warstwowa - 2236 przepisów (strona:49/150)

Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 117

mojprzepisna.pl| Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach Już dawno miałam ochotę zrobić jakieś warstwowe ciasto bez pieczenia. Uwielbiamy serniki na zimno, więc wymyśliłam taki oto torcik. Nie jest trudny, ale czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo galaretki

moj przepis na
Deser z perełkami tapioki mango – matcha – jogurt – granat 80

Wykonanie Jogurt mieszamy z herbatą matcha, syropem klonowym i z 50 g ugotowanych perełek tapioki.  Mango miksujemy na mus i mieszamy z pozostałymi perełkami z tapioki. Deser możemy warstwowo układać w 2 małych szklankach lub tak, jak ja w 1 dużym pucharku. Na dno wyłożyłam warstwę z jogurtu, potem z mango i posypałam pestkami granatu. Smacznego! * W sprzedaży występują

Tajemnice Smaku
Podówjnie kremowa kostka orzechowa 236

Dziś coś ekstra, pyszne, efektowne warstwowe ciasto orzechowe z dwoma kremami - waniliowym i czekoladowym na kruchym spodzie. Zachwyca nie tylko smakiem ale i wyglądem. Kruche ciasto:  1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżki cukru 1/2 kostki masła 1 jajo Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy ok 15 minut

Cynamonowe szczęście
Sałatka curry z kurczakiem 132

Warstwowa sałatka curry z kurczakiem to pyszne połączenie ryżu, kurczaka, jajek oraz warzyw. Idealnie sprawdzi się jako pyszna kolacja lub przekąska na świątecznym czy imprezowym stole :). Najlepiej smakuje przygotowana wieczór wcześniej kiedy wszystkie składniki przechodzą swoim smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 torebka ryżu, 100 gram 1 podwójna pierś z kurczaka 1 por 1 większa czerwona papryka 4 jajka

Blog kulinarny S9.PL
Ryba po grecku 101

posolić, oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na talerz wyłożyć ryby, przykryć je warstwą warzyw. Rybę po grecku można także przygotować warstwowo w misce zaczynając od warzyw, które powinny być również ostatnią warstwą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ryba po grecku pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Zapiekanka ziemniaczana z buraczkami i cukinią 139

ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Pociąć w plastry. Cukinię umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pociąć w piórka. Wrzucić na patelnię z olejem, zeszklić. Naczynie żaroodporne natłuścić, następnie warstwowo układać połowę ziemniaków, cebuli, buraków oraz cukinii i ponownie ziemniaki, cebula, buraki oraz cukinia. Śmietanę kremówkę, wymieszać z mlekiem i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku, wylać na warzywa

niecodziennikpary
Ciasto czekoladowo-wiśniowe 146

sadów i ogrodu. W tym roku bardzo obrodziły wiśnie zasadzone jeszcze przez dziadka i nie trzeba było korzystać z drabiny, aby zerwać ich większą ilość. Z części owoców zrobiliśmy warstwowe, pyszne i lekkie ciasto czekoladowo-wiśniowe . Ciasta z galaretką z dodatkiem sezonowych owoców są przez nas chętnie jedzone podczas wakacyjnych dni, ale to czekoladowo-wiśniowe można robić cały rok, wykorzystując

niecodziennikpary
Kurczak w porach w wolnowarze 108

innego naczynia a na patelni rozgrzać jeszcze nieco tłuszczu. Wrzucić pieczarki, posolić, obsmażyć ze wszystkich stron, podsmażone dodać do miseczki z mięsem. Wymieszać składniki sosu. W misie wolnowaru ułożyć warstwowo: połowę porów, mięso z pieczarkami, pozostałe pory. Na wierzchu rozłożyć równomiernie sos. Wolnowar przykryć.  Gotować w ustawieniu high  4 godziny lub  na niskim poziomie - low - 6 godzin

Stare Gary
Sałatka wielkanocna z szynką i groszkiem 129

Kolorowa,warstwowa sałatka na szpinakowo- czosnkowym biszkopcie.Do tego sporo jajek i posmak chrzanu-pychotka..... Fajnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole ,ale również na każdej domowej uroczystości.Jest naprawdę smaczna - polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Śledzie pod pierzynką 164

Dzisiaj pyszna warstwowa sałatka ze śledzia przełożona sosem śmietanowo-majonezowym. Śledzie pod pierzynką to super przekąska, która oprócz tego, że wyśmienicie smakuje w Święta, sprawdzi się również przez cały rok bez względu na okazję. Składniki: 5 dużych ugotowanych ziemniaków 4 płaty śledzia solonego  1 duża cebula 4 duże ugotowane marchewki 5 jajek ugotowanych na twardo pieprz kolorowy 4 łyżki

Alutka-Gotuje
GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM 109

pomidory, przyprawiam lubczykiem, solą i pieprzem. Dodaję startą na małych oczkach marchew, wlewam koncentrat pomidorowy i 1/2 szklanki wody, mieszam. Zwijanie i gotowanie gołąbków Z wystudzonej kapusty delikatnie ściągam warstwowo liście, odcinam zgrubienia. Z mięsa tworzę kotlety, układam po jednym w liściu i zwijam. Najpierw zawijam dół liścia ku górze zakrywając mięso, następnie boki i zwijam w rulon ku górze

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z brokułem kurczakiem i migdałami 131

wymieszanego z łyżką majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem, sokiem z cytryny i ziołami prowansalskimi (jeżeli chcemy sos mniej kaloryczny możemy pominąć majonez). Gdy wszystkie składniki mamy gotowe układamy je warstwowo w szklanym naczyniu (będą ładnie prezentowały się warstwy sałatki) brokuł, kukurydza, kurczak, pomidorki koktajlowe, ser feta, sos czosnkowy, całość posypujemy uprażonymi płatkami  migdałowymi. Sałatka z brokułem kurczakiem i migdałami

Księga-Smaku
Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem 276

jeżeli spodobał Ci się ten przepis będzie mi miło za polubienie strony. Karkówka duszona w sosie własnym Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą Pieczone ziemniaki z piekarnika Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Artykuł Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Deser warstwowy, śmietankowo- anyżkowy 135

Deserki warstwowe uwielbiam. I jeść i robić. Ta propozycja łączy w sobie cudne smaki. Zapraszam Co nam trzeba? na 4 porcje: pucharki / szklanki 200ml 400 ml śmietany kremówki opakowanie mascarpone-250g łyżka czubata cukru pudru Male anyżki- około 15 sztuk na porcję 4 ptasie mleczka powidła śliwkowe – po 1 łyżce czubatej na porcje czubata łyżka rozpuszczonej mlecznej czekolady

Latosiowydom
Tatar ze śledzia 217

cebule, koperek – całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Dobrze mieszamy i wykładamy na talerze (najlepiej przy pomocy pierścienia kucharskiego do formowania potraw). Na końcu dekorujemy świeżym koperkiem. Tatar ułożony warstwowo Tatar ze śledzia Filety śledziowe osuszamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru oleju, kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. Do pokrojonego śledzia dodajemy musztardę francuską, przecier pomidorowy, pokrojony koperek, szczyptę

iMadzik.pl

Proponowane wyszukiwania