Kurczak po koreańsku z pikantnym sosem Jak zrobić kurczaka po koreańsku? Chrupiące kawałki kurczaka ze słodko pikantnym sosem. Co to jest kurczak po koreańsku? Soczyste mięso z udek kurczaka, piersi lub skrzydełka w panierce z mąki ziemniaczanej, podawane z sosem lub w sosie. Pierś z kurczaka po koreańsku czy mięso z udek? Dakgangjeong to smażony w głębokim tłuszczu kurczak podawany z sosem. Koreańczycy najczęściej sięgają po mięso z udek lub skrzydełka. Pierś z kurczaka po koreańsku jest jednak najpopularnie... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.