udka w sosie - 1461 przepisów (strona:19/98)

Kurczak w chrupiącej panierce z sosem barbecue 964

Pyszny kurczak w panierce z płatków kukurydzianych z domowym sosem BBQ - czyli zdrowa, domowa wersja fast foodów :)SKŁADNIKI8 pałek z kurczaka (mogą być też skrzydełka

Moje Kuchenne Rewelacje
Pałki z kurczaka po persku 195

sosu. Oczywiście podaję danie z szafranowym ryżem ugotowanym na sypko. Lubię pałki z kurczaka. Mięso jest delikatne i soczyste. To danie można również przyrządzić z odfiletowanych udek kurczaka. Sądzę jednak, że sos ugotowany na mięsie z kością ma lepszy smak. A Wy jak sądzicie? Oczywiście moje leniwe dzieci nie lubią obierać mięso z kości, więc często gotuję obiady z mięsa

codojedzenia
Przepis dnia: Kurczak adobo 63

czerwonej kapusty, coleslaw, albo po prostu dodać garść sałaty z dresingiem. Kurczaka adobo najlepiej zrobić z mięsa z kością: podudzi lub udek, bardziej soczstego. Filety niespecjalnie się nadają, bo mięso staje się suche podczas duszenia w sosie. Równie dobrze(...)kurczak adobo smakuje wegetariańska wersja potrawy – kalafior adobo . Przepis na kurczaka pochodzi z bloga Pailin’s Kitchen Składniki: 5-6 podudzi lub 4 udka z kurczaka ½ szklanki octu winnego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka cukru 1 łyżka pieprzu 6 ząbków czosnku zmiażdżonych i przesiekanych 3 liście laurowe 3 łyżki oleju 1 szklanka ryżu Papryczka chilli (opcjonalnie) Szczypiorek

Niedzielny kucharz
Pieczony kurczak w słodko-ostrej marynacie 114

dużo składników, smaki są niesamowite i bardzo dobrze się ze sobą łączą. Oto przepis na pieczonego kurczaka w słodko-ostrej marynacie. Składniki 6 udek z kurczaka 2 marchewki 1 czerwona cebula 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oliwy z oliwek z chili 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej kolendry 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 pęczek szczypiorku sól świeżo mielony pieprz(...)Udka myjemy i osuszamy. Przekładamy do miski. Oliwę z oliwek mieszamy z sosem sojowym. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, kolendrę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Marynatą nacieramy kurczaka. Miskę przykrywamy i wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny. Marchewki obieramy i kroimy na długie paski. Najłatwiej zrobić to za pomocą obieraczki do warzyw. Cebulę kroimy w piórka. W naczyniu żaroodpornym

My Chcemy Jeść
Kurczak z grilla w sosie satay 74

świetny posmak. A do tego sos na bazie masła orzechowego. Petarda.  Warto się postarać, żeby współbiesiadników wprawić w zachwyt:) Kurczak z grilla w sosie satay 1.5 kg mięsa z kurczaka – najlepiej udka (ale mogą też być piersi)   Marynata: 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki sosu sojowego 2 posiekane ząbki  czosnku 1 łyżka brązowego cukru po ½ łyżeczki kurkumy

Smaczny zeszyt
Pieczone udka z warzywami 134

aromatyczna potrawa jest idealnym pomysłem na codzienny obiad. Dodatkowym plusem jest fakt, że za jednym zamachem otrzymujemy soczyste mięso, rozpływające się w ustach warzywa oraz aromatyczny sos. Składniki - 1,5 kg udek z kurczaka - dwie duże marchewki - garść fasoli szparagowej - 1 puszka groszku konserwowego - ½ selera - przyprawa do drobiu - ostra mielona papryka - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone

Świat Smaku
Zrolowane udko z piekarnika 103

udka sól pieprz pół łyżeczki curry 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego pieprz ziołowy staropolski szczypta chili w płatkach 2 łyżki oliwy Udka umyć, i wyluzować od kości . Zwinąć w ruloniki i spiąć wykałaczkami. W naczyniu przygotować marynatę z przypraw, oliwy, octu i sosu sojowego. Namoczyć i otoczyć porządnie w marynacie i odstawić na 2-3 godziny. Przełożyć

Gotowanie jest łatwe
Udka kurczęce pieczone z warzywami 74

przyprawami; w naczyniu żaroodpornym ułóżcie ziemniaki, wymieszajcie je z pozostałymi warzywami i ułóżcie miedzy nimi udka, na wierzch dajcie gdzieniegdzie po łyżeczce masła klarowanego oraz cały sos z patelni, na której smażyły się udka, posypcie całość majerankiem; pieczcie w temp. 180C bez termoobiegu na środowej półce piekarnika grzanie góra-dół przez około 45 minut co jakiś czas mieszając i przekładając

Zasmakuj Kuchni
Udka kurczęce pieczone z warzywami 124

przyprawami; w naczyniu żaroodpornym ułóżcie ziemniaki, wymieszajcie je z pozostałymi warzywami i ułóżcie miedzy nimi udka, na wierzch dajcie gdzieniegdzie po łyżeczce masła klarowanego oraz cały sos z patelni, na której smażyły się udka, posypcie całość majerankiem; pieczcie w temp. 180C bez termoobiegu na środowej półce piekarnika grzanie góra-dół przez około 45 minut co jakiś czas mieszając

Zasmakuj Kuchni
Udka kurczaka po tajsku 194

cukru brązowego 5 łyżek sosu sojowego 5 łyżek sosu rybnego 1 łyżeczka mielonego imbiru Piekarnik nagrzać do 200 stopni. W miseczce połączyć chilli, cukier, sos sojowy, sos rybny, imbir. Wymieszać. Umyte i osuszone udka włożyć do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Piec 70 minut. W między czasie polewać marynatą. Można też je odwrócić w połowie pieczenia. Udka podałam z ryżem

Moja Galeria Smaku
Kurczak w pomidorach z czerwoną fasolą i porem 119

jednogarnkowym daniu składającym się z udek kurczęcych i pieczonych warzyw przyszedł czas na kurczaka w sosie z aromatycznych pomidorów, cebulki przesmażonej na maśle i fasoli. Też jednogarnkowo danie. Pasuje do niego świeża bagietka lub bruschetty czosnkowe. Składniki: 6 udek kurczęcych lub pałki z kurczaka 3 duże pomidory pokrojone w kostkę 3 suszone pomidory 2 większe cebule pokrojoną(...)posiekany w talarki oliwa z oliwek - kilka łyżek spora łyżka klarowanego masła przyprawy do sosu: sól, pieprz, cząber, majeranek, oregano przyprawy do kurczaka: pieprz, vegeta natur, majeranek, ostra papryka, przyprawa do kurczaka Jak przygotować? na maśle podsmażamy dobrze przyprawione mięso (jeśli macie udka zacznijcie smażenie od skóry) w garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek, przesmażamy na niej cebulę wraz

Zasmakuj Kuchni
UDKA PIECZONE Z SOSEM SŁODKO-PIKANTNYM I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 113

łyżki słodko-pikantnego sosu chili Tao Tao, 2 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki soli, 2 ząbki czosnku,  czosnek niedźwiedzi, kilka gałązek natki pietruszki. Przygotowanie: Udka układam na blaszce do pieczenia. Przygotowuję marynatę z: oleju, sosu chili, soli i majeranku, nacieram kurczaka. Mięso dość obficie posypuję czosnkiem niedźwiedzim oraz zwykłym czosnkiem pokrojonym w plasterki. Obkładam gałązkami pietruszki.  Zostawiam na minimum

JejKuchnia
Kulki drobiowe w migdałach-karnawałowa przekąska 219

czas zacząć! W pierwszej kolejności zaserwuję Wam przystawki :)Składniki:ok. 40 dag mięsa z kurczaka (najlepiej z udek)1 jajkoszklanka płatków migdałowychsól, pieprz1 łyżka tartej bułkigotowy słodki sos chilikilka pomidorków koktajlowychwykałaczkiGotujemy udka. Następnie obieramy mięso od kości i mielimy w maszynce. Jeśli nie mamy maszynki to drobniutko siekamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jajko oraz bułkę tartą i mieszamy(...)obtaczamy w płatkach migdałowych. Smażymy na oleju z każdej strony na małym ogniu. Gotowe kulki ozdabiamy pomidorkami przy pomocy wykałaczek. Kulki można podać na sałacie i polać dowolnym sosem. Idealnie smakują ze słodkim sosem chili. Dobrej zabawy życzę :) kulki drobiowe w migdałach

Bon Appetit Małgorzaty
Udka kurczaka w majonezie i musztardzie, pieczone na kapuście kiszonej 273

potrawy 😊 Jedynym 'wysiłkiem' jest wymieszanie mięsa w sosie z majonezu i musztardy, a potem wstawienie do piekarnika i cierpliwe oczekiwanie na gotowe danie 😉 Udka są soczyste i mięciutkie, a kapusta duszona jest genialna- pod wpływem sosu i soków z mięsa dodatkowo nabiera smaku! Tak sobie myślę, że ta nieskomplikowana potrawa i połączenie smaków może skraść Wasze serce 😋 3-4 porcje(...)pieprzu do przyprawienia mięsa Udka oczyścić, oprószyć solą oraz pieprzem. Majonez wymieszać z musztardą, przełożyć do miski z udkami, dokładnie wymieszać i odstawić na pół godziny. Kapustę przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego, kolejno ułożyć mięso (wierzch mięsa posmarować sosem, który został w misce na dnie) i zakryć folią lub przykrywką. Piec w 200 stopniach (grzanie góra-dół) przez 1 godzinę

Kraina Miodem Płynąca
Kaczka w musztardzie 126

tłuczonymi ziemniakami i buraczkami. Z kaczki można przygotować również sos. Wystarczy odlać z gotowej kaczki nieco tłuszczu do garnuszka, w osobnym garnuszku wymieszać odrobinę wody z łyżką mąki pszennej typ 500, wlać mąkę do tłuszczu i mieszając podgrzewać, aż całość zgęstnieje. Na koniec doprawić solą i pieprzem. SKŁADNIKI 4 udka z kaczki 2 jabłka 2 duże cebule 3 ząbki czosnku(...)wierzchu kaczki, po czym nałożyć pokrywę naczynia i włożyć do piekarnika. Piec przez 1,5 godziny obracając kaczkę w połowie czasu (powinna znajdować się w sosie pod jabłkami i cebulami). Następnie ponownie obrócić udka z kaczki, tak aby skóra była z wierzchu, ułożyć ja na jabłkach i cebuli (wierzch kaczki musi wystawać z sosu), posypać wierzch odrobiną słodkiej papryki

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania