tego mięsa,czas przygotowania zupy też nie jest prędki, jak na zupe zajmuje sporo czasu jednak smak wynagrodzi wszystko Skala smaku: 10/10 Flaczki z kurczaka Składniki 3 duże udka z kurczaka 1 pierś z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 3 ząbki czosnku kawałek pora seler 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego
Kubki smakusmak mięsa . Do pasztetu dobrze jest zrobić sos żurawinowy (można go tez kupić w słoiczku), który idealnie się komponuje smakowo. Przepis na sos żurawinowy w następnym poście. Składniki: 7 udek drobiowych 0,5kg boczku 400g wątróbki drobiowej 5 jajek zależności od wielkości 1 bułeczka/kajzerka 4 ziarenka ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu 3 duże liście laurowe 2 średnie cebule sól
Kubki smakuprzepis. Składniki (na 4-5 porcji): 1/2 szklanki ryżu (użyłam czerwonego) + 1 szklanka wody 5-6 plastrów ananasa 150 gram kukurydzy konserwowej 250 gram wędzonego kurczaka (może być udko lub pierś) 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz Ryż gotujemy w podanej ilości wody, do momentu aż ten całkowicie wchłonie płyn i będzie miękki. Jeśli jest
Mango PapajaMini zapiekanki z francuskiego ciasta z daktylami i pleśniowym serem Zapiekane pieczarki z chevre Nuggets z awokado Kruche pierogi z grzybami Przekąska z klopsików i francuskiego ciasta Dania mięsne Udka z kurczaka w musztardzie Klopsiki z parmezanem Mini kebab Pieczone żeberka Wołowy woke Sałatki Sałatka z kaszą i kalafiorem Sałatka ziemniaczana Sałatka makaronowa z indykiem Sałatka z kurczaka i awokado
codojedzeniapozostałości piór odcinamy kuper i nadmiar tłuszczu, dokładnie płuczemy i wrzucamy do garnka zalewamy wodą ponad poziom perliczki dorzucamy sól, ziela angielskie pieprz i wkładamy pod pod każde udko po 4 liście laurowe. Perliczkę trzymamy w solance min 24 h. Po tym czasie wyciągamy perliczkę z solanki i płuczemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Przygotowujemy marynatę. Do miski przeciskamy czosnek
Piekielna Kuchnia Patigodziny w dymie ok 55 st. Po wędzeniu zawinęłam ściśle w folię spożywczą i parzyłam przez godzinę w wodzie o temp 80 st z wahaniem do 85 st. Udka na dobę moczone w solance 80 g soli na litr wody. Wędzone 4,5 godziny , parzone ok 35 min w temp 80 st. Udziec indyczy. Solanka 80 g soli na litr
Gotowanie jest łatwerazem zachęcam Was do przygotowania domowej wędliny z łopatki wieprzowej. Cała masa jest zwarta i bardzo smaczna. Jednak bardziej posmakowała mi wędlina z udek kurczaka , ponieważ była mniej tłusta i bardziej delikatna w smaku. Wędlinę z łopatki możecie pokroić na plasterki i zamrozić. Dzięki temu, zawsze będzie mieć awaryjną porcję mięsa na kanapki. Składniki na szynkowar o pojemności
Ugotowaćmięknie, ale żeby kapusta zachowała swój piękny kolor danie trzeba nieco zakwasić octem lub cytryną. Taka jarzynka doskonale pasuje do pieczonych mięs - będzie się idealnie komponowała np. z pieczonymi udkami z kaczki . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaprzygotowana kaczka też może być świątecznym daniem. Składniki 4 udka kacze 2 limonki jabłko po 1/2 łyżeczki oregano i lubczyku sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie Wycisnąłem sok z jednej limonki, utarłem z ziołami na pastę, natarłem nią mięso. Skropiłem olejem, odstawiłem na dwie godziny do lodówki. Drugą limonkę i jabłko po dokładnym umyciu, pokroiłem w plastry
R'n'G Kitchenczosnek, pieczarki i grzyby, oprószyć solą. Podsmażyć ok. 7 minut. Dodać tymianek, doprawić do smaku. Pokruszyć chleb, wymieszać razem. Wnętrze kaczki wypełnić farszem grzybowym. Zszyć lub spiąć wykałaczkami, związać udka. Naczynie do pieczenia wysmarować masłem. Ułożyć w nim kaczkę piersią do dołu. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Obniżyć temperaturę do 160°C piec kolejne 30 minut
Pełny talerzulubionych zup wielu z nas. Rosół jest również bazą do wielu innych potraw. Zapraszam na aromatyczny, pyszny domowy rosół. Składniki: 2,5 litra wody porcja rosołowa 2 skrzydełka udko 2 płaskie łyżeczki domowej Vegety (suszone warzywa) liść laurowy 10 ziaren ziela angielskiego 20 ziaren pieprzu czarnego sól do smaku mały seler i latem 3 duże świeże liście selera
Smak mojego domuKaczka lubi być królową świątecznego stołu i dzisiaj propozycja, którą możecie wykorzystać właśnie na świąteczny, bożonarodzeniowy obiad. Cudownie miękkie w środku, z chrupiącą skórką, kacze udka upieczone z dodatkiem aromatycznego cydru, sosem gruszkowo-żurawinowym i duszonym jarmużem. Powiem krótko - niebo w gębie! Koniecznie musicie wypróbować ten przepis i gwarantuję, że Wasza rodzina lub goście będą zachwyceni. Danie jest pełne smaku
Smaczna Pyzachoć raz. Pasztet można zamrozić, po rozmrożeniu jest równie pyszny i nie traci nic ze smaku. (składniki na 4 pasztety - takie jak na zdjęciu) 1 cały kurczak 4 udka 300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżka papryki słodkiej
Szefowa kuchnimasła, czosnku, ketchupu i przypraw. Odstawić do ostudzenia. Do naczynia żaroodpornego wsypać suchy ryż. Na to rozłożyć pokrojoną w grubszą kostkę surową cebulę. Na cebuli ułożyć umyte i osuszone udka z kurczaka. To wszystko zalać przestudzonym wywarem. Piec w piekarniku w 160C pod przykryciem ok. 2 godz. Na ostatnie 30 min pieczenia zdjąć pokrywkę, aby skórka na kurczaku się zarumieniła
Grunt to przepis!Przepis autorski (mój). Zupa jest rozgrzewająca, syta i niesamowicie smaczna. Jeśli lubicie ostre smaki - dodajcie chilli lub więcej papryki ostrej. mięso drobiowe na wywar (u mnie udka) 3 ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 12 cm białej części pora 1/2 dużej czerwonej papryki 1/2 papryki zielonej (lub innej) świeży koperek do posypania 1 kostka bulionowa (opcjonalnie) 2 listki laurowe
Di gotuje