udka w miodzie - 375 przepisów (strona:6/25)

Kurczak w sosie sezamowym. Szybki obiad. 144

którzy wrócili z pracy a w lodówce nie znaleźli obiadu. Sprawdźcie poniższą listę składników. SKŁADNIKI: - 2 szalotki - 1 mała papryka czerwona - odrobina świeżej papryczki chili - 1 udko z kurczaka - olej rzepakowy - 1/2 łyżeczki miodu - 1 łyżeczka masła sezamowego - 1/2 łyżeczki bulionu z krewetek w proszku (do kupienia na stoisku z kuchnią dalekiego wschodu) - 2 ząbki czosnku - 1 gwiazdka anyżu(...)octu ryżowego - olej sezamowy do skropienia potrawy W rozgrzanym woku na oleju smażymy posiekaną cebulę, czosnek i paprykę.  Udko (bądź ćwiartkę) z kurczaka kroimy na mniejsze kawałeczki, aby nadawały się na kęs. Dodajemy do woka wraz z przyprawami (miód, anyż, chili), ciągle mieszając podsmażamy przez 10 minut. Dodajemy wodę, pastę sezamową i bulion w proszku z krewetek, dusimy dalej

SMYKWKUCHNI
Kaczka w pomarańczach z imbirem 150

pieczenia potrafią się nieco przypalić. Część z nich proponuję dodać w połowie pieczenia. Kaczka w pomarańczach z imbirem udka i skrzydełka kacze 2-3 pomarańcze 2 jabłka 2 cytryny spory kawałek świeżego korzenia imbiru 3 cebule 500 ml wody 2 łyżki miodu 100 g rodzynek sól, olej, tymianek Mięso z kaczki doprawić solą, pieprzem i podsmażyć(...)rumiano. Na dnie formy do pieczenia ułożyć pokrojoną w piórka cebulę, plasterki imbiru i plastry jednej sparzonej pomarańczy i cytryny. Na wierzchu ułożyć podsmażone udka i skrzydełka. Podlać całość wodą wymieszaną z miodem, rodzynkami i tymiankiem. Posolić, przykryć folią do pieczenia i piec około jednej godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st. Po upływie danego czasu, dołożyć resztę cytryny

Pieguskowa Kuchnia
Złociste udka kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie 355

Dziś zaproponuję Wam złociste udka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej. Gdy byłam mała co niedzielę mieliśmy na obiad pieczonego kurczaka na rożnie - była to nasza tradycja

Ana Mari's world
udka z mandarynkami, miodem i musztardą 165

wyczuć egzotyczną nutkę cytrusa i goryczkę musztardy. Tak przygotowane mięso można upiec także w piekarniku, ja udusiłam je na patelni. Składniki: 2 udka z kurczaka 1 duża łyżka musztardy sarepskiej sok z jednej mandarynki 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 2 ząbki czosnku pieprz kilka gałązek świeżego oregano 2 łyżki tłuszczu do smażenia Czosnek przecisnąć przez(...)praskę. Oregano drobno posiekać. Miód wymieszać z musztardą, sokiem z mandarynki i czosnkiem. Dodać wszystkie przyprawy, oregano oraz sól i wymieszać. Udka dokładnie oczyścić i nasmarować mieszanką marynującą. Miskę z mięsem owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na m.in 2 godziny (najlepiej na całą noc). Udka udusić na patelni podlewając odrobiną wody, jeśli trzeba lub upiec w piekarniku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczone udka z kurczaka w sosie miodowo – musztardowym 236

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny przepis na udka z kurczaka w sosie miodowo – musztardowym. Miód i musztarda stanowi doskonałe połączenie smakowe, jedno z moich ulubionych. Musicie koniecznie wypróbować przepis Jak dla mnie rewelacja! Ja podałam kurczaka z kaszą bulgur, ale możecie podać go również z ziemniakami czy ryżem. Post Pieczone udka

Marta Gotuje
Pieczone udka z kaczki 146

powstało kilka propozycji którą jedną z nich dzisiaj polecamy czyli udka z kaczki w marynacie z pomarańczy, czosnku i tymianku Składniki: - 2 udka z kaczki - 50 g ryżu pełnoziarnistego - 2 łyżki miodu - 4 łyżki oleju - 1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka tymianku - skórka starta z 1/2 pomarańczy - sok z 1/2 pomarańczy Porcja dla 2 osób Najpierw robimy marynatę do kaczki(...)miseczce łączymy miód, olej, tymianek, posiekany czosnek oraz skórkę i sok z pomarańczy. Udka z kaczki obieramy ze skóry (można ją też zostawić, jak kto lubi) i wkładamy do marynaty. Kaczkę najlepiej marynować całą noc aby mięso było smaczniejsze i miększe. Na drugi dzień wyciągamy kaczkę, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Kaczkę

Kuchenne Wariacje
Udka z kurczaka , pieczone z kalafiorem 129

słodkiej śmietanki kremówki 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 płaska łyżeczka białego pieprzu 1 łyżka , curry 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka miodu sól do smaku 2 łyżki klarowane masła , roztopionego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Udka myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem , pokrywamy go wyciśniętym praską czosnkiem , połową curry , miodem , solą do smaku . Układamy na pokrojonej w piórka cebuli i polewamy masłem(...)zdejmujemy folię , podnosimy temperaturę do 180 C i pozwalamy potrawie nabrać pięknych złocistych rumieńców Serwujemy na gorąco z dowolnym dodatkiem w postaci pieczywa lub ryży czy kaszy Smacznego ! Artykuł Udka z kurczaka , pieczone z kalafiorem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Gulasz z boczniaków / Oyster mushroom stew 235

dodatkiem papryki i marchewki w gęstym, dobrze doprawionym sosie pomidorowym. Doskonały z chrupiącym chlebkiem, jak i jako dodatek do dań głównych. Ja podałam je z pysznymi udkami z kaczki pieczonymi w miodzie i było baaardzo pysznie. Sam przepis znalazłam w jednej z gazet, niestety wycięłam go tylko więc nie wiem z której ;P Tak czy inaczej, polecam gorąco! Scroll down

karmelowy
uda kurczaka w musztardzie miodowej z piekarnika... 170

Składniki: udka kurczaka całe 4 duże, miód wielokwiatowy 4 łyżki, musztarda delikatesowa 3 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, woda 1 szklanka z ud kurczaka odciąć kawałki tłustej skóry, kuperki, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym bez wody z podanych składników przygotować

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak „pomarańczowy” 169

Mięso z kurczaka jest wdzięcznym obiektem do gotowania . Można przyrządzać na różne sposoby. Oto jeden z nich. Składniki 1 pomarańcza 8 podudzi kurczaka ( u mnie udka , skrzydełka, podudzia ) 2 łyżki miodu 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki wytrawnego sherry pieprz Przygotowanie   Wyparzoną pomarańczę cienko obrałem, wycisnąłem sok. Wlałem

R'n'G Kitchen
Warsztaty "Gotujmy zdrowo-mniej soli" z Josephem Seeletso i Cisowianką 158

Josepha Seeletso, popularnie zwanego Józkiem. Warsztaty zwieńczyła przemiła wspólna kolacja. Na warsztatach mieliśmy za zadanie przygotować pięć dań: krewetki z bananowym curry i ryżem pełnoziarnistym udka kurczaka z chrzanem i miodem konfitowanego dorsza z pieczonymi batatami i sałatką z kiwi i grejpfruta sałatkę z topinamburu z jajkami poszetowymi (w koszulce), rukolą, prażonymi pestkami słonecznika i dresingiem z octem balsamicznym

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak w sosie sojowym z puree z ziemniaków i pieczonego czosnku 208

zmiażdżoną. Składniki na 4 porcje udek: 2 udka z kurczaka i 2 pałki (mogą być 4 pałki lub 4 udka) 2 ząbki czosnku 1 mała papryczka chili zielona 100 ml sosu sojowego ciemnego pół limonki 2 łyżki miodu sól Składniki na puree ziemniaczano – czosnkowe z nuta tymianku: 600 g ziemniaków suszony tymianek 3 łyżki masła 1 główka czosnku oliwa(...)Przygotowanie: MARYNATA DO UDEK Do naczynia, w którym będziemy marynować mięso wlewamy: sos sojowy, sok z wyciśniętej limonki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, miód oraz chili pokrojone w plasterki. Wszystkie składniki mieszamy i w płynie zanurzamy udka – najlepiej na całą noc lub dzień. Zamarynowane mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym zalewając częścią marynaty i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180ºC

Kierunekuchnia