Podówjnie kremowa kostka orzechowa

Podówjnie kremowa kostka orzechowa

Podówjnie kremowa kostka orzechowa

  Dziś coś ekstra, pyszne, efektowne warstwowe ciasto orzechowe z dwoma kremami - waniliowym i czekoladowym na kruchym spodzie. Zachwyca nie tylko smakiem ale i wyglądem. Kruche ciasto:  1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżki cukru 1/2 kostki masła 1 jajo Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy ok 15 minut w 180 st. C na złoty kolor.  Ciasto orzechowe:  6 białek 1/2 szklanki cukru 100 g mielonych orzechów (użyłam włoski... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.