udka w marynacie - 588 przepisów (strona:10/40)

Prosty kurczak pieczony w keczupie z sezamem. 140

chcę zaproponować, to jeden z moich ulubionych sposobów na kurczaka. Nie trzeba wymyślnych marynat, nie trzeba czekać. Wszystko idzie z marszu, wręcz taśmowo. A potrzeba tylko.... 4 udka kurczaka łyżka masła Marynata: szklanka keczupu  łyżka skórki otartej z cytryny łyżeczka majeranku 2 łyżki sezamu 1/4 łyżeczki soli Udka tniemy na trzy mniejsze części, takie szybciej nam się usmażą(...)jaki wolimy, ja wolę pikantny i takiego używam. Ale znakomicie sprawdza się też łagodny, wszystko kwestia gustu. Podsmażone mięso ( gorące) układamy na blasze wyłożonej papierem smarujemy z każdej strony marynatą, posypujemy sezamem i do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy jakieś 20 min. Trzeba pilnować ponieważ pomidory dość szybko łapią kolor,   a więc łatwo potrawę przypalić

Dieta moja pasja
Kaczka z persymoną, 158

łyżka miodu  1  łyżka soku z cytryny 1  ząbek czosnku 1  łyżka tłuszczu do obsmażenia udek 150 ml wina czerwonego  Udka natrzeć solą i marynatą przygotowaną z oliwy, miodu, cytryny i zmiażdżonego czosnku. Pozostawić na parę godzin ,a najlepiej na noc. Następnie na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć udka ,przełożyć do naczynia żaroodpornego ,polać winem ,przykryć(...)dusić w piekarniku 1-1,15 h. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła klarowanego dodać 1 łyżkę marynaty w stylu chińskim i przesmażyć z obu stron plastry persymony , które na końcu posypać pieprzem kajeńskim. Udka serwować ze smażoną persymoną i chińskim sosem śliwkowym

Kulinarny karnet Christophera
Pieczone udka z miodem, cytryną i imbirem 189

miski. Do niedużej miseczki wkładamy starty imbir, dodajemy drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, miód oraz sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy do udek. Obtaczamy je dokładnie w marynacie. Następnie miskę zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki przynajmniej na godzinę (można też na całą noc). Na dużej patelni rozgrzewamy masło wraz z olejem. Układamy udka(...)czasu do czasu patelnią, by mięso nie przywarło. Potem obracamy kurczaka i smażymy z drugiej strony również przez ok. 5 minut. Na patelnię dodajemy marynatę i dusimy jeszcze przez 2 minuty. Następnie udka przekładamy do naczynia żaroodpornego (wraz z całym płynem z patelni) i pod przykryciem pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30-40 minut. Upieczone udka podajemy z ulubionymi

MyCookBook.pl
Pieczone udka z tymiankiem i oregano 210

Pomysłów na pieczone udka u nas nigdy dość. Szczególnie, że moja córka lubi kurczaka z kością :) Składniki: 6 niedużych udek z kurczaka Marynata: sól, pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem(...)Składniki marynaty połączyć, dokładnie natrzeć nią mięso. 3. Piec w 200 st.C przez 60-70 minut. Od czasu do czasu należy polać udka powstałym podczas pieczenia sosem. Smacznego!!! Źródło: Kwestia smaku

Kuchnia domowa Ani
Udka z kurczaka z brokułami i pomidorkami koktajlowymi 184

Znudziły się wam zwykłe udka z kurczaka? Zapraszam na udka zapiekane, w marynacie cytrynowo-bazyliowej, z brokułami i pomidorkami koktajlowymi. Robi się je szybko i jeszcze szybciej zjada. Do przygotowania dania wykorzystałam udka firmy NASZ KURCZAK . Produkty te charakteryzują się specjalnym system jakości WIPASZ, czyli jest to optymalny program karmienia kurcząt, nadzorowane hodowle, nowoczesny system dzielenia i pakowania, hermetyczne opakowanie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pieczone udka z kurczaka 211

Pieczone udka z kurczaka to bardzo proste, szybkie ale zarazem niesamowicie smaczne danie. Możecie je przygotować na rodzinny niedzielny obiad, będą idealnie komponować się z różnymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Udka z kurczaka w tymianku 165

Udka płuczę i osuszam ręcznikiem papierowym, nacieram sola, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. Przygotowuje marynatę łącząc sos sojowy, ocet balsamiczny i oliwę. Umieszczam udka z kurczaka w naczyniu żaroodpornym, zalewam marynatą i odstawiam do lodówki na minimum dwie godziny. W tym czasie obracam mięso kilkakrotnie, aby zamarynowało się równomiernie. Po upływie tego czasu wstawiam

Gotuj Się Kto Może
Kurczak w marynacie miodowo - cynamonowej 212

drobiu wydawał mi się co najmniej dziwny, a wyszło naprawdę pyszne mięsko. Polecam serdecznie! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 4 udka z kurczaka Marynata: 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cynamonu 3 pełne łyżki miodu 1/4 szklanki oleju / oliwy 1/4 szklanki białego octu winnego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki

Kuchnia domowa Ani
Pieczone udka z kurczaka  364

pieczenia. SPOSOB PRZYGOTOWANIA: Udka myjemy , pozbawiamy resztek pior, pluczemy i osuszamy . W miseczce mieszamy po 1 plaskiej lyzeczce przypraw z okolo 7-8 lyzkami oleju lub oliwy. Obtaczamy udka w przygotowanej marynacie i odstawiamy do lodowki na co najmniej 2 godziny (ja zazwyczaj przygotowuje kurczaka okolo 5-6 godzin przed pieczeniem).  Nastawiamy piekarnik na 180 stopni . Na blaszy

PychaDania
pieczone uda kurczaka na termoobiegu... 191

łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, olej rzepakowy 4 łyżki przyprawę curry, do kurczaka, kucharka, pieprz mielony, przyprawę w płynie, olej rzepakowy wymieszać dokładnie marynatą natrzeć całe udka, włożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić do lodówki na 1 godzinę nagrzać piekarnik lub urządzenie do pieczenie /u mnie frytownica Philips Airfryer z termoobiegiem/ na 180 C, termoobieg

W Mojej Kuchni Lubię
Udka kurczaka w marynacie paprykowej duszone w cebuli 188

Soczyste, aromatyczne i rozpływające się w ustach udka z kurczaka w paprykowej marynacie to propozycja na pyszny obiad. Dodatek cebulki nadaję innego smaku, bardziej słodkiego.  Całość jest wspaniała. Ja podałam je z ziemniakami i mizerią. Pychotka :) Składniki: udka z kurczaka 6 szt. woda 1 szkl. cebula 2 szt. Marynata: olej 3 łyżki papryka słodka mielona 2 łyżki czosnek granulowany

Kuchnia Paulettes
Pieczone udka z kurczaka w curry 226

łyżki masła klarowanego/oleju kokosowego 1 łyżka przyprawy curry sól, pieprz 1 łyżka ksylitolu 1. W misce wymieszaj olej/masło z curry, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Powstałą marynatą dokładnie posmaruj udka i wstaw do lodówki na minimum godzinę. 2. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. 3. Kurczaki ułóż w naczyniu żaroodpornym lub formie wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp je ksylitolem

Powiedz dietom nie
Sezonowy kurczak owocowy pieczony na ostro 237

wzięłam się za przygotowanie zalewy do natarcia drobiu. Wymieszałam olej z sosem sojowo - grzybowym. Wtarłam do tego ząbek czosnku. Dodałam konfiturę borówkową i wymieszałam dokładnie. Tak przygotowaną, gęstą marynatą wysmarowałam dokładnie udka i skrzydełko. Umyte śliwki pokroiłam w ćwiartki i poupychałam między mięskami. Całość obficie zsypałam majerankiem i wstawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia wystarczyło upiec kurczaczki moim sprawdzonym

Kuchnia po mojemu
Udka pieczone 239

Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 2 cebule 2 łodygi selera naciowego 1/2 kopru włoskiego przyprawa do kurczaka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki marynata: 1 łyżka musztardy 4 ząbki czosnku 1/2 … Czytaj dalej Udka pieczone

czarrna od kuchni
Kurczak w marynacie cytrynowo-miodowej z czosnkiemi i cynamonem 145

skusicie się na pieczonego kurczaka w marynacie czosnkowo-cytrynowej z natką pietruszki i syropem klonowym lub kurczaka w marynacie miodowo-ketchupowej z czosnkiem , a może na klasyczne udka z kurczaka w marynacie cytrynowo-miodowej z czosnkiem ? Kurczak w marynacie cytrynowo-miodowej z czosnkiem i cynamonem - składniki: około 5 podudzi z kurczaka (można użyć dowolnych części z kurczaka) Marynata: 2 łyżki

Di gotuje