udka w marynacie - 588 przepisów (strona:13/40)

udka kurczaka pieczone w chrupiącej domowej panierce 197

pieczone udka kurczaka  Matka natura urządziła nasz  świat w taki sposób, iż większość z nas nie może przejść obojętnie obok ponętnie pachnących  kawałków kurczaka. Z wiedzy tej aż nadto skutecznie korzystają wszelkiej maści sieci fast food, serwując nam dania smażone w ogromnej ilości tłuszczu, co później wprost tragicznie odbija się  na naszym zdrowiu(...)płatki wsypujemy do misy, dodajemy do nich  mąkę, słodką paprykę,  sól ( zwykła i selerową), oregano, bazylię pieprz i bardzo dokładnie mieszamy. Po godzinie wyjmujemy udka kurczaka z lodówki, osuszamy z marynaty ( za pomocą papierowego ręcznika) i smarujemy olejem. Następnie kawałki mięsa dokładnie obtaczamy w marynacie,   układamy je na ruszcie  i wstawiamy, do nagrzanego piekarnika Udka

Miód i pieprz
Udka kurczaka pieczone z pieczarkami 192

Udka umyć, osuszyć i każde podzielić na dwie części. W niewielkim naczyniu połączyć olej, przyprawę Maggi, czosnek przeciśnięty przez praskę, obie papryki, pieprz i sól do smaku. Marynatę dobrze wymieszać, zalać udka i przemieszać tak żeby wszystkie kawałki mięsa były w niej obtoczone. Odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę (najlepiej na całą noc). Pieczarki dokładnie oczyścić, oprószyć solą

kuchnia doski
udka kurczaka duszone z marchewką i szalotką 206

cebule (szalotki) 2 łyżki octu winnego 3 łyżki oliwy sól pieprz sposób przygotowania  W misce mieszamy ocet winny, olej, sól, oraz pieprz i tak sporządzoną marynatą, dokładnie nacieramy umyte udka kurczaka. Odstawiamy je następnie w chłodne miejsce, na co najmniej godzinę. Brytfankę smarujemy olejem, układamy w niej kawałki kurczaka i wkładamy naczynie bez przykrycia, na 20 minut do piekarnika

Miód i pieprz
udka duszone z marchewką 122

cebule (szalotki) 2 łyżki octu winnego 3 łyżki oliwy sól pieprz sposób przygotowania  w misce mieszamy ocet winny, olej, sól oraz pieprz i tak sporządzoną marynatą dokładnie nacieramy umyte udka kurczaka, odstawiając je następnie w chłodne miejsce, na co najmniej godzinę. Brytfankę smarujemy olejem, układamy w niej kawałki kurczaka i wkładamy naczynie bez przykrycia, na 20 minut do piekarnika

Miód i pieprz
udka kurczaka duszone z marchewką 229

łyżki octu jabłkowego 3 łyżki oleju sól pieprz co i jak po kolei  W misce mieszamy ocet jabłkowy, olej, sól, oraz pieprz i tak sporządzoną marynatą, dokładnie nacieramy umyte udka kurczaka. Odstawiamy je następnie w chłodne miejsce, na co najmniej godzinę. Brytfankę smarujemy olejem, układamy w niej kawałki kurczaka i wkładamy naczynie bez przykrycia, na 20 minut do piekarnika

Kuchnia Babci Basi
Kurczak z grilla 114

łyżeczki majeranek - 1/2 łyżeczki sól, pieprz 1 ząbek czosnku Czosnek przeciskam przez praskę, a następnie rozcieram z przyprawami i łączę z sosem teriyaki. W tak przygotowanej marynacie maczam mięso z 2 udek z kurczaka przez minimum 30 minut. Wcześniej mięso odkrawam od kości. Moja marynata, za sprawą sosu teriyaki jest lekko słodka, dlatego kurczak może wydawać się na pierwszy rzut

MamaOskarka
Kurczak w marynacie miodowej z chili 84

Pyszny, aromatyczny, mięciutki, aż odpada od kości. Prosty do zrobienia- warunek dobra marynata i czas poleżenia w niej! Pychota! Co nam trzeba? 4 udka z kurczaka 2 papryki czerwone 6 ząbków czosnku Marynata: Mieszamy ze sobą: 100ml wody +50ml oleju + 3 czubate łyżki miodu +1 łyżka dowolnej musztardy + po pół płaskiej łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, papryki ostrej(...)chili + 2 cebule obrane i pokrojone w wiórka Robimy! Udka rozdzielamy na 2 części-odcinamy pałkę, myjemy, osuszamy, lekko robimy dziurki w nim widelcem lub końcówką noża i nacieramy porządnie marynatą i zostawiamy w niej. Odstawiamy do lodówki na 24h, raz po raz przekręcamy. Po tym czasie wykładamy kurczaka do brytfanki, zalewamy pozostałą marynatą wraz z cebulką, dodajemy paseczki papryki

Latosiowydom
Pieczona shawarma z kurczaka 159

kolejny kilka dni później. Danie jest banalnie proste w przygotowaniu, a jednocześnie niesamowicie smaczne i aromatyczne. Tak przygotowany kurczak z pewnością przypadnie Wam do gustu - dzięki wykorzystaniu udek mięso jest soczyste, marynata sprawia, że jest lekko pikantny i aromatyczny, zdecydowanie wyczuwa się w nim smak cynamonu, który jest jednym ze składników użytej w tym przepisie przyprawy libańskiej 7 smaków - jednej(...)proste i szybkie danie, idealne do zaserwowania rodzinie w ciągu tygodnia, gdy nie macie czasu na wielogodzinne stanie w kuchni. Polecam! Pieczona shawarma z kurczaka Składniki :  3-4 udka z kurczaka wyfiletowane 1 nieduża cebula 3-4 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki octu ryżowego sok z połowy cytryny 1 łyżeczka przyprawy libańskiej 7 smaków 1 łyżeczka sumaku

Codzienne Gotowanie
Kurczak z fasolą Jaś i papryką 258

sporej ilości majeranku, dzięki któremu bardzo przypomina mi fasolkę po bretońsku :) 4 udka z kurczaka 300 g suszonej fasoli Jaś 150 g boczku wędzonego 150 g dyni surowej 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 szklanki przecieru pomidorowego bulion drobiowy majeranek sól pieprz czarny MARYNATA: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego(...)namoczoną przez całą noc. Uzupełnić wodę w fasoli i wstawić na ogień. Gotować ok 1 godz, aż fasola będzie miękka. W połowie gotowania posolić wodę. Przygotować marynatę łącząc wszystkie składniki w naczyniu. Z udek ściągnąć skórę i przekroić na dwie mniejsze części. Włożyć do marynaty i obtoczyć każdy kawałek kurczaka. Odstawić w chłodne miejsce na około godzinę. Na patelni rozgrzać

https:KKuchniaMniam
Kurczak w musztardzie pieczony na ziemniakach 127

ziemniaków 2 cebule sól, rozmaryn Na marynatę: 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki musztardy sarepskiej łyżka miodu (dałam lipowy) łyżka oleju sól, pieprz, ostra papryka Przygotowanie Udka myjemy i osuszamy. Składniki na marynatę mieszamy dokładnie ze sobą. Kurczaka smarujemy gruntownie marynatą i odstawiamy na minimum godzinę do lodówki (a najlepiej, żeby marynował się przynajmniej 12 godz). Po tym czasie obrane

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak po portugalsku 363

wszystkim ostrych. Dodatek włoszczyzny sprawia, że jest jeszcze bardziej aromatyczny. Podstawą jest dobra marynata, w której tkwi ostrość i kompozycja smaków. Dla miłośników ostrości- poezja! 1 kg udek z kurczaka Sól Pieprz Marynata: 0,5 szklanki soku z cytryny 1 papryczka chili 1 łyżeczka wędzonej papryki 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka

VioletoweKucharzenie
Klasyczne udka z kurczaka z grilla 154

Składniki: 1 ½ kg udek z kurczaka do marynaty: ½ szklanki oliwy z oliwek 3 łyżki octu 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 1 łyżeczka płatków czerwonej papryki do sosu: 1 szklanka keczupu ¼ szklanki octu ¼ szklanki brązowego cukru 2 łyżki papryki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka chili w proszku 2 łyżeczki czosnku w proszku 1 łyżeczka pieprzu cayenne Przygotowanie: Wszystkie(...)marynaty. Nadmiar marynaty wylać. Uda grillować na grillu rozgrzanym do około 150 °C przez około 20 minut obracając od czasu do czasu. Pod koniec grillowania kurczaka natrzeć wcześniej przygotowanym sosem. Mięso kurczaka powinno osiągnąć minimalną temperaturę wewnętrzną 74 °C. Do jej sprawdzania polecamy termometry do mięs GrillPro 13850 z wyświetlaczem LED. Klasyczne udka z kurczaka z grilla is a post

naRuszcie
Udka z kurczaka z sosem miodowo-musztardowym 402

kurczaka z sosem miodowo-musztardowym i makaronem – gdy mamy ochotę na słodko-musztardowe smaki. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 3 średnie nogi / 3 udka + 3 podudzia z kurczaka (900g) Marynata 4 łyżki płynnego miodu 2 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 2 czubate łyżeczki musztardy Dijon 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka cząbru(...)align: center;width: 50%;} #gallery-123 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-123 .gallery-caption {margin-left: 0;} Kurczak i składniki marynaty Marynowanie mięsa Mięso najpierw obsmażamy Następnie pieczemy przez 30 minut Składniki sosu i dodatki Przygotowanie sosu Udka z kurczaka z sosem miodowo-musztardowym Post Udka z kurczaka z sosem miodowo-musztardowym pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami 364

czerwona, 1 papryka żółta, 20 dag pieczarek, 1 cebula, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam z papryką mieloną, przyprawą uniwersalną oraz odrobiną soli i pieprzem kolorowym. Udka z kurczaka nacieram marynatą. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, przykrywam. Piekę 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.  2. Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Pieczarki kroję w plasterki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Udka kurczaka po tajsku 217

łyżek sosu rybnego 1 łyżeczka mielonego imbiru Piekarnik nagrzać do 200 stopni. W miseczce połączyć chilli, cukier, sos sojowy, sos rybny, imbir. Wymieszać. Umyte i osuszone udka włożyć do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Piec 70 minut. W między czasie polewać marynatą. Można też je odwrócić w połowie pieczenia. Udka podałam z ryżem jaśminowym oraz surówką z ogórka i cebuli

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję