrodziepapryki szczypta ostrej papryki natka pietruszki Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy, cebulę drobno kroimy, a czosnek siekamy. Szklimy na rozgrzanej oliwie na patelni. Następnie wrzucamy zamrożone leczo i koncentrat pomidorowy, zmniejszmy ogień i dusimy, aż warzywa się rozmrożą i płyn delikatnie odparuje. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. W uduszonych warzywach robimy dwa dołki i wbijamy w nie jajka
Kulinarne przygody Gatitybrukselkę do wrzątku dodając nieco soli i cukru. Gotuj 5-7 minut, w zależności od wielkości i szybkości zagotowania się wody po dodaniu warzyw. W tym czasie pokrój boczek na mniejsze kawałki. Podsmaż boczek na suchej patelni, tak aby wytopić nadmiar tłuszczu. Do usmażonego boczku dodaj ugotowaną brukselkę i podsmaż razem przez 2 minuty. Wtedy wlej syrop klonowy i ocet
nietylkopasta.plwlać wodę. Dodać sól, ziele angielskie, liście laurowe, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, kostkę rosołową. Gotować na średnim ogniu. Dodać odmrożone warzywa oraz obraną ze skórki paprykę konserwową. Cebulę obrać i posiekać. Umieścić na patelni z rozgrzanym olejem. Zarumienić. Mięso mielone doprawić przyprawą do mięs, papryką słodką mieloną i kminkiem. Wymieszać. Dodać do cebuli. Smażyć do momentu
Kuchnia Paulettesmnie takie olej kokosowy 30 dag brukselki zielonej pokrojonej na pół. Sól ,pieprz jeśli ktoś potrzebuje---opcjonalnie Wykonanie Umyć, osuszyć i obrać warzywa Pokroić ,pataty w plastry . Obrać cebule ,pokroić w plastry i zeszklić na patelni na oleju kokosowym. Do wolnowaru włożyć pokrojone na pół brukselki ,na to zeszklona cebulkę ,na wierzch pataty i grzyby leśne. Całość posypać przyprawami
w mojej kuchnisiekam, cukinię kroję w niedużą kostkę. Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych. Pepperoni kroję w cienkie półkrążki, zwykłą w średniej wielkości kostkę. Na dużej patelni podsmażam kurczaka, dodaję cebulę i czosnek, smażę 3 minuty mieszając. Wrzucam pozostałe warzywa, smażę około 7-8 minut (co jakiś czas mieszam) aż warzywa zmiękną. Następnie dodaję kaszę gryczaną i trzymam na ogniu jeszcze przez
JejKuchniakroimy w cienkie plasterki. Dodajemy do zrumienionego boczku. Kurki dokładnie oczyszczamy, przepłukujemy pod bieżącą wodą. Większe grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do warzyw i boczku. Podsmażamy przez ok. 10 minut. Oprószamy mąką. Krótko przesmażamy. Zawartość patelni wkładamy do garnka. Zalewamy bulionem. Gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 30 minut. Zupę zabielamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tuż
Pobite gary Barbarydomu, w sezonie, pasta z bobu pojawia się co najmniej kilkakrotnie, czy to jako dodatek do kanapek, czy jako dip do krojonych warzyw. Składniki na 8 porcji : 800g surowego bobu 2 łyżki podprażonych na suchej patelni i zmielonych w młynku do kawy ziaren sezamu (albo czubata łyżka gotowej pasty tahini) 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę sok z ½ niewielkiej cytryny
Dietologniż na opakowaniu) w osolonym wrzątku. Odcedzić. Seler naciowy pokroić w plastry, cebulę w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej seler naciowy, dodać cebulę. Smażyć razem, aż warzywa zmiękną. Dodać czosnek i pomidorki z puszki. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Wymieszać i zdjąć z ognia. Wymieszać makaron z sosem
Kulinarne Inspiracjeliście laurowe 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu mleko kokosowe świeży koperek sól, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy posiekany ząbek czosnku . Po chwili dodajemy mieszankę warzyw i dusimy ok. 5 min ze szczyptą cynamonu i goździkami . Zalewamy bulionem warzywnym , dodajemy ziele angielskie i liście laurowe . Gotujemy ok.15 min . Na koniec
Marcepanowa kuchniacebula 2 ząbki czosnku 2 łyzki śmietany 12% sól, pieprz do smaku >Przygotowanie: 1.Cebule i czosnek drobno kroimy i zeszklić na rozgrzajen patelni. 2. Ziemniaki i marchewke obrać i pokroić w drobną kosteczke. 3. Przygotowane warzywa wrzucić do bulionu i gotować do momentu, aż będą miękkie. 4. Następnie dodajemy szpinak, śmietane i blendujemy na gładką konsystencje. 5. Przyprawiamy
FITBUuK