Niedzielne śniadanie, leczo z sadzonymi jajkami

Niedzielne śniadanie, leczo z sadzonymi jajkami

Niedzielne śniadanie, leczo z sadzonymi jajkami

Przepis na : śniadanie

Znacie szakuszukę? Robiliście ją kiedyś na śniadanie lub jako inny posiłek w ciągu dnia? Jeśli jeszcze jej nie jedliście, to serdecznie Was namawiam do jej przygotowania. U nas jest hitem weekendowych rodzinnych śniadań. Na blogu znajdziecie kilka przepisów ( szakszuka z fetą ,  szakszuka ze szpinakiem ,  szakszuka z ciecierzycą ,  szakszuka klasyczna ), a ja dziś nieco zmodyfikowałam to danie i do jego przygotowania wykorzystałam leczo. Tez wyszło bardzo smacznie, zbliża się weekend, może zasko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.