ty puch - 500 przepisów (strona:4/34)

Tort orzechowy z kremem na bazie mascarpone i chałwy 244

czasie wyjmujemy tortownicę i dwukrotnie upuszczamy ją na blat/ziemię z wysokości ok 50-60 cm. Odstawiamy blachę do piekarnika do ostygnięcia. Krem Mascarpone ubijamy z cukrem na puch. Chałwę rozdrabniamy w palcach na mniejsze kawałki. Do mascarpone dodajemy Śnieżkę i kremówkę miksujemy. Na koniec dodajemy chałwę czy też cukierki czekoladowe i delikatnie mieszamy Tort przekrawamy

Mieszam w Garnku
PASCHA - orzechowa odmiana sernika na zimno, z bakaliami. 115

cukrem pudrem, dodając powoli ser, serek mascarpone i miąższ             wanilii. Na koniec, gdy składniki się połączą dodajemy utarte żółtka i ubitą na puch śmietanę.     Dokładnie miksujemy. 4. Gdy mamy gładką masę wrzucamy bakalie cały czas miksując i przestudzoną żelatynę. Jeszcze           chwilę miksujemy po czym przekładamy

Wypisz Wymaluj
Tort z lukrem plastycznym 154

dokładnie rozmieszać. Brzoskwinie pokroić na plasterki (lub kostkę, jak kto woli) i ułożyć na biszkopcie. Zalać tężejącą śmietaną z galaretką i wstawić do lodówki. Masło utrzeć na puch, dodać cukier puder i zmiksować dokładnie (jeśli masa jest zbyt gęsta dodać 1 łyżkę mleka). Przygotowaną masą maślaną posmarować wierzch i boki zimnego tortu. Przygotować lukier plastyczny (przepis tutaj ). Lukier

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babeczki "Jabłkowe róże" z ciasta francuskiego 128

staram się z tej okazji organizować przyjęcie dla znajomych i rodziny. Jak przystało na przyjęciu nie może zabraknąć łakoci :). Tym razem w słodkim menu znalazły się: ciasto "Anielski puch", ciasto "Waniliowiec", tort pomarańczowy z białą czekoladą oraz "Jabłkowe róże". Dziś prezentuję Wam "Jabłkowe róże". Nie są trudne w wykonaniu, a efekt jest świetny. Kolejne przepisy niebawem. Dla kogo

Mania Wypiekania
Szybkie azjatyckie danie z kurczakiem i makaronem 220

grzybów do woka", czy jakoś tak. Głównie bambus, marchew, grzyby mun, jeszcze jakieś inne ichniejsze grzyby i mój faworyt, czyli pochwiak wielkopochwowy :D Jeśli nie znajdziecie takiej puchy, posiłkować można się chińskimi warzywami mrożonymi, których pełno w naszych sklepach i suszonymi grzybami mun. Makaron miałam dedykowany do potraw z woka, co oznacza, że nie wymaga on wstępnego gotowania

Kulinarne zapędy Kokosa
Lemon curd. Słodko-kwaśny smak miłości :) 129

otartą skórkę z cytryny.  Lekko mieszamy do momentu, aż wszystko się dokładnie rozpuści.  Jajka ubijamy trzepaczką lub mikserem (przez kilka minut, nie muszą być ubite na puch) i powoli dodajemy do składników na parze.  Cały czas mieszamy, aż krem zgęstnieje. Trwa to mniej więcej ok. 15 minut. Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy

bistro mama
Kruche rurki z kremem czekoladowym (na szybko) 196

Nadziać kremem (za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego). Krem: Śmietankę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z rozpuszczoną (i ostudzoną) czekoladą. Całość połączyć z masłem (uprzednio zmiksowanym na puch) i pozostawić do schłodzenia w lodówce. (*) Zamiast masła można użyć 2-3 łyżek kakao. Jednakże wtedy konsystencja kremu będzie mniej sztywna. (**) Cukier dodać w trakcie ubijania kremówki. (***) Warto zaopatrzyć

Di gotuje
Makowiec z kremem wg. siostry Anastazji 242

zagotowujemy z cukrami. W pozostałym mleku mieszamy obie mąki.Wlewamy je na gotujące mleko i cały czas mieszając gotujemy chwilę do zgęstnienia. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce budyniu i ucieramy do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy. Jeden z placków smarujemy częścią kremu, na krem układamy obok siebie rolady, rozsmarowujemy

Cynamonowe szczęście
Ciasteczka Di z mielonymi pistacjami 138

sztuk) 60g miękkiego masła 40g cukru 1 jajko 125-130g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 30g zmielonych pistacji solonych Masło z cukrem utrzeć na puch. Dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia i po rozmieszaniu pistacje. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha lasowego. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 10 minut

Di gotuje
Babeczki czekoladowo – kawowo – migdałowe. 154

cukru 3 jajka ,oddzielnie białka i żółtka 110 g czekolady gorzkiej ,rozpuścić ,ostudzić 2 łyżki zaparzonej ,mocnej kawy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło ucieramy z cukrem na puch ,dodajemy po kolei żółtka , ucieramy dalej.Dodajemy rozpuszczą czekoladę i 2 łyżki kawy , miksujemy.Ubijamy białka na sztywno .Do masy jajecznej dodajemy w trzech partiach mąkę z proszkiem,migdały i cześć

Ladylaura.
Kruche babeczki z masą kajmakową 133

masło powinno być w temperaturze pokojowej ( najlepiej wyjąć z lodówki na około 1-2h przed użyciem). Przekładamy je do miski i przy użyciu miksera ucieramy na puch. Następnie dodajemy niewielkimi porcjami ( 1-2 łyżki) masę kajmakową cały czas mieszając, aż do uzyskania gładkiej masy.   Na końcu dodać spirytus i wymieszać dokładnie. Stężałą galaretkę kroimy w niewielką

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
PYSZNY SERNIK NA KRUCHYM BEZGLUTENOWYM SPODZIE- MÓJ ULUBIONY 213

ekstraktu waniliowego - 40g skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej (można dać budyń bez cukru) mój gęsty ser W misie miksera umieścić masło, dodać ksylitol i/lub cukier i utrzeć na gładki puch, następnie dodajemy po jednym całym jajku na zmianę z kilkoma łyżkami sera i cały czas ucieramy, dodajemy także ekstrakt waniliowy i skrobię lub proszek budyniowy. Mieszamy całość do uzyskania

Smaczne Zdrowe
Tort kakaowo- wiśniowy z rurkami 362

mąką pszenną.  Resztę mleka podgrzewamy razem z cukrem. Gdy mleko będzie wrzało dolewamy mieszaninę żółtek, mleka i mąki. Mieszamy żeby nie powstały grudki. Studzimy. Masło ucieramy na puch za pomocą miksera. Następnie, ciągle miksując, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Miksujemy, aż powstanie gładka masa. Na koniec dodajemy Nutellę i mieszamy łyżką.   Nasączenie: Do szklanki z wodą

Czerwona Porzeczka
Jabłecznik z całymi jabłkami 184

mąki skórka starta z jednej cytryny 4-5 średnich jabłek cukier puder + kilka łyżek mleka wiórki kokosowe  cynamon Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na miękki puch. Stopniowo dodajemy po jajku a następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy skórkę startą z cytryny i mieszamy całość

My simple kitchen
Rajski tort 138

około 30 minut. Wystudzić,. przeciąć na 3 blaty. KREM: 2 1/2 szklanki mleka zagotować, w pozostałej 1/2 szklanki rozmieszać proszek budyniowy, ugotować klasyczny budyń. Wystudzić. Masło ubić na puch z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimny budyń, następnie wlać sok z limonki i dodać skórkę. Zmiksować. GALARETKA: Galaretki rozpuścić we wrzątku, wystudzić. Banany obrać, pokroić na półplasterki, dodać

Cakes By Kejt