Dlatego też postanowiłam wypróbować kolejny z pomysłów Jamiego i przygotować kurczaka w 5 smakach z dodatkiem sosu sweet-chilli z sałatką warzywną z cytrynowym jogurtem. Składniki : Do miesa wyfiletowane udka z kurczaka (opcjonalnie piers z kurczaka) 1 łyżka przyprawy chińskiej 5 smaków 2 łyżki sosu sweet chilli sezam sol, pieprz Do sałatki pół sałaty lodowej pół czerwonej cebuli pół zielonego
Codzienne Gotowanieangielskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę sok z połowy cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 3-4 wyfiletowane udka z kurczaka Przygotowanie: W misce dokładnie wymieszać paprykę, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy, jogurt, czosnek, sok z cytryny i oliwę. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, dodać do marynaty, wetrzeć
Codzienne Gotowanierozgrzeje i nasyci w chłodne dni. Jest na tyle treściwa, że może stanowić samodzielne danie. Polecam szczególnie dla tych, co kochają jarmuż i cieciorkę. SKŁADNIKI: 1 porcja rosołowa lub udko z kurczaka 100g cieciorki 150g jarmużu 1 cebula 3 pomidory sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka mielona 2-3 łyżki śmietanki 30% Cieciorkę namoczyć w wodzie i odstawić najlepiej
https:KKuchniaMniamprzygotowaniu. Polecam! Scroll down for recipe in English Szybki kurczak w sosie śliwkowym (4 porcje) Składniki: 70 – 100 g tłustego boczku, pokrojonego w kostkę 500 g mięsa z udek kurczaka, pokrojonych na kawałki wielkości kęsa 2 cebule, posiekane w plasterki 1 ząbek czosnku, pokrojony w drobną kostkę 150 – 200 g śliwek, przekrojonych na połówki 2 łyżki powideł śliwkowych
karmelowyPoniedziałek to dzień, w którym przeważnie przerabiamy niedzielny obiad. Rosół na pomidorową a z resztek kurczaka proponuję przygotować smaczną potrawkę. Danie zaliczamy do rodzaju tych jednogarnkowych. Składniki 2 ugotowane udka … Czytaj dalej Poniedziałkowa potrawka z kurczaka
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatydomyślacie, że taka zapiekanka jest niepowtarzalna w smaku Meksykańska zapiekanka z quinoa Składniki: 4 – 5 porcji 160 g białej quinoa (komosa ryżowa) 500 g kurczaka, u mnie odfiletowane udka 100 g czarnej fasoli 1 cebula 4 ząbki czosnku ½ l buljong z kurczaka 1 łyżka pomidorowego przecieru 1½ łyżeczki sambal oelek 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżki oleju 2 łyżeczki nasion
codojedzeniaWersja lasagne z mięsem drobiowym i parmezanem... to tylko w kuchni włoskiej ? U nas też sprawdza się !!! Składniki 300 g mięsa drobiowego z udek (zmielonego) 2 małe cukinie puszka pomidorów pokrojonych 2 cebule 200 g płatów lasagne 100 g startego parmezanu sól pieprz biały i czarny pęczek bazylii pół l mleka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła
R'n'G Kitchenczasem mieszam z mieloną łopatką wieprzową. I obowiązkowo smażona cebulka. Mniam. 1 kg. ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki pszennej kawałek ugotowanego mięsa (u mnie 2 pieczone udka) pół cebuli 2 ząbki czosnku majeranek sól pieprz Ziemniaki ugotować, rozgnieść przez praskę lub zemleć w maszynce do mięsa. Do ziemniaków dodać mąki i wyrobić ciasto. Mięso ugotowane lub upieczone
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepuszka zielonego groszku Jamar 2 łyżki żelatyny bulion warzywny Wykonanie: Podudzia z kurczaka myjemy, wrzucamy do bulionu razem z marchewkami i pietruszką. Gotujemy do miękkości mięsa. Kiedy przestydnie obieramy udka, skór nie bierzemy. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plastry. Żelatynę zalewamy zimną wodą( tyle aby ją zakryż) kiedy napęcznieje podgrzewamy aż się rozpuści. Odbieramy 2 szklanki bulionu w którym gotowalismy
Z Majeczką w kuchnikurczaka z wołowym wnętrzem ma podwójne zastosowanie w mojej kuchni. Wspaniale smakuje na ciepło jako drugie danie a kiedy ocaleje chociaż jedno, kroję je w … Czytaj dalej Udka faszerowane wołowiną
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyInaczej królik duszony w winie. Mięso jest bardzo delikatne i smaczne. Odpowiednio przyrządzone może smakować podobnie do kurczaka. Składniki 600 g mięsa z królika (comber lub udka) 100 g wędzonego boczku … Czytaj dalej Ragout
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypolecić. SKŁADNIKI: Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody gazowanej szczypta soli 2 jajka Farsz: mięso gotowane z rosołu ( u mnie 2 udka ) 1/4 kalafiora odrobinę rosołu ( farsz będzie wtedy rzadki ) sól, pieprz do smaku Sos pomidorowy: 5-6 dużych pomidorów 1 mała cebula świeża lub suszona bazylia, 1/4 łyżeczki tymianku, majeranku
W kuchennym oknie Ewypół, jedną część pozostawiamy w misce a drugą wałkujemy dość cienko i wykrawamy kółka szklanką. Pierogi z mięsem (25 sztuk): 1/2 porcji ciasta z przepisu powyżej mięso z dwóch udek i dwóch skrzydełek kurczaka ugotowanych w rosole białe warzywa z rosołu: 1 pietruszka, ćwierć selera + kilka suszonych grzybów, jeśli używamy do rosołu sól i pieprz 1 biała cebula szczypta kuminu
Mango Papajagodz. Po upieczeniu folię aluminiową najlepiej zostawić aż mięsko całkowicie ostygnie. Rolada to mój zaległy wpis.Robiłam ją na Święta Wielkanocne.Tym razem bez rozmarynu.Mięsko to zmielone udko i biodrówka wieprzowa bo to akurat miałam pod ręką(dobrze sprawdza się też łopatka). Wszystko przyprawiłam dość mocno,bułkę pominęłam gdyż ograniczam gluten.Sprawdza się na wszelkich uroczystościach rodzinnych,mój mężuś
Niespełnione zdolności kulinarneNasza dzisiejsza propozycja to krupnik na wywarze warzywnym. Zwykle robię krupnik na skrzydełkach lub udkach z kurczaka, tym razem postanowiłam użyć włoszczyzny do wywaru. Stąd nazwa "odchudzony". Wyszedł pyszny, bardzo smaczny i sycący. 2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej perłowej 1 marchewka 1 pietruszka 3 ziemniaki pół selera kawałek pora 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 3 liście selera natka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie