Pieczone udka z tymiankiem i oregano

Pieczone udka z tymiankiem i oregano

Pieczone udka z tymiankiem i oregano

Pomysłów na pieczone udka u nas nigdy dość. Szczególnie, że moja córka lubi kurczaka z kością :) Składniki: 6 niedużych udek z kurczaka Marynata: sól, pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku 1 ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. 2. Składniki marynaty połączyć, dokładnie natrzeć nią mięso. 3. Piec w 200 st.C przez 60-70 minut. Od czasu do czasu należy polać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.