około 30 minut. Śliwki wyciągamy z zalewy (zalewę zachowujemy) i kroimy w cienkie paseczki. Wódką której śliwki „nie przyjęły” nasączamy biszkopt. Krem czekoladowy ucieramy z kostką masła na puch. Dodajemy śliwki, posiekaną tabliczkę czekolady. Całość mieszamy i wykładamy na biszkopt. Wkładamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy pod koniec dodając
Pobite gary BarbaryLekka jak puch babka w formie keksu. W smaku różni się od klasycznej babki - smakuje troszkę jak biszkopt, troszkę jak drożdżowe. Jest idealne nie tylko na deser, ale i na podwieczorek lub kolację do kubeczka mleczka :) SKŁADNIKI: (forma ok 34x12 cm) 5 jajek 1 szkl cukru 3 łyżki majonezu szczypta soli 2/3 szklanki mąki pszennej
Kto ugości moich gości?brzozowy dietetyczny ). Aby upewnić się czy konsystencja jest idealna wkładamy palec do masy jajecznej i smakujemy jeśli będą grudki cukru nawet te najmniejsze to dalej miksujemy ( ma być puch bez najmniejszej grudki). Rozpuszczamy masło i zostawiamy do schłodzenia ma być (zimne lecz płynne). Przesiewamy mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia centralnie nad misą z jajami i mieszamy
Różowa kuchniajajka 20 dag masła lub margaryny 12 gram proszku do pieczenia szczypta soli tłuszcz do formy Wykonanie: Ugotować soję w osolonej wodzie, odcedzić i zmielić. Masło utrzeć na puch i nadal ucierając dodawać po 1 łyżce ostudzonej soi. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru, połączyć z masą sojową, następnie dodać obie mąki, aromat, proszek do pieczenia i dokładnie
Tradycyjna Kuchniałyżki kuleczki czekoladowe do dekoracji kasza manna do obsypania formy masło do wysmarowania formy Wykonanie: Do wysokiej misy wlewamy białka , ubijamy je na puch . Dodajemy ksylitol i ubijamy, aż będzie sztywna masa. Przesiewamy mąkę w raz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej . Masło rozpuszczamy wcześniej i zostawiamy do ostudzenia
Różowa kuchniaminut].Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować gęsty budyń. Do gorącego jeszcze budyniu wlać gorące rozpuszczone cukierki i dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch a następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu [ ja masła nie ucierałam , tylko dodałam do gotującego się budyniu i dokładnie wymieszałam] . Wyłożyć na biszkopty ułożone w foremce . Ułożyć warstwę biszkoptów
Moje domowe kucharzenietrochę pracy i czasu. Ciasto: 1 margaryna 200 g śmietany 18% ok 3 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka kakao Margarynę ucieramy na puch, a następnie dodajemy śmietanę, jajko i kakao i miksujemy. Wsypujemy 3 szklanki mąki oraz sodę i całość wyrabiamy już ręcznie, dosypując pozostałą mąkę jeśli ciasto się klei
Cynamonowe szczęściezalewamy jak najcieplejszą wodą z kranu, odstawiamy na chwilkę, masło roztapiamy, odstawiamy do ostygnięcia mąkę mieszamy z cukrem waniliowym oraz zmielonymi migdałami jajka ucieramy z cukrem na puch, dolewamy masło, dosypujemy suche składniki, mieszamy, wylewamy do wyłożonej papierem, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką tortownicy wstawimy do piekarnika na około 20 minut jabłka obieramy kroimy w kosteczki, dusimy
Luźna Kuchniaopcjonalnie: 1 łyżka ekstraktu waniliowego 50 g czekolady gorzkiej wykonanie: Czekoladę ścieramy. Z mleka, proszku budyniowego oraz cukru gotujemy budyń i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch a następnie dodajemy stopniowo budyń oraz ekstrakt waniliowy, miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy wirka czekoladowe i mieszamy. Na paterze układamy krążki naprzemiennie (duży ciemny, średni jasny, mały
Domowy Smak Jedzeniawodą ( tak, żeby woda nie dotykała do dna miski). Dodać cukier i ubijaćć jaja z cukrem na parze aż masa stanie się jasnokremowa i puszysta. Masło utrzeć na puch, ciągle miksując dodawać stopniowo ubite jajka z cukrem. Dodać herbatniki i dokładnie wymieszać. 3. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej zmielone orzeszki
Kto ugości moich gości?borówki – 1 szkl + do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do szklanek miski wkładamy połamaną czekoladę, masło i kakao – rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puch, wsypujemy mąkę i miksujemy na woilnych obrotach. Wlewamy przestudzoną ( nie musi być zimna! ) masę czekoladową -mieszamy. Dodajemy borówki, wylewamy do foremki wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wkładamy
Ostra na Słodkomąki pszennej 3 czubate łyżki kakao 35 dag cukini bez skórki 60 g czekolady (u mnie mleczna z orzechami) 1. Masło zmiksować na puch, cały czas miksując dodawać po trochu olej, a następnie kolejno cukier, ekstrakt waniliowy, sodę, proszek do pieczenia, sól, jajka, śmietanę, mąkę i kakao. 2. Cukinię zetrzeć na tartce o dużych
Kto ugości moich gości?wiaderka pomarańczowy serek waniliowy 200 g jaj 6 szt budyń śmietankowy 2 szt Dodatkowo: brzoskwinie 3 szt galaretka agrestowa 2 szt Wykonanie sernika: Miksujemy jaja same na puch ( bez cukru tym razem ) Dodajemy partiami ser pomarańczowy oraz serek waniliowy . Miksujemy na najmniejszych obrotach . Dodajemy dwa budynie i nadal miksujemy . Formę tortową dużą wykładam papierem do pieczenia
Różowa kuchniamamy sierpień a moje rabarbalove love nadal trwa. Dopóki rabarbar na straganach to moja miłość się nie skończy. Tym razem ciasto nazwane krajanką rabarbarową czyli pyszność, puch i kolor, zapraszam serdecznie. Krajanka rabarbarowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebudyń, lekko studzimy. Schłodzone ciasto pokrywamy kolejną warstwą herbatników i wylewamy krem budyniowy, wygładzamy, przykrywamy ostatnią warstwą herbatników i wstawiamy do lodówki. 3 WARSTWA: Zimną śmietanę ubijamy na puch, dodajemy cukier oraz śmietan fixy i ubijamy na sztywno. Dodajemy 3/4 podprażonego kokosu, wyciągamy na ciasto, wygładzamy i obficie posypujemy borówkami, malinami i resztą kokosu. Wkładamy na kilka godzin
Ostra na Słodko