udka - 4428 przepisów (strona:51/296)

Potrawka z udka z kurczaka po azjatycku 320

przyprawy i wschodnie połączenia smakowe to zapraszam na prosty, odżywczy i smaczny obiad :). Znajdziemy w nim imbir, liść kolendry, pieprz syczuański czy sos sojowy. Zaopatrzcie się w dobrej jakości udka z kurczaka bez skóry i kości, kapustę pekińską, orzeszki, ogórka, czosnek i cebulkę szalotkę :). Polecam na fajną kolację we dwoje :) Dla 2 osób Czas przygotowania: 15-20minut Składniki(...)udka z kurczaka bez kości i skóry 120g ugotowanego ryżu jaśminowego Kilka listków świeżej mięty Kawałek ogórka zielonego 2 małe garści orzeszków ziemnych Kawałek twardszej części kapusty pekińskiej Pieprz syczuański, suszony liść kolendry, imbir mielony 3 obrane cebulki szalotki 1 ząbek czosnku Sól himalajska Sos sojowy  Olej ryżowy Przygotowanie: 1/ Udka kroimy w kostkę lub cienkie plastry i przekładamy

Kuchnia PROzdrowotna
Domowy GYROS od podstaw 357

części która zasługuje na uwagę i jest najsmaczniejsza. Nie jest to filet z kurczaka! jeśli zrobicie z niego gyros to będzie suchy jak wiór!. Sekret gyrosa to mięso z udka kurczaka, to ono jest delikatne a jednocześnie o idealnej wilgotności. Polecam zaopatrywać się w mięso z wiadomego pochodzenia od zwierząt które jadły dobry pokarm. Gyros może być świetnym daniem(...)posiłku z mięsem by go zbalansować. Zapraszam do Waszych kuchni i polubienia mojego bloga! Dla 2 osób Czas przygotowania ok. 30 minut + marynowanie wd. uznania Składniki: 450g mięsa z udka kurczaka Olej słonecznikowy 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka czosnku suszonego lub granulowanego 0,5 łyżeczki mielonej kolendry 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1/3 łyżeczki kurkumy mielonej 1/4 łyżeczki

Kuchnia PROzdrowotna
Udka z kurczaka w miodowo-pikantnej glazurze 225

Kolejny mój wymysł żeby nie było nudno i można powiedzieć, że się opłaciło kombinować. Składniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki miodu łyżeczka chili w płatkach sok z połowy limonki oliwa z oliwek sól  pieprz Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem. Robimy marynatę: miód mieszamy z sokiem z limonki, chili(...)płatkach i łyżką oliwy z oliwek. Formę do zapiekania smarujemy oliwą z oliwek, nakładamy na udka część marynaty z każdej strony i układamy na w naczyniu. Pieczemy całość w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez godzinę obracając udka co 10 minut i nakładając na nie resztę marynaty czyli w sumie pięć razy. Po tym czasie nasze udka są gotowe, miękkie

Mango Papaja
Udka w glazurze miodowo-musztardowej z ananasem i czosnkiem 283

Składniki: 5 udek  2 łyżki musztardy dijon 3 łyżki oliwy z oliwek (ja użyłam pikantnej z chili) 2 łyżki miodu sól pieprz chili w płatkach 2 plastry ananasa z puszki  3 ząbki czosnku w łupinach 4 łyżki syropu z puszki ananasa   Udka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy oliwę z oliwek z musztardą(...)miodem oraz chili w płatkach i syropem z puszki ananasa. Udka dokładnie nacieramy glazurą z każdej strony. W naczyniu żaroodpornym na dnie układamy czosnek (rozgnieciony, w łupinach) i pokrojone plastry ananasa, na to układamy udka kurczaka i wlewamy pozostałą glazurę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 30 minut. Następnie pieczemy jeszcze 5 minut w temperaturze 200 stopni

Mango Papaja
Chrupiące udka z kurczaka z piekarnika 45

środku, podany z ziemniaczkami,frytami i np.gotowaną marchewką. Przepyszne. Bez wysiłku możecie przygotować takiego kurczaka, wystarczy parę przypraw,a wszyscy będą palce lizać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 udek 6 – 7 łyżek oliwy 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka kurkumy w proszku 1 łyżeczka oregano 2 utarte ząbki czosnku sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie(...)Udka myjemy, osuszamy. Ze wszystkich składników robimy marynatę. Nacieramy mięso i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 190 st, Układamy na blaszce mięso i pieczemy około 45 minut.Jeżeli lubicie bardziej przypieczoną skórkę ,można dłużej.(Należy sprawdzać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Chrupiące udka z kurczaka z piekarnika pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Domowy pasztet z suszonymi pomidorami 457

wilgotny, a jednocześnie zwarty. Dodałam do niego suszone pomidory, które podkreślają jego cudowny smak. Możecie dodać również inne ulubione składniki, np. żurawinę. Pasztet przygotowałam na bazie mięsa drobiowego, użyłam udek oraz filetów. Możecie dowolnie modyfikować rodzaj mięsa, pod swoje smaki, dając np. same udka czy same filety. Mnie osobiście taka kompozycja, jaką wybrałam, najlepiej podchodzi. Poniżej w kilku krokach(...)przygotować domowy pasztet z suszonymi pomidorami. Zapraszam! DOMOWY PASZTET Z SUSZONYMI POMIDORAMI Liczba porcji: forma 11×25 cm | Czas pieczenia: 70 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 1 kg udek z kurczaka (waga z kością) 0,5 kg fileta z kurczaka 2 marchewki 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 pietruszka 3 jajka 3 łyżki kaszy manny 1 łyżka majeranku

Przepiski.pl
Kuchnia hinduska – sztuka kulinarna Indii 72

ostre curry w indyjskiej restauracji. Butter chicken Butter chicken przyrządzam na wiele sposobów. Najczęściej gotuję curry z fileta z piersi kurczaka . Coraz częściej jednak gotuję na bazie filetów z udek kurczęcych. Mleko kokosowe sprawia, że curry jest kremowe i ma jedynie lekki posmak przecieru pomidorowego. Używam też domowej roboty garam masala, ale oczywiście możecie w tym daniu wykorzystać kupne przyprawy(...)nasiona tak bardzo różnią się w smaku. Nie wszyscy lubią świeżą kolendrę. Ja za nią przepadam! Butter chicken 6 porcji Składniki: Marynata jogurtowa 1 kg filetów z udek kurczaka 50 g greckiego jogurtu, 10% tłuszczu 3 ząbki czosnku 1 łyżka świeżo startego imbiru 3 łyżeczki garam masala 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka kajeńskiego pieprzu 1 łyżeczka kurkumy Curry

codojedzenia
Udka ketchupowo-majonezowe 122

Składniki: 1 kg udek z kurczaka marynata: 3 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 1/2 papryczki chili 3 ząbki czosnku Vegeta do mięs słodka wędzona papryka pieprz Przygotowanie: Papryczkę chili posiekać … Czytaj dalej Udka ketchupowo-majonezowe

czarrna od kuchni
Kurczak po koreańsku 66

Kurczak po koreańsku z pikantnym sosem   Jak zrobić kurczaka po koreańsku? Chrupiące kawałki kurczaka ze słodko pikantnym sosem. Co to jest kurczak po koreańsku? Soczyste mięso z udek kurczaka, piersi lub skrzydełka w panierce z mąki ziemniaczanej, podawane z sosem lub w sosie. Pierś z kurczaka po koreańsku czy mięso z udek? Dakgangjeong to smażony w głębokim tłuszczu kurczak(...)podawany z sosem. Koreańczycy najczęściej sięgają po mięso z udek lub skrzydełka. Pierś z kurczaka po koreańsku jest jednak najpopularniejsza. Z czym podawać kurczaka po koreańsku Kurczak z słodko pikantnym sosem po koreańsku najlepiej smakuje z ryżem. I tu nie ma żadnych wątpliwości. Kto jednak oglądał kurczaka po koreańsku Rączka Gotuje, wie że najlepiej kurczak smakuje sam z sosem. Kurczak

Dieta moja pasja
ROLADA Z KURCZAKA NADZIEWANA MIĘSEM Z UDEK I JAJKAMI + FIMIK 67

Pyszny kurczak nadziewany mięsem z udek i jajkami. Jest bardzo smaczny na ciepło jak i zimno. Pokrojony w plastry jest idealny do pieczywa, polecam mój przepis na nadziewanego kurczaka.  SKŁADNIKI :  1 duży kurczak          FARSZ :  mięso z dwóch udek  sól 1 jajko surowe  4 jajka ugotowane na twardo  3 łyżki(...)ziół ( u mnie zioła Mateusza ) 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka czosnku suszonego pieprz tylko do smaku  natka pietruszki  PRZYGOTOWANIE :  Kurczaka trybujemy, następnie przyprawiamy.  Udka kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy, surowe jajko, natkę i bułkę tartą. Wyrabiamy aż składniki się połączą.  Kurczaka układamy skórą do dołu, na środek przekładamy farsz i go rozklepujemy

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania