Kurczak „pomarańczowy”

Kurczak „pomarańczowy”

Kurczak „pomarańczowy”

Mięso z kurczaka jest wdzięcznym obiektem do gotowania . Można przyrządzać na różne sposoby. Oto jeden z nich. Składniki 1 pomarańcza 8 podudzi kurczaka ( u mnie udka , skrzydełka, podudzia ) 2 łyżki miodu 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki wytrawnego sherry pieprz Przygotowanie   Wyparzoną pomarańczę cienko obrałem, wycisnąłem sok. Wlałem do rondelka dodając kilka paseczków skórki pomarańczowej i pozostałe składniki , oprócz kurczaka. Zagot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, pomarańcze, sosy, podudzia z kurczaka, skrzydełka, udka , sok, drobiowe, udka z kurczaka, gotowany kurczak, kurczak pieczony, kurczak w zalewie, sos do kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak w miodzie, kurczak po chińsku, mięsa pieczone, dania chińskie, pieczone udka

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.