twaróg - 6936 przepisów (strona:152/463)

z pierniczkami pyszny sernik z bananem i polewą toffi:Airfryer hd9240/30 199

Składniki: jajka 6 sztuk "M", cukier 1/2 szklanki, serek homogenizowany waniliowy 450 gram, twaróg 20 dag, banan 1 dojrzały, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki płaskie, pierniczki glazurowane 15 dag/opakowanie, polewa toffi 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba ten pyszny, delikatny, puszysty sernik przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania(...)jeśli masz jajka "L" to użyj 4 sztuki jajka, aromat migdałowy, cukier ubić mikserem do białości z 4 minuty na dużych obrotach do masy włożyć serki homogenizowane, kostkę półtłustego twarogu drobnomielonego, wsypać budyń, kaszkę manną, włożyć kawałki banana i mikserem na dużych obrotach połączyć składniki nie za długo tortownica 18 cm wysmarowana masłem i posypana tartą bułką - na dnie blaszki

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka "Całuski serowe" 334

przepis, o 19 się nim zajadaliśmy, a o 20 już prawie nic nie zostało ;)  Przepis znalazłam  tutaj , jest prosty, szybki, a ciasteczka są przepyszne :) Składniki: 250 g twarogu 250 g masła 250 g mąki pszennej 1 łyżka cukru wanilinowego 1 łyżka cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 jabłka cukier puder do posypania Twaróg mielimy, bądź możemy

Słodka Kraina Wypieków
Pierogi ruskie 160

może za kilka lat znowu się nam smak zmieni i kminek polubimy? Kto wie... Tymczasem, zupełnie niepostrzeżenie, dotarliśmy do przepisu :)       Farsz do ruskich:  500 g twarogu tłustego lub półtłustego  500 g ugotowanych ziemniaków  5 średnich cebul  2 łyżki skwarek  2 łyżeczki soli  1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu  2 łyżki oleju(...)odpowiednią ilość i jeszcze ciepłe tłuczemy lub przepuszczamy przez paskę (a najlepiej przetrzeć przez sito). Studzimy. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na złoto na oleju. Do ziemniaków dodajemy twaróg, cebulkę, skwarki oraz sól i pieprz. Wyrabiamy, aż farsz będzie zwięzły i dokładnie połączony. Mąkę łączymy z solą i olejem i zagniatamy ręcznie bądź w mikserze. Stopniowo dodajemy gorącą wodę

Marder&Marder Manufacture
Sernik pomarańczowy 205

pieczenia. Na spód formy wysypać masę ciasteczkową, równomiernie rozprowadzić ją po całym dnie i docisnąć. Schłodzić w lodówce w czasie przygotowywania masy serowej. Masa serowa: 1000 g półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrego twarogu sernikowego 200 g śmietany kremówki 36 % 180 g drobnego cukru 5 dużych jajek 50 g budyniu waniliowego lub skrobi ziemniaczanej 2 duże pomarańcze (najlepiej

maniapieczenia
jak dawniej. 122

Naleśniki z twarogiem,  podsmażone w maśle i cukrze; gruszka Takiej starej klasyki mi się zachciało. Twarogu dawno nie jadłam i kupiłam ten który nie do końca mi kiedyś chyba odpowiadał, no ale bywa. :P Mam mętlik w głowie. Miłego weekendu ;) ps. przepis na wczorajszy jagielnik uzupełnię, albo wieczorem albo jutro

More food, love and dreams
Placek ze śliwkami 180

zimnego masła 2 jajka Na warstwę wierzchnią: 750 g śliwek mrożonych lub świeżych 3 jajka szczypta soli 50 g cukru 200 g śmietany 30% lub 36% 50 g twarogu 2-3 łyżki soku śliwkowego cukier puder do posypania gotowego placka WYKONANIE Spód: Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, zmielone migdały, cukier puder, posiekane nożem zimne masło, wbić(...)połówki i wyciągnąć pestki. Zimną śmietanę ubić w misce.  Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli i ubijać na puszystą pianę stopniowo dodając cukier. Na koniec dodać twaróg, sok śliwkowy (2-3 łyżki z odlanego soku z mrożonych śliwek) i zmiksować. Do gotowej masy dodać ubitą śmietanę i delikatnie wmieszać. Całość przelać na wyłożony spód, wyrównać i wyłożyć połówki

Passions hobbies life
Ciasto Twarogowe Poduszki 214

herbatki  Składniki: 5 jajek 220 g mąki pszennej 280 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju + do wysmarowania formy 2 łyżki kakao 500 g twarogu 1 opakowanie budyniu wanilinowego Wykonanie: Jajka ubijamy z 180 g cukru w wysokiej misce. Dodajemy do miski olej oraz 125 ml wody i miksujemy. Do masy jajecznej dodajemy: mąkę, proszek(...)pieczenia,kakao, miksować przez chwilę na najniższych obrotach. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej olejem Twaróg dwukrotnie zemleć ( może być gotowy z wiaderka - polecam 500 g waniliowy). Przekładamy ser do dużej miski, dodajemy pozostały cukier i budyń i miksujemy aż składniki się połączą. Masę serową przekładamy do szprycy i wyciskamy na ciasto tworząc kratkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

W Moim Magicznym Domu
Sernik z rosą 204

blaszka 25x36):   Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki miękkiej margaryny   Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego w kostkach lub z wiaderka* 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 3,2% budyń śmietankowy bez cukru (35 g) 2 jajka 4 żółtka   Piana(...)rant. Ciasto lekko podpiec przez ok. 10 min. ( w przepisie nie jest to podane, ale ja zawsze tak robię, żeby nie wyszedł zakalec.) W tym czasie twaróg zmielić dwukrotnie (wiaderkowego nie trzeba). Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce ser i ciągle miksując wsypać proszek budyniowy, wlać olej i mleko. Białka ubić na sztywno i lekko wymieszać

Maślane ciasteczko
pyszny pieczony sernik z bitą śmietaną i z posypkami... 184

Składniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, aromat migdałowy Delecta 1/2 łyżeczki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy Delecta 1 duża porcja/64 gram, skórka pomarańczowa 3 łyżki, biszkopty okrągłe 150 gram, bita śmietana - w opisie, mocno kolorowa posypka Decorada Delecta - 2łyżki, posypka maczek z mango Decorada Delecta 2 łyżki, posypka płatki czekoladowe Decorada, Delecta 2 łyżki jajka, aromat migdałowy(...)cukier ubić mikserem do białości z 4 minuty na dużych obrotach do masy jajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, skórkę pomarańczową rozdrobnioną w rozdrabniaczu nie za drobno, mikserem na średnich obrotach połączyć składniki, nie miksować za długo użyłam 2 foremki 18x14 cm ale można użyć np. tortownicy 24 cm - blaszki posmarowane masłem, na dnie rozłożyć biszkopty, wlać masę serową

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza na otrębowym spodzie 279

głód :D Ba, nawet mojemu chłopakowi smakowała! (a nie jest on wielkim fanem zdrowej żywności). Dodatki mogą być właściwie wedle uznania, tu jest moja propozycja :)   Składniki: 200g chudego twarogu (może być trochę więcej) 3 jajka 9 łyżek otrębów – miałam tylko owsiane i pszenne, więc takich użyłam, ale każde się nadadzą 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz, oregano(...)plasterków) 1 kulka mozarelli light Cebula czerwona Opcjonalnie: rukola, pieczarki   Przygotowanie: Przygotowanie jest łatwe i szybkie, więc już na samym początku można rozgrzać piekarnik do 180ºC. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jajka, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać. Dodać otręby i wymieszać ponownie. Oczywiście można mieszać wszystko na raz, ale tak jest moim zdaniem prościej ;) Blachę do pieczenia wykładamy papierem

Jak gotować i nie zwariować
Konserwa rybna z twarogiem do kanapek 149

Pyszna pasta idealna do kanapek. Składniki: 1 puszka konserwy rybnej w pomidorach 20 dag twarogu 1 łyżka posiekanej zieleniny 1 kiszony ogórek sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Twaróg rozgnieść widelcem, dodać konserwę rybną, pokrojony ogórek, zieleninę, doprawić do smaku, wymieszać i podawać na pieczywie

Tradycyjna Kuchnia
Ser cytrynowy 149

żeby wszystko było po naszej myśli i tak jak chcemy. Tak właśnie udał się nowy twór Madzi, czyli ser cytrynowy. To bardzo łatwy w zrobieniu ser, coś trochę jak twaróg, ale ma bardziej ziarnistą konsystencję. W smaku cytryny są bardzo delikatnie wyczuwalne, nawet nie na drugim planie. Pewnie gdzieś na trzecim. Ale są i dodają uroku. My dodatkowo wzbogaciliśmy(...)solimy i doprawiamy pieprzem cytrynowy. Zostawiamy w misce lub przekładamy do formy serowarskiej żeby nadać kształt. Przechowujemy w lodówce pod przykryciem 1-2 tygodnie. My traktujemy ten ser jak twaróg i mieszamy go ze śmietaną i jogurtem i jemy jak pastę na kanapkach. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Bezglutenowy sernik z jabłkami 203

polecam właśnie to!  Spokojnie możecie podwoić proporcje. (Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto: 75g mąki kukurydzianej 75g mąki ziemniaczanej 80g masła/margaryny 60g cukru Masa serowa: 500g mielonego twarogu (tłustego) (*) 2 jajka (duże) 70g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej/skrobi kukurydzianej 1 łyżka cukru waniliowego 1-2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej (opcjonalnie) Dodatkowo: 2-3 jabłka (średnie) 1 łyżka soku(...)kruszonkę). Całość piec 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu sernik ostudzić w piekarniku (przy uchylonych drzwiczkach) i następnie schłodzić w lodówce (najlepiej  przez całą noc). (*) Użyłam tłustego twarogu z kostek. Jeśli macie wiaderkowy - dodajcie około 30g stopionego (i ostudzonego) masła

Di gotuje
Sernik na zimno a la ptasie mleczko 156

sumie jak dla mnie nie przypomina sernika, tylko coś w stylu ptasiego mleczka...po prostu pycha...przepis od sąsiadki, ale zmodyfikowany przeze mnie..wyszło pysznie...polecam.. 1 kg twarogu [ z wiaderka waniliowy] 6 łyżek cukru pudru cukier waniliowy Delecta 1 szkl.śmietany 36 %  100 ml mleka 4 łyżki żelatyny duże opakowanie herbatników polewa kuleczki zbożowe w czekoladzie(...)różowej skorupce Decorada Delecta posypka czekoladowa Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników. Twaróg wymieszać z cukrami. Śmietanę ubić na sztywno , stopniowo dodawać po łyżce do masy sernikowej i delikatnie wymieszać. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w ciepłym mleku.Delikatnie wlewać do masy serowej i wymieszać, dodać posypkę czekoladową i kuleczki w czekoladzie i znów wymieszać.Masę wylać na herbatniki.Na

Moje domowe kucharzenie
Bułeczki drożdżowe- motylki z serem. 207

potrzeby można dodać kilka łyżek ciepłego mleka). Tak przygotowane, dobrze wyrobione ciasto oprószamy mąką, miskę przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na około 60 minut. NADZIENIE: 200 g mielonego twarogu (lub naturalnego twarożku kanapkowego) 1 żółtko przesiany cukier puder (do smaku) 2 łyżki sparzonych i odsączonych rodzynek      Twaróg, żółtko i cukier puder (1-2 łyżki) miksujemy

Rozpustne gotowanie