udka - 4428 przepisów (strona:211/296)

KROKIETY Z SEREM I PIECZARKAMI 193

WIEPRZOWINA W LUBCZYKOWYM WYWARZE  S AŁATKA Z CIECIERZYCĄ SAŁATKA Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI KARP PACHNĄCY KMINKIEM SERNIK CYTRYNOWY Z SOSEM Z PORZECZEK ŁAZANKI NALEŚNIKOWE SŁODKIE CHRUPIĄCA SAŁATKA Z KAPUSTY UDKA W SOSIE CYNAMONOWYM ŚEDZIE Z CZOSNKIEM W OLIWIE BABECZKI MARCEPANOWE SAŁATKA Z POMARAŃCZY RYBA LUB KARP W SOSIE IMBIROWYM RYBA NA OSTRO RYŻOWE KULE ZE ŚLIWKAMI SZYBKA ROSYJSKA SAŁATKA GRZANIEC

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 483

gotować". Przepis poniżej oraz zamieszczone zdjęcie jest autorstwa Pana Andrzeja Polana, z którym wspólnie przygotowaliśmy to pyszne danie podczas kręcenia odcinka :) Zapraszam do przygotowań! źródło zdjęcia Składniki na nóżki: Udko z kurczaka 4 szt Masło klarowane 1 łyżka Cebula biała 4 szt Papryka czerwona 1 szt Cukinia 1 szt Pęczek natki pietruszki Pęczek koperku Suszone śliwki 100 gr Cytryna

My Culinary Art
Zupa ogórkowa. 118

Składniki: 5 ogórków konserwowych 1,2 litra rosołu z jednego udka kurczaka   ( Przepis tutaj ) 3 duże ziemniaki 4 łyżki śmietanki do zup 18% Rosół podgrzewamy. W międzyczasie kroimy ziemniaka w kostkę, ogórki trzemy na małych oczkach na tarce. Wszystko wrzucamy do rosołu i gotujemy do miękkości ziemniaków. Wlewamy śmietankę, mieszamy i po 10 minutach zajadamy się ze smakiem. Smacznego

Moje-pitraszenie
Zupa pomidorowa. 111

Składniki: 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 3 łyżki śmietanki do zup 18% 1,5 litra rosołu z udek kurczaka Przepis tutaj Rosół gotujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę i mieszamy. Podajemy z makaronem razowym lub ryżem. Smacznego

Moje-pitraszenie
Sałatka ziemniaczana 145

Tradycyjna sałatka ziemniaczana z przepisu mojej babci. Prosta w przygotowaniu, idealnie nada się jako dodatek na urodzinach czy innych imprezach do mięs, kiełbasek itp. Ja jadłam ostatnio z pieczonymi udkami z kurczaka :-) Pyszności. SKŁADNIKI 1 kg ziemniaków 6 jajek 1 duży słoik ogórków w zalewie octowej 1 średni korzeń pietruszki 1 mały korzeń selera 1 puszka kukurydzy 4 średnie marchewki

Passions hobbies life
drobiowe tymbaliki 2223

Tymbaliki- nieodzowny element wszelakich przyjęć. Bardzo proste do zrobienia, tanie ale efektowne.  Składniki: 1 litr rosołu 2 udka z kurczaka ugotowane w rosole 1/2 puszki kukurydzy szklanka mrożonej marchewki z groszkiem  6 jajek 6 łyżeczek żelatyny pieprz,sól Mięso z rosołu pokroić drobno. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić każde na cztery części.  Zagotować wodę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka z kolorowym makaronem 654

Składniki: 200g kolorowego makaronu, świderki, puszka kukurydzy (285g po odsączeniu), 1 wędzone udko kurczaka (300g), 1/2 czerwonej świeżej papryki, 1/2 żółtej świeżej papryki, 1/2 cebuli, 2 większe ogórki kiszone, garść natki pietruszki, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, a po ugotowaniu przelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku do całkowitego ostygnięcia. Kukurydzę odsączyć. Mięso odzielić od kości

W kuchni u Moniki
Zupa a la flaczki zwana flaczkami z kurczaka. 200

marnuje! :) Delikatnie przyprawiona smakuje nawet naszym milusińskim, ale po dodatku ostrych przypraw przypada do gustu największym amatorom pikantnego jedzenia :) Zapraszam! Zupa a la flaczki. Składniki: np. 3-4 udka lub 2-3 nogi z kurczaka 2 średnie marchewki kawałek pora pół cebuli 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 4-5 łyżek majeranku natka pietruszki pieprz, sól Przygotowanie: Mięso zalać

Tagebuch po polsku
Zupa po tajsku z kurczakiem, cukinią i makaronem ryżowym 170

gotować 3 minuty, więc wrzuciłam go tyle czasu przed końcem.) Na końcu wlać mleczko kokosowe i doprawić do smaku (curry, chilli, kolendrą oraz solą i pieprzem). (*) Zupę gotowałam na udkach. Można użyć piersi z kurczaka. Wtedy należy przyrządzić wywar z warzyw a mięso pokrojone w kostkę uprzednio podsmażyć na patelni i następnie dodać do gotującej się zupy

Di gotuje
Bigosik z młodej kapusty na kurczaku 124

ziemniaczkami lub pieczywem. Jak kto woli. Dodatkową zaletą jet to, że szybko się go przygotowuje. Bigosik podałam w miseczce Porcelana Bogucice "Agawa Platin" .  większa główka młodej kapusty 1 udko z kurczaka 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka młodej cebulki ze szczypiorem pęczek koperku 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany łyżeczka kucharka sól, pieprz łyżeczka przyprawy do dań z kapusty

Smakołyki Asi
Pieczona pierś z indyka z musztardowym sosem 289

Polecam prosty i smaczny sos musztardowy do pieczonego indyka. Dawno się przekonałam, że musztarda świetnie pasuje do drobiu. Kurczęce udka pieczone w musztardzie czy pierś z kurczaka w winnym sosie musztardowym to nasze domowe hity. Musztardę lubię bardziej niż ketchup, a ostra gruboziarniasta moim zdaniem jest najlepsza. Robiąc musztardowy sos dodaję również świeżo uprażonej gorczycy aby jeszcze badziej podkreślić smak

codojedzenia
Kurczak duszony w zalewie miodowo - musztardowej 223

potrzebujemy: udka /podudzia / ćwiartki z kurczaka ok. 6 szt Zalewa: 3 łyżki miodu 2 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka octu 1 łyżka oleju sól (Składniki zalewy łączymy i podgrzewamy aż do rozpuszczenia miodu) Kurczaka myjemy i układamy w żaroodpornym naczyniu, Polewamy zalewą i odkładamy

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Ryż jaśminowy po tajsku 234

jajeczna się zetnie. Doprawiamy do smaku sosem sojowym i sokiem z limonki. Inspiracja – Kwestia Smaku . Ryż jaśminowy po tajsku może stanowić samodzielny posiłek lub być dodatkiem, np. do udek z kurczaka po tajsku (to będzie temat kolejnego wpisu), dań z ryb , czy krewetek . Zaletą kuchni tajskiej jest bardzo swobodna kompozycja potraw. Używamy składników takich jakie lubimy i w takiej

mojewypiekiinietylko
Rosół 264

pozostałości po filetowaniu, pieczeniu czy gotowaniu ryb na parze potencjalnie niejadalne części zwierząt – szyje, ogony, kolana, kręgosłupy, nogi, łapy… mięso z kośćmi – np. żeberka, kurze skrzydełka, udka – w przypadku, gdy nie mamy dostępu do samych kości odpady przy gotowaniu – pozostałości z oczyszczania mięsa, resztki ugotowanych lub upieczonych mięs – żeberka, głowy rybie, kurze kadłuby

PaleoSMAK
Klopsiki drobiowe w liściu pory 162

dopiero przepysznym smakiem! Polecamy je na wystawny obiad, na pewno oczaruje gości, jest proste, aczkolwiek imponująco wygląda i dlatego niech zachęci do przyrządzenia takich  zachwycających klopsików! Składniki: 4 udka z kurczaka 1 jajko 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 cebule po szczypcie kurkumy, papryki ostrej, tymianku sól,  pieprz ziołowy 5 dag sera żółtego 1 duży por 100 g pieczarek

kgwjanczewo