wafle - 1634 przepisów (strona:26/109)

Wafle w czekoladzie z kremem orzechowym i grillowanymi śliwkami 101

deser z nimi można spożyć w towarzystwie aromatycznej kawy pachnącej cynamonem lub gorącej herbatki z miodem. Lubię ten czas, a Was zachęcam do umilenia go sobie słodkim deserem z wafli jaglanych w czekoladzie, podanych z prostym kremem orzechowym i grillowanymi soczystymi śliwkami :) 4 porcje: 2 opakowania wafli jaglanych w czekoladzie mlecznej Sonko 2 łyżki masła orzechowego (użyłam z orzechów arachidowych(...)jogurtu greckiego 10% 2 soczyste śliwki łyżeczka miodu kilka orzechów np. pekan łyżeczka łuskanych nasion konopii Masło orzechowe ucieramy z jogurtem, aż powstanie gładki i puszysty krem. Smarujemy nim wafle w czekoladzie. Umyte śliwki przekrawamy i pozbawiamy pestek. Nacieramy je miodem i na małym ogniu grillujemy, aż nieco zmiękną, ale pozostaną jędrne. Wraz z orzechami, układamy je na waflach. Posypujemy

Mienta blog
wafle z masą galaretkową i dżemową... 111

Składniki: wafle okrągłe małe 1 opakowanie, mleko 3.2% 3/4 litra, galaretka cytrynowa 2 opakowania, dżem niskosłodzony 500 gram, kasza manna 4 łyżki Mleko zagotować, wsypać galaretkę i szybko wymieszać, zostawić do wystudzenia. Domowy dżem niskosłodzony przełożyć do garna, wsypać kaszkę manną, mieszając do zagotowania, cały czas mieszając gotować z 3 minuty, zostawić do wystudzenia. Kupiłam okrągłe małe wafle, krążki wafli(...)grubo smarować masą galaretkową i dżemową, można wafle nakryć talerzem i obciążyć np 2 torebkami cukru, u nas bez tego od razu jest zjadany deser - z wafli andrutów można na szybko przygotować smaczny deser, masa może być z dżemu, kremu gotowego lub samemu zrobić.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Wafle cytrynowe 122

Przepis na te domowe wafle jako jeden z nielicznych na blogu, nie zawiera w swym składzie masła. Do jego wykonania potrzebujemy jedynie cukru, śmietany, galaretki i… wafli rzecz jasna. Minimum pracy, maksimum przyjemności;) Jeśli, podobnie jak i ja na początku, zastanawiacie się, czy ta masa ma prawo się udać, uspokajam – udaje się! Trzeba jednak się nie spieszyć(...)podgrzewać masę na małym ogniu, a nie szybko gotować – to a propos gotowania galaretki;) Wafle mają przyjemny, orzeźwiający smak i myślę, że mogą być fajną odskocznią od tych najbardziej tradycyjnych, czekoladowych czy z bakaliami. 1 szkl. cukru 1 szkl. gęstej, kwaśnej śmietany 18 % 1 op. galaretki cytrynowej 5 wafle/andruty Cukier oraz kwaśną śmietanę umieszczamy w rondelku. Podgrzewamy na małym

Smaki Na Talerzu
Knoppers + film 84

masła 1/2 szklanki mleka 3-4 łyżki cukru kryształu 2 szklanki mleka w proszku ( nie granulowanego) polewa 1/4 szklanki mleka 200 g czekolady mlecznej dodatkowo 3 kwadratowe wafle przepis masa orzechowa Do miski przekładamy miękkie masło i ucieramy ja na puszystą masę, następnie dodajemy krem czekoladowy, kakao i całość razem miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Orzechy laskowe dość drobno siekamy(...)mieszając, a następnie dokładnie studzimy. Wystudzoną masę z mleka, tłuszczu i cukru przelewamy do miski, wsypujemy do niej partiami mleko w proszku i wszystko dokładnie miksujemy. Na pierwszy blat wafla przekładamy masę orzechową i równo ją rozsmarowujemy, na masie umieszczamy drugi wafel. Następnie wykładamy masę mleczną, rozsmarowujemy i kładziemy trzeci wafel. Całość obciążamy deską do krojenia. Wafle chłodzimy w lodówce

Smakowite Dania
Wafle domowe 85

Przy okazji weekendowych zakupów kupiłam wafle, miałam też mleko w proszku, które czekało na wykorzystanie. Szperając w przepisach znalazłam taki , który bardzo mnie zaciekawił. Dla przełamania słodkości dodałam jedną warstwę posmarowaną kwaśnym dżemem. Wafle idealne. Składniki: 400 g miękkiego masła 300 g mleka w proszku (pełne, niebieskie) 140 ml mleka (ok. 3/4 szklanki) 120 g cukru 2 łyżki kakao duże(...)wafle (5 sztuk) kilka łyżek ulubionego dżemu (u mnie z owoców leśnych) Mleko i cukier podgrzewamy na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę, cały czas miksując, dodajemy po łyżce chłodnego mleka. Do gładkiej masy dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Całość dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Pierwszy wafel

Na moim talerzu
Wafle mleczne w białej czekoladzie 95

świetna alternatywa dla klasycznych maślanych czy kruchych ciasteczek.  Dziś właśnie skorzystałam z tej samej serii produktów. Do przygotowania tego deseru użyłam bez cukrowych listków waflowych, ale zwykłe wafle tortowe także świetnie się sprawdzą. Składniki: 1 opakowanie (38g) cieniutkich wafli fit &free od Cukry Nyskie 3 łyżki marmolady różanej 100 gram białej czekolady  30 ml mleka masa mlecza(...)cukier i wodę. Mieszamy do rozpuszczenia cukru. Zostawiamy na 5-10 minut w chłodnym miejscu, np.na balkonie.  Po tym czasie dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Zimną masą smarujemy wafle, na przemian  z marmoladą. Zostawiamy na około 10-15 minut wafle pod obciążeniem np.deską na której stawiamy dodatkowo garnek.  W tym czasie rozpuszczamy białą czekoladę w mleku

Życie zaczyna się w kuchni
Domowe wafelki z kakaową masą 368

Domowe wafle smakiem nie dorównują tym ze sklepu, ta czekoladowa masa z wiórkami, orzechami i herbatnikami   z dodatkiem aromatycznego rumu jest słodka i przepyszna.  Łakoć na słodkie jesienno zimowe podwieczorki czy jako deser po obiedzie, polecam do filiżanki gorącej herbaty  meksykańskiej Richmont  - ta herbata to  zmysłowa uczta smaków i aromatów. Wyśmienita kompozycja na bazie suszonych(...)owoców, kwiatów i korzennych przypraw. Daje orzeźwiający, wytrawny napar o intensywnym rubinowym kolorze. Idealnie pasuje do słodkich deserów takich jak ten! Polecam gorąco! SKŁADNIKI: 3 kwadratowe płaty suchych wafli 20 dag masła 82% 3/4 szklanki mleka 3,2 % 3/4   szklanki cukru 3 szklanki mleka w proszku   pełnego 5 dag mlecznej   czekolady 1 łyżka ciemnego kakao

Wanilia i Kardamon
WAFELEK PRINCESSA DOMOWEJ ROBOTY 217

zjadł połowę porcji. Składniki: 1/2 szkl. mleka 100 g masła 1,5 szkl. cukru 1,5 szkl. mleka w proszku 100 g wiórek koksowych 1 tabliczka białej czekolady 3 wafle tortowe Mleko płynne, masło i cukier podgrzewamy aż składniki rozpuszczą się. Przestudzić, dodać mleko w proszku i wymieszać tak aby nie powstały grudki. Na sam koniec dodać wiórki kokosowe (zostawić(...)łyżki do posypania na górę) i wymieszać. 1 wafel układamy na płaskiej powierzchni. Smarujemy masą koksową. Na masę wafel i ponownie masa koksowa. Przykrywamy masę waflem, zawinąć w aluminium i obciążyć garnkiem z wodą. Po 3 godzinach rozpuścić białą czekoladę. Polać wierzch wafle i posypać pozostałymi wiórkami. Pokroić na mniejsze części

Kuchnia w oparach
Ciasto z Kaszy Jaglanej z Truskawkami i Galaretką 264

zmodyfikowany przepis z gazetki „Ciasta Czytelników”) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z Kaszy Jaglanej z Truskawkami i Galaretką Składniki: 2 wafle 500g ugotowanej kaszy jaglanej (ugotowałam około 150g suchej kaszy) 500g umytych, obranych truskawek 80g cukru około 18-20g żelatyny (2 łyżki) + 90ml zimnej wody 1 galaretka truskawkowa + 400ml gorącej(...)wody 1. Wafle dociąć do wielkości blaszki 20x20cm lub 21x21cm ( patrz FILM ) i blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Jeden wafel włożyć do formy. 2. Żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i odstawić na około 15 minut. 2. Truskawki przełożyć do rondelka, dodać cukier i owoce podgrzewać, aż puszczą sok i zaczną się gotować. Zdjąć z ognia i zmiksować je na mus ( patrz

Mała Cukierenka
Pischingery-wafle z kremem czekoladowym-bez mleka w proszku 168

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z czymś bardzo prostym i szybkim w przygotowaniu.  Nie wymaga pieczenia, a sprawi radość każdemu. Mowa o pysznych pischingerach, czy prościej-waflach przełożonych kremem czekoladowym. Myślę, że wielu z Was ten deser kojarzy się z dzieciństwem :) Polecam gorąco, ponieważ krem, którym przekładamy wafle jest rewelacyjny, a gotowe wafelki znikają z rekordową szybkością :) Polecam(...)zapraszam SKŁADNIKI KREM -75g mąki pszennej -25 g kakao -50g cukru -550 ml mleka -100g czekolady mlecznej -125g masła lub margaryny DODATKOWO -2 paczki wafli kwadratowych (po 5 sztuk w paczce) -kawałek mlecznej czekolady do polania wafelków Do garnka dajemy cukier, kakao oraz mąkę i wszystko zalewamy mlekiem, mieszamy i stawiamy na gazie.  Mieszamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wafel z bezą i orzechami, andrut przekładany 126

robi się świątecznie, czuć już słodkości które zawsze robię sama i mam z tego dużą frajdę. Może macie ochotę wypróbować ten pyszny bezowy deser z orzechami???. Składniki: - 1 opakowanie wafli Beza: - 7 białek - 15 dag orzechów włoskich - 1 szklanka cukru kryształu - 3 łyżki mąki zwykłej 1. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy partiami cukier i miksujemy, pod koniec dodajemy mąkę(...)żółtek i cukru ubijamy kogel mogel, dodajemy małymi porcjami ciepłe mleko, miksujemy. Masło rozcieramy na gładką masę, łączymy z masą jajeczną, mieszamy do połączenia. Gotową masą smarujemy upieczone wafle z bezą, składamy: wafel- beza- masa. Ostatni wafel idzie odwrotnie żeby zakończyć składanie do wewnątrz. Andrut będzie lekko zwichrowany od pieczenia ale Wy się tym w ogóle nie przejmujcie. Dajemy

Apetyczna babeczka
Mazurek z bakaliami w waflu 126

bardzo szybko chłoną wszelkie płyny dlatego ja rozcieńczyłam wódkę wodą. Użyć możecie również innego alkoholu w zależności od upodobań. Świetnie również sprawdzi się np. rum. Mazurek z bakaliami w waflu Składniki: 4 kwadratowe wafle 2 jajka 3 żółtka 10 łyżek cukru 2 kostki masła (200 g) garść suszonych śliwek garść suszonych moreli garść suszonej żurawiny garść rodzynek Dodatkowo: wódka(...)nich powoli masę jajeczną cały czas ubijając masa. Całość ucieramy do połączenia składników. Dodajemy bakalie (wraz z płynem, jeśli jeszcze nam jakiś pozostał). Masę dokładnie mieszamy i przekładamy nią wafle robiąc 3 warstwy. Przykrywamy ściereczką na której umieszczamy coś ciężkiego (żeby nasze wafle się nie wywinęły) i pozostawiamy na noc do skruszenia. Smacznego Artykuł Mazurek z bakaliami w waflu pochodzi

PatiGotuje
WAFLE PRZEKŁADANE Z GALARETKAMI 144

Nowy tydzień zacznijmy na słodko. Moi domownicy bardzo lubią przekładane wafle, swój przepis na wafle przekładane masą z galaretkami wzbogaciłam dodatkiem kolorowych galaretek. Wyszło smacznie i kolorowo.  Składniki: 2 kwadratowe wafle tortowe 330 ml śmietany 18% 2 opakowania galaretki czerwonej- u mnie wiśniowa 1 kostka masła 1/4 szklanki cukru dodatkowo: galaretki w dwóch kolorach Wykonanie: *Dwie różnokolorowe galaretki przygotowujemy(...)dość niskiej a podłużnej foremki, odstawiamy do stężenia. Kiedy zastygną, kroimy w kosteczkę. *W garnuszku roztapiamy masło, dodajemy cukier, śmietanę, wsypujemy galaretki, dobrze mieszamy. Masę przestudzamy. Na jeden wafle wykładamy połowę masy, rozkładamy kwadraciki z galaretek, wykładamy resztę masy, przykrywamy drugim waflem. Delikatnie przyciskamy, odstawiamy do całkowitego stężenia

Z Majeczką w kuchni
Domowe wafle kakaowe z otrębami, orzechami i chia 97

Składniki: opakowanie wafli tortowych (małe kwadraty) 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki cukru (lub mniej) 1/2 kostki masła 2 łyżki kakao około 1/2 paczki mleka w proszku 150 g orzechów laskowych 2 łyżki otrębów orkiszowych 1 łyżka nasion chia 200 g czekolady mlecznej Wodę, cukier, masło, kakao gotujemy, następnie lekko studzimy. Do powstałej masy dodajemy mleko w proszku, mieszamy. Jeżeli będą(...)przypaliły. Gdy zaczną zmieniać kolor zdejmujemy je z patelni. Siekamy po przestudzeniu. Dodajemy do masy posiekane orzechy (odkładamy 2 łyżki do dekoracji), nasiona chia i otręby owsiane. Mieszamy. Wafle smarujemy kremem, przykrywamy drugim waflem. Odstawiamy do ostygnięcia. Aby wafle się nie odkształciły można je przycisnąć deką do krojenia. Czekoladę siekamy na małe kawałki, przekładamy do miseczki. Gotujemy wodę w garnku

Słodkości na talerzu
Domowa czekolada 134

przygotujecie to zagości w Waszym stałym menu Domowa czekolada Składniki: kostka margaryny pół szklanki mleka 2 szklanki cukru 3 łyżki kakao opakowanie mleka w proszku (500 g) kwadratowe wafle Margarynę wraz z kakao, cukrem i mlekiem podgrzewamy do rozpuszczenia się margaryny i doprowadzamy do wrzenia. Taką masę pozostawiamy do wystudzenia. Gdy jest ona zimna dodajemy mleko w proszku i dokładnie(...)miksujemy na gładką masę. Prostokątną blachę wykładamy folą spożywczą i na dnie układamy jedną warstwę wafli (wafle docinamy do wielkości naszej formy). Na wafle wykładamy czekoladową masę, którą następnie przykrywamy warstwą wafli. Dociskamy i wkładamy do zimnego miejsca. Podajemy pokrojone na małe kwadraciki. Smacznego Artykuł Domowa czekolada pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania