udka w miodzie - 375 przepisów (strona:7/25)

marynowane kacze udka w jabłkach... 124

Składniki: udka z kaczki 2 sztuki, olej rzepakowy 4 łyżki, czarny pieprz mielony Prymat, słodka papryka Prymat 1 łyżeczka, miód pszczeli 1 łyżka(...)kucharek 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, jabłka 4 sztuki, przyprawa w płynie - do smaku przygotować marynatę: olej, pieprz, papryka, majeranek, miód, kucharek, sok z cytryny dobrze wymieszać udka kacze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć je marynatą i do lodówki na 2-3 godziny na gorącym oleju zrumienić udka z każdej strony i dusić

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone kacze udka w sosie piwno-miodowym z wiśniami / Roasted duck legs with honey beer sauce with cherries 184

zarumienienia, przez około 5 minut po czym dodaj czosnek. Po chwili wlej piwo, dodaj wiśnie, wędzoną paprykę, pieprz i miód. Gotuj często mieszając, aż sos lekko zgęstnieje, przez około 8 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem jeżeli to konieczne.Podawaj udka polane sosem piwno-miodowym z wiśniami.Smacznego!English versionRoasted duck legs with honey beer sauce with cherries(4 servings

karmelowy
Kurczak w miodowo-musztardowej marynacie 144

Składniki udka z kurczaka, 4-5 szt miód płynny, 3 łyżki musztarda sarepska, 5 łyżek czosnek granulowany, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka sól, 1 łyżeczka pieprz, 1/2 łyżeczki olej, 2-3 łyżki Przygotowanie Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. Udka myjemy, osuszamy i nacieramy dokładnie marynatą. Przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy

Gotowanie moimi oczami
Kacze udka pieczone w pomarańczowej marynacie 109

kaczki w marynacie z pomarańczy. Składniki: 2 udka z kaczki 2 łyżki sosu sojowego ciemnego skórka i sok z 1 pomarańczy 2 łyżki miodu pół łyżeczki imbiru łyżeczka oliwy sól i pieprz Przygotowanie Udka obsypujemy solą i pieprzem. Resztę składników na marynatę mieszamy ze sobą i mieszanką polewamy udka. Odstawiamy je na noc do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak miodowo- musztardowy w piwie 124

miodu po 1/4 łyżeczki tymianku, estragonu, pieprzu i soli 1 łyżka oliwy z oliwek Cebulę kroję w piórka a marchew w plastry. W misce mieszam musztardę, miód, piwo, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Udka, warzywa i marynatę umieszczam w rękawie do pieczenia a następnie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Udka piekę przez godzinę w rękawie, następnie wyciągam

Mango Papaja
Kurczak po hawajsku 256

Jedliście kiedyś karmelizowaną cebulę? W tym daniu wyszła idealna. Upiekła się z miodem i ostrą czerwoną papryką. Z kurczaka powstał sos, który idealnie komponuje się z pieczonymi warzywami. 7 udek z kurczaka 1 cebula 1 czerwona papryka Pieprz młotkowany z kolendrą Cząber Zioła prowansalskie Glazura: 4 łyżki miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka przyprawy(...)uniwersalnej typu Vegeta 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich Udka z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy pieprzem z kolendrą, cząbrem i ziołami prowansalskimi. Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym lub foremce. Obsypujemy go pokrojonymi warzywami. Całość odstawiamy na 30 minut do lodówki. Przygotowujemy glazurę. Miód, koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek i przyprawy dokładnie mieszamy

VioletoweKucharzenie
Diabelski kurczak w 15 minut 140

dodatkami 8 udek z kurczaka (pałek) Sól i pieprz Sos: Pół szklanki posiekanej szalotki 1/2 szklanki musztardy francuskiej (słoiczek 180 g) Łyżeczka pieprzu kajeńskiego 1/2 łyżeczki miodu Przygotowanie: Krok 1 Umyj i osusz udka, dobrze posól i popieprz. Odstaw na 15 minut. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 250 stopni (z termoobiegiem). Krok 2 Przygotuj marynatę: zmiksuj na gładką pastę

Niedzielny kucharz
Niedziela: Diabelski kurczak w 15 minut 150

dodatkami 8 udek z kurczaka (pałek) Sól i pieprz Sos: Pół szklanki posiekanej szalotki 1/2 szklanki musztardy francuskiej (słoiczek 180 g) Łyżeczka pieprzu kajeńskiego 1/2 łyżeczki miodu Przygotowanie: Krok 1 Umyj i osusz udka, dobrze posól i popieprz. Odstaw na 15 minut. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 250 stopni (z termoobiegiem). Krok 2 Przygotuj marynatę: zmiksuj na gładką pastę

Niedzielny kucharz
Udka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 138

Składniki : 4 udka Składniki na marynatę: 2 5 ml miodu 4 łyżki musztardy dujon i tyle samo francuskiej  4 łyżki octu winnego - u mnie ryżowy 2 łyzki oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie : Każde udko naciąć 3 równoległymi cięciami Składniki marynaty wymieszać, doprawić solą i pieprzem, mięso natrzeć marynatą, pozostawić na co najmniej godzinę Przygotowane udka   włożyć

Proste Potrawy
Tadżin z kurczaka 129

przypadnie do gustu sceptykom tego połączenia.   Składniki kilka udek kurczaka 3-4 pomidory malinowe bulion drobiowy 100 g suszonych śliwek 1 łyżka miodu świeży imbir garść rodzynek szafran cynamon sól pieprz oliwa Przygotowanie   Udka po umyciu natarłem solą i pieprzem. Usmażyłem na oliwie na patelni tak aby były brązowe i chrupiące. Ułożyłem je w dość głębokiej formie(...)piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C do czasu, aż mięso stałe się miękkie. Od czasu do czasu zbierałem do miseczki tworzący się sos. Sos : do rondelka włożyłem śliwki, dodałem miód, starty imbir, cynamon, rodzynki i pokruszone nitki szafranu, podlałem niewielką ilością wody. Gotowałem na małym ogniu 15 minut. Gdy kurczak był miękki, dodałem do niego śliwki i zapiekałem jeszcze chwilę

R'n'G Kitchen
Pieczone udka z kurczaka w marynacie miodowo-cytrynowej z czosnkiem 241

przygotowane udka są przepyszne! Mięso jest niezwykle aromatyczne oraz miękkie i soczyste. Delikatny posmak cytryny idealnie łączy się z delikatną słodkością miodu, czosnkiem i lekką pikantnością papryki. Całość jest tak zharmonizowana, że z pewnością posmakuje każdemu. Polecam! 8 podudzi z kurczaka Marynata:   1 łyżka oleju sok z 1/2 cytryny skórka z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu(...)Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać marynatą, w której przebywało i przykryć folią aluminiową. Udka należy piec w rozgrzanym piekarniku około 60-90 minut w 180 stopniach. W międzyczasie mięso obrócić na drugą stronę, a pod koniec pieczenia zdjąć folię, aby skórka nabrała złocistego koloru

Di gotuje
Udka z kurczaka w marynacie z miodem z bakłażanem grillowanym. 173

fioletowy pan ktoś mało kiedy gości na naszym stole i w warzywniaku tak ładnie się do mnie uśmiechał, został dodatkiem do dania głównego.Czego potrzebujemy?-udka z kurczaka-marynata; olej rzepakowy, łyżka miodu, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz cayenne, papryka ostra, papryka słodka, kolendra, kminek, majeranek, gorczyca. Wszystkie składanki łączymy w moździerzu.-olej rzepakowy-pół nieobranej cebuli-dwa ząbki czosnku nieobrane

BaRepas
Udko pieczone 220

żebym miał coś przeciwko tym przyprawom, tylko wydaje mi się, że na hasło udko pieczone wszyscy jak jeden mąż kombinują w taki sam sposób. Moja propozycja jest nieco inna, aromatyczna marynata na bazie: sosu sojowego, miodu, sosu chilli i imbiru…brzmi dobrze?   Pamiętajcie aby w miarę możliwości użyć drobiu ze sprawdzonego źródła(...)wielkości korka od wina 2 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki słodkiego sosu chilli 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka miodu sok z 1/2 limonki Do dekoracji: orzeszki ziemne i szczypiorek dymka   Udka z kurczaka przypraw solą i pieprzem. Pozostałe składniki wymieszaj ze sobą. Tę czynność wykonała za mnie moja

kuron.com.pl
Udka z kabanosami w słodkim sosie 137

lekko słodkie. Udka świetnie smakują podane z młodymi ziemniakami.  Składniki na 4 porcje: około 0,7-0,8 kg wyluzowanych udek z kurczaka (bez kości i skóry) 300 ml wywaru warzywnego 60 g kabanosów 1 łyżka miodu 2 ząbki czosnku 2 listki laurowe sól, pieprz ostra papryka tymianek masło do smażenia Mięso umyć, osuszyć. Wyluzowane udka przyprawić solą, pieprzem(...)przecisnąć przez praskę. Kabanosy pokroić na mniejsze kawałki. W garnku rozpuścić masło. Dodać kabanosy. Całość chwilę smażyć. Następnie dodać udka z kurczaka, przeciśnięty czosnek i mięso przesmażyć z obu stron. Na sam koniec wlać wywar warzywny, dodać miód i listki laurowe. Całość przyprawić odrobiną ostrej papryki oraz tymiankiem. Dusić pod przykryciem około 30 minut (pokrywka powinna być delikatnie odkryta). Mięso

Ugotować