Spaghetti bezglutenowe z warzywami z nuta wędzonej papryki– wersja wegańska

Spaghetti bezglutenowe z warzywami z nuta wędzonej papryki– wersja wegańska

Spaghetti bezglutenowe z warzywami z nuta wędzonej papryki– wersja wegańska

Lekki obiad w kilka minut przygotowujemy i już pyszne, zdrowe danie sobie jemy.  Makaron spaghetti bezglutenowy gotujemy, który do marchewki, brokułu i cebulki dodajemy.  Dużo świeżych ziół dokładamy i wg smaku doprawiamy.  Czarnuszka chrupie, warzywa też chrupiące, z makaronem i ziołami całe danie jest kolorowe, pachnące. Składniki: 200 g makaronu spaghetti bezglutenowy Sotelli, 1 średniej wielkości marchew, 1/3 świeżego brokułu (2 garście różyczek), 2 cebulki ze szczypiorkiem, 2-3 łyżki oleju rzepak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, brokuł, mielone, bezglutenowe, spaghetti, dania z makaronem, obiad, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.