udka w marynacie - 588 przepisów (strona:20/40)

Kurczak na ryżu z pieczarkami 128

stania przy garach. Mam więc super przepis na obiad, który prawie robi się sam, jedzonko jest przepyszne.  Składniki : udka -1 kg przyprawa do kurczaka - 1 łyżka cebula -2 szt pieczarki -0,5 kg ryż -2 szkl sól i pieprz Marynata : masło -3 łyżki ketchup ostry -2 łyżki woda -4 szkl koncentrat pomidorowy - 10 łyżeczek wegeta -2 łyżki czosnek(...)przyprawą do kurczaka, odstawić na 3 godz w chłodne miejsce. Pokrojone udka, przełożyć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, podsmażyć na złoty kolor. Podsmażonego kurczaka wyłożyć na suchy ryż. Cebulę obrać, pokroić w plastry, ułożyć na kurczaku.  Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, wyłożyć na cebulę. Następnie przygotować marynatę:  Do garnka wlać wodę, dodać sól i pieprz, oraz pozostałe

Kuchnia Danusi
Tymiankowe udka w śmietanie 261

Propozycja na nieskomplikowany i smaczny obiad. Bez stania przy garach i  mieszania.Aromatyczne udka zapieczone w śmietanie.Składniki:1 kg podudzi ( ja wybrałam jak najmniejsze, na kilogram weszło 10 sztuk )150 ml śmietany 18%3 łyżki mleka 3%2-3 łyżki listków tymianku świeżego1 łyżeczka przyprawy do kurczaka KAMIS1 łyżeczka soli1 łyżka oleju lub oliwyWykonanie:Podudzia umyć(...)osuszyć. Wyciąć kości, jednak nie jest to zabieg konieczny. Posypać przyprawą do kurczaka.Śmietanę, mleko, tymianek i olej wymieszać. Doprawić do smaku.Udka zalać śmietanową marynatą. Przykryć folią i wstawić na minimum 30 minut do lodówki.Udka piec w 180 stopniach C pod przykryciem przez 30 minut, po tym czasie odkryć brytfannę i piec jeszcze 30 minut.Pod koniec pieczenia ustawić piekarnik

kolorowotorcikowo
Kurczak po indyjsku w mleku 113

sprawia ,że także niebywale aromatyczne . Polecam , szczególnie że nie jest trudny wykonaniu , a na pewno zaskoczy domowników . składniki dla 4 osób : 8 małych udek z kurczaka ( ta cześć nad tak zwaną pałką ) sól do smaku marynata : 1 l mleka 3,2 % 5-6 strączków kardamonu 4-5 goździków 2 łyżeczki pieprzu ziarnistego 2 gwiazdki anyżu 2 kawałki cynamonu 1 gałka

Ogrodnik w podróży
Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem 317

tych, co kochają sos miodowo-musztardowy i mięso z kurczaka :) Specjalnie dla mojego Męża użyłam udek filetowanych, bo gdy tylko widzi jakieś kości, czy chrząstki, to zawsze kręci nosem ;) Jeśli lubicie takie połączenia smaków, to może zaciekawią Was również te przepisy: Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej oraz Filety z piersi kurczaka w musztardzie i miodzie @media (min-width:800px(...)Podawać np. z ryżem lub kaszą. Smacznego! Jeśli lubicie takie połączenia smaków, to może zaciekawią Was również te przepisy: Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej oraz Filety z piersi kurczaka w musztardzie i miodzie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Inne dania mięsne 166

Karkówka w marynacie Soczysta polędwica Leczo Fasolka po bretońsku Placek po węgiersku Udka z kurczaka Udziec z indyka Bigos

Na moim talerzu
Inne dania mięsne 161

Karkówka w marynacie Soczysta polędwica Leczo Fasolka po bretońsku Placek po węgiersku Udka z kurczaka Udziec z indyka Bigos

NA MOIM TALERZU
Udka kurczaka zapiekane z ziemniakami 139

suszoną bazylię oraz łyżeczkę soli. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190st. W naczyniu żaroodpornym układamy udka z kurczaka, pomiędzy układamy ziemniaki z cebulą (wraz z marynatą). Na wierzch układamy gałązki bazylii. Pieczemy przez około godzinę, od czasu do czasu polewając mięso powstałym sosem

Gotowanie moimi oczami
Udka z grilla. 202

language:EN-US;} 5 udek z kurczaka, 1/3 szklanki oliwy, 3 ząbki czosnku, majeranek, tymianek, sos sojowy ostra papryka zmielona, przyprawa do grilla WYKONANIE: udka dzielimy na udziec i pałki, ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę, mięso dokładnie mieszamy z marynatą, przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na noc, przy smażeniu na grillu pamiętajcie, aby smarować mięso marynatą- będzie bardziej soczyste

Kuchnia Beaty
Miodowa marynata do mięsa. Idealna na grilla. 149

wagę złota. Dlatego dzisiaj dzielę się z Wami jedną z moich ulubionych kompozycji smakowych. Miodowa marynata do mięsa z grilla idealnie komponuje się zwłaszcza z karkówką, ale udka i polędwiczka wieprzowa również chętnie przytulą się do tej bejcy   Składniki:   500 g karkówki w plastrach 2 łyżki miodu(...)roślinnego 3 ząbki czosnku kilka gałązek świeżego tymianku 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól, czarny pieprz   Przygotowanie:   Karkówkę przełóż do dużej miski. Dodaj składniki marynaty: miód (można go lekko podgrzać, będzie płynniejszy), musztardę miodową, sos jasny sojowy, olej roślinny, utarty czosnek, posiekany tymianek, liście laurowe i ziele angielskie.   Mięso dokładnie natrzyj składnikami marynaty

kuron.com.pl
Kurczak z miodowej glazurze z grilla 162

Kurczak z miodowej glazurze z grilla to moja propozycja na to danie. Dodatek miodu sprawi, że będą one chrupiące i soczyste w środku. Nie martwcie się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone udka z pesto bazyliowo-pietruszkowym 244

Kochani, zapraszam na przepyszny obiad- kurczaka w marynacie czosnkowej I makaron z pesto bazyliowo pietruszkowym z grillowaną papryka. Jest trochę pracy przy obiedzie , ale smak wynagrodzi Wam wszystko. Jestem pewna że obiad zostanie na stałe w Waszym menu :)Zaczynamy:  Składniki:udka-ilość według potrzebyok 50-70 ml oliwy z oliweksól, pieprz, paprika, natka pietruszki, cayenne5 ząbków czosnku2 paprykiSkładniki

Smaki Edyty
Kurczak marynowany w jogurcie 164

Pyszny kurczak z marynaty jogurtowej..do jogurtu dodałam tylko przyprawę  z kurczaka i nic więcej..a mięso było pyszne..polecam.  kurczak - skrzydełka, udka lub podudzia   jogurt naturalny  przyprawa do kurczaka Knorr  Jogurt naturalny wymieszać z przyprawą.Kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie wymieszać dokładnie z marynatą i odstawić na około 12 godzin do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Filety z kurczaka w jogurtowej marynacie na grilla 425

Mięso z kurczaka ze względu na swoją dostępność oraz cenę jest najczęściej wybieranym mięsem przez Polaków. Wykorzystujemy go nie tylko do przygotowania obiadów, ale możemy stworzyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Duszone udka z kurczaka z miodem i musztardą 105

Lubisz kurczaka? Czasem brakuje Ci już pomysłów na jego przygotowanie? Mam nadzieję, że ten przepis Ci pomoże ( przepis autorski) Składniki: 6 kurzych udek olej do smażenia włoszczyzna 3 ziela angielskie 3 liście laurowe marynata: pół szklanki oleju jedna łyżeczka przyprawy typu vegeta – możesz użyć po prostu soli 1 łyżeczka czosnku suszonego 0,5 łyżeczki suszonej papryki chilli 1 łyżka

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
pieczone udka w jogurcie na ostro... 103

przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka jogurt wlać do naczynia żaroodpornego, wsypać wszystkie przyprawy oprócz przyprawy w płynie i wymieszać umyte udka kurczaka przeciąć na dwie porcje, osuszone z wody włożyć do marynaty, dobrze natrzeć, schować do lodówki najlepiej na całą noc piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, marynatę polać przyprawą w płynie

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak w brzoskwiniach 112

blogu. Dzisiaj przedstawiam kurczaka w brzoskwiniach. Połączenie kurczaka, słodyczy brzoskwini, soli i pikanterii pieprzu cayenne daje ucztę smaków dla podniebienia. Składniki: 6 skrzydełek 4 udka Olej Gałązki curry ( nie jest konieczne ) Szklanka bulionu/ ewentualnie wody Marynata: Sok z puszki brzoskwiń 2 łyżki oleju ½ - 2 łyżeczek soli ( zależnie od gustu ) ¼ łyżeczki pieprzu cayenne ¼ łyżeczki pieprzu czarnego ¼ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki słodkiej

Smaki Ewy
Grillowanie 87

Ostatnio otworzyłam u siebie sezon grillowy. Zaczęłam go od tradycyjnego kurczaka(4 duże udka), boczku(plastry 300g) i karkówki(bez kości, plastry 400g) :) Przygotowanie marynaty i składniki: Oliwa z oliwek imbir - utarty na najmniejszych oczkach (kawałek imbiru o długości 4 cm na to całe mięso) pieprz odrobina soli ostra papryka mielona curry 8 ząbków czosnku (wyciśniętych

ClauditteMissCooking