warstwowa - 2236 przepisów (strona:47/150)

Sałatka gyros z kapustą pekińską i brzoskwinią 174

kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki. Warzywa oraz usmażonego wcześniej kurczaka mieszamy z sosem czosnkowym z dodatkiem gyrosu. Przechowujemy w lodówce. Uwagi: Sałatkę można także układać warstwowo, w przezroczystej misie sałatkowej. Będzie wtedy bardziej dekoracyjna. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto .wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .recipe-card-image

ProstePesto.pl
Tiramisu z Likierem Jajecznym 95

cukier puder. 2. Mascarpone łączymy z likierem jajecznym do uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Delikatnie łączymy śmietanę z kremem mascarpone. 4. W miseczce przygotujemy espresso, które delikatnie chłodzimy. 5. Deser warstwowo układamy w pucharkach : biszkopty namoczone w kawie - gorzkie kakao - krem - i tam kilka razy aż do samej góry

Dziś Ja gotuje
Ciasto biszkoptowo-bezowe z owocami 141

ciasto to zmodyfikowana wersja ciasta, które dawno temu znalazłam w jednej z kulinarnych gazet. Przerobiłam je na ciasto 3-warstwowe, układając warstwy jak szachownicę, dzięki czemu osiągnęłam węższe ale wyższe ciasto przekładane owocami, musem rabarbarowym i śmietaną. Wyszedł pyszny, letni deser Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Koktajl wegański 107

nasiona, mleko, proszek z trawy pszenicy lub jęczmienia ponownie zmiksować w razie potrzeby dodać więcej mleka i ewentualnie syrop. Gotowy koktajl przechowujemy w lodówce. Smacznego! Notes Koktajl można przygotować warstwowo w tym celu należy osobno zmiksować owoce, a proszek z trawy pszenicy/jęczmienia rozpuścić w odrobinie mleka, do szklanek nalewać warstwami 🙂   Artykuł Koktajl wegański pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Syrop z sosny na miodzie 141

razy dziennie Dzieci po 1 łyżeczce 3 razy dzienni 👩‍🍳 Przygotowanie syropu z sosny na miodzie Sam proces przygotowania jest prosty , zebrane pędy rozdrabniamy na mniejsze kawałki, umieszczamy je warstwowo w słoju i przelewamy miodem. Czas oczekiwania na gotowy produkt jest jednak krótszy niż w przypadku syropu przygotowywanego na bazie cukru. Syrop z sosny na miodzie jest gotowy już po dwóch

SprawdzonaKuchnia.pl
Tiramisu truskawkowe – #1 szybki i prosty deser 144

krem będzie miał konsystencję gęstej śmietany. Deser szykujemy w większym naczyniu o wymiarach ok. 23×13 cm lub szykujemy pojedyncze porcje np. w szklankach czy pucharkach. Deser układamy warstwowo. Biszkopty namaczamy po 1 sekundzie z każdej strony w kawie i układamy na dnie naczynia. Na biszkopty wykładamy 3 łyżki kremu i dokładnie go rozsmarowujemy. Następnie idzie warstwa truskawek, której

Relaxtime
Sałatka warstwowa z kurczakiem i młodą kapustą 133

Sałatki warstwowe pięknie wyglądają na stole, prezentując składniki z których są przygotowane. Serwowana w kieliszkach wygląda efektownie i świetnie nadaje się na przyjęcia. Kurczak gyros idealnie komponuje się z kruchą kapustą, słodkawymi pomidorkami i wyrazistym kiszonym ogórkiem. Sałatka świetnie smakuje również jako dodatek do dań z grilla Składniki: ½ główki młodej kapusty (poza sezonem może być kapusta biała/pekińska

Pyry na Gaz
Grecka pita z kurczakiem i tzatzikami 266

odpieczenia) pomidor sałata cebula przyprawa gyros kurczak Składniki na sos tzatziki ogórek zielony 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego szczypta soli szczypta pieprzu Przeczytaj także: Sałatka warstwowa gyros z kapustą pekińską Przepis na sos tzatziki Ogórka obieramy ze skóry, kroimy na pół i łyżką wyciągamy gniazda nasienne. Ścieramy na tarce. Czosnek obieramy z łupiny i również ścieramy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placek amoniakowy z rabarbarem - kuchnia podkarpacka 200

ciastek podkarpackich. Są chrupiące i miękkie jednocześnie, a ich dodatkową zaletą jest trwałość i łatwość przechowywania. Te same zalety wpłynęły na to, że ciasto amoniakowe jest często bazą placków warstwowych, przy czym nie zawsze jest to ciasto upieczone na krucho. W zależności od proporcji składników ciasto amoniakowe może być również miękkie niczym biszkopt. Amoniak pełni w nim wówczas rolę spulchniającą

Trzeci talerz
Sałatka z serkiem wiejskim 168

Sałatka w wersji fit z kilku prostych składników ułożonych warstwowo - sałaty lodowej, pomidorów, ogórka, cebuli oraz serka wiejskiego i szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa w 10 minut! Mimo swojej prostoty smakuje naprawdę pysznie. Sałatka jest uniwersalna i pasuje zarówno do obiadu, kolacji, jak i do grilla... Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z serkiem wiejskim 168

Sałatka w wersji fit z kilku prostych składników ułożonych warstwowo - sałaty lodowej, pomidorów, ogórka, cebuli oraz serka wiejskiego i szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa w 10 minut! Mimo swojej prostoty smakuje naprawdę pysznie. Sałatka jest uniwersalna i pasuje zarówno do obiadu, kolacji, jak i do grilla... Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka wiatraczki z marmoladą 160

Pomysł na ciasteczka, które przygotujecie z zaledwie kilku składników: mąki, masła oraz twarogu. W smaku i strukturze przypominają francuskie słodkości, ponieważ są maślane, lekko chrupiące i mają warstwową strukturę. Poniższe ciasteczka są bardzo proste do przygotowania. U waga: do przygotowania ciasta na wiatraczki należy wykorzystać taką samą ilość mąki, masła oraz twarogu (np. po 250 g) . Przed podaniem, wiatraczki posypać

Ugotować
Zdrowa dieta słoikowa 158

Przyprawy Przyprawa włoska (oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn, majeranek, czosnek granulowany) Sos sojowy Sos rybny Olej sezamowy Jak spakować sałatkę do słoika W tym menu na tydzień zrobiliśmy łącznie pięć warstwowych sałatek. Wszystkie przepisy są bardzo proste, a najpiękniejsze jest w nich to, że można je zmieniać, dowolnie dobierając składniki. Dodaj do słoików Twoje ulubione warzywa, sery, czy mięso. Pakując sałatkę

Niedzielny kucharz
Cukier aromatyzowany bzem 114

Cukier aromatyzowany bzem Cukier aromatyzowany bzem Czas przygotowania: 30 minut + czas suszenia Składniki: 1,5 szklanki kwiatków bzu 1 szklanka cukru Wykonanie: Kwiatki na przemian z cukrem układamy warstwowo z słoiku i zakręcamy go. Odstawiamy na 48 godzin. Raz na jakiś czas potrząsamy słoikiem, żeby cukier oblepił kwiatki. Cukier wysypujemy na papier do pieczenia i suszymy  w piekarniku ustawionym

Kulinarne przygody Gatity