Przepis na : śniadanie
Znacie szakuszukę? Robiliście ją kiedyś na śniadanie lub jako inny posiłek w ciągu dnia? Jeśli jeszcze jej nie jedliście, to serdecznie Was namawiam do jej przygotowania. U nas jest hitem weekendowych rodzinnych śniadań. Na blogu znajdziecie kilka przepisów ( szakszuka z fetą , szakszuka ze szpinakiem , szakszuka z ciecierzycą , szakszuka klasyczna ), a ja dziś nieco zmodyfikowałam to danie i do jego przygotowania wykorzystałam leczo. Tez wyszło bardzo smacznie, zbliża się weekend, może zasko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...