udka w sosie - 1461 przepisów (strona:20/98)

Smażony , pieczony, kurczak z chilli 191

średniej wielkości cebule 1 łyżeczka suszonego , mielonego chilli ( płaska ) 1 łyżeczka cukru lub dwie miodu kawałek startego imbiru świeżego lub płaska łyżeczka mielonego, suszonego 2 łyżki sosu sojowego jasnego sól do smaku Udka myjemy , oczyszczamy ze wszelkich zbędnych rzeczy . Nacieramy imbirem , solą , proszkiem chilli , miodem lub cukrem oraz sosem sojowym . Odstawiamy do lodówki na noc . Następnego dnia , kurczaka obsmażamy

Ogrodnik w podróży
Ryż smażony z udkami, marchewką i porem 153

jajka 1 por (jasna część) 1 marchewka 1/2 cebuli  1 papryczka chili 3 ząbki czosnku sok z cytryny sól, pieprz 2-3 łyżki sosu sojowego odrobina oliwy z oliwek do dekoracji posiekany szczypiorek Udka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić pieprzem oraz polać 2 łyżkami sosu sojowego, 1 łyżką soku z cytryny i 1 łyżką oliwy z oliwek. Wymieszać(...)woka dodać ryż, polać go sosem sojowym (1-2 łyżki), całość bardzo dokładnie wymieszać i smażyć 2 minuty. Na sam koniec wlać roztrzepane jajka. Ponownie wszystkie składniki wymieszać ze sobą i smażyć jeszcze minutę (do ścięcia się jajek). Przed podaniem, ryż posypać szczypiorkiem.   Od lewej strony przyprawianie mięsa, smażenie warzyw Smażenie udek z kurczaka, ryżu i wygląd gotowego

Ugotować
Udka po marokańsku 171

oleju. 3. Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. Następnie dodać podsmażone udka, cytrynę pokrojoną w plasterki (wcześniej sparzyć), nitki szafranu, podlać bulionem, przykryć pokrywką i dusić do momentu miękkości mięsa około 45 minut. 4. Pod koniec duszenia, zwiększyć płomień i zredukować sos. Dodać oliwki i świeżą posiekaną kolendrę. 5. Kuskus zalać(...)wrzątkiem 1 cm nad powierzchnię kaszy, dodać 2 łyżeczki curry, sól, wymieszać, przykryć pokrywką i odczekać około 5 minut aż wchłonie cały nadmiar wody. 6. Marokańskie udka podawać z kaszą kuskus, polać sosem i posypać świeżą kolendrą

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczone udko z indyka 225

window.jQuery); }; timer_metaslider_8738(); Czas wykonania: 2 h (+1 h marynowania) Ilość porcji: 2 duże udka (6 – 8 porcji) Składniki: 2 kg udka z indyka Marynata: 2 łyżki miodu 1 łyżka ostrego sosu chilli 3 łyżki oliwy 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka ulubionych ziół i przypraw (zioła prowansalskie, majeranek, kminek) Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki

KuchniaWeDwoje.pl
Kurczak pieczony z dynią i papryką / Chicken baked with pumpkin and bell pepper 171

Jesień w pełni, nadszedł więc czas na rozgrzewające dania z dynią w roli głównej:) Dziś proponuję udka z kurczaka zapieczone w sosie pomidorowym z dynią, papryką i kiełbasą. Idealne danie na obiad dla całej rodziny. Ponadto, jest baaardzo łatwe w przygotowaniu, zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Kurczak pieczony z dynią i papryką (4 porcje) Składniki

karmelowy
Udka duszone w warzywach z winem 114

Warzywa wraz z tłuszczem wrzucić do garnka z udkami, polać rosołem. Doprawić oregano, solą i pieprzem, dolać wino. Dusic bez przykrycia do chwili, gdy połowa sosu odparuje. Przykryć i dusić, aż udka będą miękkie

Kuchenne aromaty
Udka po wiejsku , pieczone z boczkiem 143

Udka po wiejsku ,pieczone z boczkiem Pyszne udka po wiejsku . Jak to na wsi bywa , boczek i kury zawsze są w spiżarce Tak więc trudno ich nie połączyć . Taki duet to doskonale zgrane smaki , uzupełnione sosem BBQ i majonezem… Dodatek cukru trzcinowego , nadaje swoje nuty , a całość za sprawą gorącego piekarnika zamienia się(...)niebiański posiłek Chociaż fakt , żeby go wypocić warto zostać farmerem lub przynajmniej rzucić okiem na siłownię Cóż pyszne potrawy nigdy nie są fit Składniki : 4 udka ( tak zwane L ) kawałek mocno kopconego , wędzonego boczku sos BBQ 2 łyżki gęstej musztardy 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 płaska łyżka brązowego , cukru trzcinowego 1 płaska łyżeczka ostrej papryki 1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej

Ogrodnik w podróży
Udka faszerowane pieczarkami, porem i marchewką 436

faszerowanych udek z kurczaka. Wystarczy udka wyluzować i nafaszerować przesmażonymi warzywami. Jeśli macie ochotę na inne danie z wykorzystaniem mięsa drobiowego to zachęcam do przygotowania udek w cytrynach lub duszonych w pysznym, lekko słodkim sosie .  Składniki na porcję dla 4 osób*: 1 kg udek z kurczaka (8 sztuk) 100 g pieczarek  1 marchewka 1 biała część pora sól

Ugotować
Kaczka w pomarańczach 171

skórka i sok z jednej pomarańczy1/3 łyżeczki chili (u mnie płatki)1/2 łyżeczki cynamonuszczypta gałki muszkatałowej2 łyżki cukru 1. Udka ugotować w bulionie. Osuszyć, doprawić solą i pieprzem i obsmażyć na złoty kolor na patelni.2. Wszystkie składniki sosu gotować w małym rondelku – mieszając – przez kilka minut aż sos zacznie bardzo bąblować. Gorącym sosem polać kaczkę

UgotujmyTo.pl
SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM I GRZANKAMI 170

prostu. Poszperałam w lodówce i wymyśliłam tak naprędce sałatkę. Oczywiście składniki można modyfikować, w zależności od zawartości lodówki. Składniki: wędzone udko z kurczaka sałata masłowa pół cebuli (najlepiej czerwona) kawałek sera lazur bułka na grzanki Sos: musztarda dijon/francuska miód ocet balsamiczny oliwa z oliwek zioła prowansalskie sól pieprz słodka papryka czosnek granulowany do posypania grzanek Sałatę umyłam i podzieliłam(...)sałatki. Sos do sałatki: Wymieszałam w miseczce: miód  oliwę z oliwek  ocet balsamiczny musztardę francuską zioła i przyprawy wszystkie składniki sosu wymieszałam Polałam nim sałatkę. I tak to z jednego wędzonego udka powstała na kolację pyszna i kolorowa sałatka. Smacznego! Niestety z przyczyn technicznych (i własnej pomyłki) zdjęcia do poszczególnych etapów sałatki uległy "zniknięciu" z posta....zostało

potrawyregionalne
Kacze udka z dynią i ziemniakami 116

udka, zależnie od potrzeby porcji 2-3 ziemniaki kawałek dyni (mniej więcej tyle samo co ziemniaków) 2 łyżki sosu sojowego pół cebuli pół czerwonej papryki majeranek szczypta suszonej papryki pieprz sól oregano Udka umyć, oczyścić, podsmażyć z obu stron na patelni (najlepiej głębokiej) dodać cebulę, podsmażyć razem, polać sosem sojowym, dodać majeranek, pieprz i szczyptę oregano. Podlać wodą lub rosołem

Gotowanie jest łatwe
Pikantne Udka Pieczone 172

piecze się w marynacie i własnych sokach, pod koniec pieczenia wystarczy je otworzyć i przypiec skórkę. Składniki|: 2 udka ( u mnie była jedna ćwiartka, ale marynaty spokojnie wystarczy na dwie takie ćwiartki) 1 łyżka pasty z chili sambal oelek 1 łyżka sosu teiyaki majeranek sól świeżo zmielony pieprz 2 łyżki oleju 1 łyżeczka miodu akacjowego  lub innego 2 ząbki(...)pierwszej kolejności udka umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym, na koniec oprószyłam solą i pieprzem. Do małej miseczki wyłożyłam sambal oelek, miód, czosnek,wlałam sos triyaki, olej i wsypałam majeranek. Wszystko razem wymieszałam widelcem. Marynatą posmarowałam udka z każdej strony i włożyłam je do pozostałej marynaty, miskę przykryłam folia spożywczą i odstawiłam na 2 godziny, można na dłużej. Po tym czasie udka

Blondynka Gotuje
Udka bez kości smażone z pieczarkami , pyszny obiad 110

Astra … dziękuję niebiosom że jeździ No to do dzieła , czas smażyć , zamiast marzyć Składniki na 3 osób : 0,5 kg udek kurczaka bez kości i skóry 6 pieczarek , najlepiej niezbyt dużych 1 duża cebula 3 łyżki sosu terijaki 1 łyżka miodu 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku Udka płukamy w zimnej wodzie(...)osuszamy papierowym ręcznikiem . Mięso kroimy na mniejsze , ale nie zbyt małe kawałki . Dodajemy do niego sos terijaki , miód , granulowany czosnek i odstawiamy na godzinę lub dwie do lodówki . Na patelni podsmażamy na małej ilości oleju mięso z udek kurczaka , jak się zrumieni , dodajemy pokrojone pieczarki i cebulę . Doprawiamy gałka muszkatołową , solą do smaku . Smażymy wszystko tak długo , aż będzie smakowicie

Ogrodnik w podróży
Udka na żółtym ryżu z warzywami 330

Udka bez skóry w słodkawej marynacie z dodatkiem sosu sojowego upieczone na żółtym ryżu. Smaczny, syty obiad z mięsem i dużą ilością warzyw. Ryż swój kolor zawdzięcza kurkumie. Niedoceniana, a ma wiele właściwości prozdrowotnych, więc warto po nią sięgać. Szczególnie, że jest to naturalny, żółty barwnik :) 4 udka z kurczaka 4 szklanki bulionu drobiowego (rosołu) 300 g ryżu białego długoziarnistego(...)brokuł sól MARYNATA: 4 łyżki oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej papryki 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka miodu sól Przygotować marynatę rozcierając czosnek na miazgę i łącząc z pozostałymi składnikami. Miód powinien być płynny. Całe nogi przekroiłam na pół otrzymując udka i podudzia oraz ściągnęłam skórę. Przygotowaną marynatą natrzeć kurczaka i odstawić na co najmniej godzinę

https:KKuchniaMniam
Kurczak w marynacie musztardowo-klonowej 259

łyżeczki pieprzu I soli. Do marynaty wrzucamy kurczaka- najlepiej bez skóry :).Mieszamy by udka przeszły marynatą.Odstawiamy na pół godziny.*Resztę składników wykorzystujemy w sosie miodowo-klonowym.-znajdziecie tutaj Nagrzewamy piekarnik do 220 C . Udka łącznie z marynatą przenosimy do naczynia żaroodpornego lub do blaszki .Pieczemy 40-45 min.Po tym czasie kurczak jest gotowy. Wyciagamy kurczaka na talerz, a marynatę

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania