twaróg - 6936 przepisów (strona:156/463)

Poniedziałkowy "fit" - Twarogowe placuszki z wanilią i cynamonem 222

cynamonem skomponowały idealny smak. Placuszki są proste w wykonaniu i nie pochłoną wiele czasu.  Twarogowe placuszki z wanilią i cynamonem  SKŁADNIKI : 1 duże jajko 250 g twarogu chudego 1 łyżeczka ksylitolu świeża laska wanilii około 3 cm - ziarenka z laski 1/3 - 1/2 łyżeczki cynamonu olej kokosowy  PRZYGOTOWANIE : Do miseczki wbijamy jajko i je roztrzepujemy, dodajemy chudy(...)twaróg i całość ugniatamy mieszając widelcem. Następnie dodajmy ksylitol oraz ziarenka świeżej wanilii, dodajemy cynamon i całość mieszamy. Patelnie teflonową rozgrzewamy (smarujemy olejem - można użyć oliwę z oliwek)  i nakładamy małe porcje placuszków.  Pieczemy na małym ogniu pod przykryciem po kilka minut z dwóch tron - do zarumienienia. Przewracamy delikatnie aby placuszki się nie rozpadły.  Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bieszczadzkie kotlety z ziemniaków i sera 23347

przygotowane kotlety podajemy z sosem pieczarkowym, z sosem mięsnym, albo po prostu z kefirem. Zapraszam :) Składniki na 12 niewielkich kotlecików: 300 g ugotowanych ziemniaków (całych lub tłuczonych) 100 g twarogu 1 jajko 1-2 łyżki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1/2 łyżeczki pieprzu 1 płaska łyżka majeranku sól do smaku kilka łyżek bułki tartej do panierowania olej do smażenia Ziemniaki(...)twaróg mielimy. Dodajemy jajko, mąkę, sól, pieprz i majeranek i dobrze mieszamy. Nawilżonymi dłońmi formujemy podłużne kotleciki długości około 7 cm , panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przepis pochodzi z książki „Jadło. Przepisy kulinarne pogranicza polsko-słowackiego”. Przepis bierze udział w akcji

Trzeci talerz
Sernik konkursowy E. Wedel 182

podaniem. SKŁADNIKI Na spód sernika 2 opakowania ciastek Amerykanki E. Wedel 50 g masła Na sernik 3 jajka + 1 żółtko szczypta soli 150 g cukru 1 kg mielonego twarogu (u mnie z wiaderka) 200 ml śmietany 18% 30 ml soku z cytryny skórka z jednej cytryny 1 czekolada biała E. Wedel 1 laska wanilii lub łyżeczka cukru z prawdziwą(...)masłem). Na spód formy wyłożyć równomiernie masę z ciasteczek i docisnąć. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 ° C. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać twaróg, śmietanę, skórkę startą z jednej cytryny, sok z cytryny i zmiksować krótko do połączenia składników. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i startą białą czekoladę, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli

Passions hobbies life
CIASTO CIELAK, CZYLI SERNIK Z MURZYNKIEM W JEDNYM 235

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ( dałam domowy ) - 280g mąki orkiszowej typ750      lub 1,5 szklanki mąki tortowej - 4 całe jajka masy serowej: - 1 kg mielonego twarogu (u mnie tradycyjnie Juliko, ale można dowolny) - 1,5 szklanki ksylitolu  lub cukru trzcinowego (można dać pół na pół ksylitol z cukrem trzcinowym) - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 135g rozpuszczonego masła(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, rozłożyć na całości, nie musi być równo (ja zostawiłam kilka łyżek masy do wyłożenia na masę serową). Jajka utrzeć z ksylitolem (lub cukrem), dodać twaróg, mąkę ziemniaczaną i roztopione masło i dokładnie wymieszać. Na masę czekoladową wykładamy (rzucamy) kleksami masę serową (nie wyrównujemy), ja na masę serową porzucałam jeszcze kleksiki z masy czekoladowej. Blaszkę wstawiamy

Smaczne Zdrowe
Niebiańskie sernikobrownie 241

posmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną. Pieczemy 10 minut w temp. 170 st. Po czym przelewamy bardzo delikatnie na podpieczony spód masę serową: Składniki na masę serową: 500 g twarogu sernikowego (lub zwykłego twarogu, zmielonego) 1 olejek waniliowy 1 łyżka budyniu waniliowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 2 jajka 100 g cukru pudru Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej, blendujemy TYLKO

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Domowe Pierogi Ruskie 198

Pierogi Ruskie Składniki: Farsz: ok 1 kg ziemniaków 250-300 g chudego twarogu 2 duże cebule Majeranek, pieprz, kucharek, magii, sól Ciasto: 300 g Mąki Basi do pierogów ( jedna z lepszych mąk) 150 g wody 1 - 2 łyżek oleju ok. 1 łyżeczki soli Wykonanie: Ziemniaki gotujemy z solą. W międzyczasie smażymy pokrojoną w kostkę cebulę na mocny złoty kolor(...)Kiedy ziemniaki się ugotują, odcedzamy je i usmażoną cebulę wrzucamy do gorących ziemniaków. Dodajemy twaróg i przyprawy. Wszystko tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków aż ziemniaki i cała reszta się wymiesza i powstanie nam jednolita w miarę masa. Ważne aby smak farszu był bardzo wyrazisty, ponieważ w cieście się on straci , więc spokojnie nie żałować przypraw. Uważam ,że tajemnicą dobrych pierogów

W Moim Magicznym Domu
Drożdżowe ślimaczki z serem 96

śniadanie. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 320 ml ciepłego mleka 50 g masła 2 łyżki majonezu 50 g drożdży 50 g cukru szczypta soli   Nadzienie 400 g twarogu półtłustego żółtko 3 łyżki cukru   Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy na 10 minut, aż zaczyn podwoi swoją(...)zagniatamy ciasto. Następnie dodajemy masło i wyrabiamy, aż ciasto będzie elastyczne. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. W tym czasie twaróg dobrze rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier i żółtko, dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na prostokąt grubości 0,5 cm. Na cieście rozprowadzamy ser i zwijamy w rulon

e-PrzepisyKulinarne
Ekspresowe ciasteczka serowe 124

Składniki mąka pszenna, 250g ser twaróg, 250g masło, 250g cukier, 1/2 szkl Przygotowanie Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło, siekamy. Następnie dodajemy twaróg, wyrabiamy ciasto, aż będzie jednolite i gładkie. Dzielimy na kilka części. Blat obsypujemy mąką. Każdą część wałkujemy na grubość 2-3mm. Radełkiem wycinamy romby lub inne kształty. Każde ciasteczko przykładamy do cukru górną stroną. Układamy

Gotowanie moimi oczami
Francuskie paszteciki z ruskim nadzieniem 164

tradycyjnego ciasta użyłam ciast francuskiego. Paszteciki z ruskim nadzieniem z dodatkiem boczku zapiekłam i zjedliśmy tak jak ruskie - z kefirem. Nadzienie: ok. 800 g mączystych ziemniaków 300 g półtłustego twarogu 2 średnie cebule 5 plastrów boczku sól i pieprz do smaku masło klarowane do smażenia lub olej do smażenia 2 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko do posmarowania Ziemniaki obrać(...)boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na małym ogniu na 2 łyżkach klarowanego masła lub oleju. Ziemniaki odcedzić i dobrze rozgnieść tłuczkiem, nieco ostudzić. Do ciepłych ziemniaków dodać pokruszony twaróg, usmażoną cebulę i boczek wraz z tłuszczem i jeszcze raz rozgnieść tłuczkiem, dobrze łącząc składniki. Posolić i przyprawić obficie pieprzem. Odstawić. Ciasto odwinąć z papieru, nakładać wzdłuż porcje farszu, zwijać

Czerwień i błękit
Pierogi ruskie nasze ulubione, a Twoje ? 142

mąki  1 jajko  1 niepełna szklanka ciepłej wody  szczypta soli  Nadzienie do pierogów 0,5 kg ugotowanych dzień wcześniej ziemniaków 0.5 kg twarogu półtłustego szczypta soli 5 niedużych cebul  15 dkg boczku wędzonego ( pokrojonego w kostkę)  1 łyżeczka pieprzu  2 łyżki oleju  Dodatki: 2 cebule  2 łyżki oleju Do odsmażenia Olej(...)niego kulkę i odkładamy przykryte pod ściereczką.  Zabieramy się do farszu. Przez maszynkę do mięsa przepuszczamy ( u nas przez sitko z  dużymi oczkaami )  ziemniaki oraz twaróg. Całość przekładamy do miski ( u nas do dużej miski od miksera ) . Cebulę obieramy kroimy w kosteczkę i wraz z boczkiem przesmażamy na oleju. Lekko studzimy i dodajemy do masy. Włączamy mikser

Kuchnia na wzgórzu
Chleb z makiem i białym serem 117

350g mąki orkiszowej 630 150g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1850 od Młynu Kopytowa 100g mieszanki płatków orkiszowych, gryczanych i owsianych 10 drożdży suchych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 300g twarogu 200ml ciepłego mleka 100g maku od Symbio Mleko podgrzewamy, tak by było ciepłe ale nie parzyło. W misce mieszamy mąki, płatki, drożdże, sól, cukier, twaróg i połowę maku. Do mieszanki

Gotowanie i blogowanie
Sernik na zimno z galaretkami 168

Karnawałowy, szalenie kolorowy i pyszny sernik. Zatopione kawałki galaretek w puszystej masie serowej, całość oblana kolejną galaretką, a wszystko tak cudownie pyszne i lekkie. Składniki: (tortownica 30cm) 1kg twarogu trzykrotnie zmielonego 400g serka homogenizowanego 100g cukru pudru 30g żelatyny 0,5 szklanki wrzątku kruche ciastka – do wyłożenia dnia tortownicy 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki jagodowe Dzień wcześniej(...)700ml, wlewamy do miseczki i odstawiamy do wystudzenia. Letnią wstawiamy do lodówki na całą noc. Tak samo postępujemy z galaretką wiśniową. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do wystudzenia. Twaróg miksujemy z cukrem pudrem i serkami homogenizowanymi, pod koniec miksowania partami dodajemy letnią/zimną żelatynę. Po dodaniu żelatyny miksujemy jeszcze 5 minut. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, układamy

Gotowanie i blogowanie
Maliny zakochane w serku - Serniczki na zimno z malinami 114

serniczka ten deser został zdecydowanie moim numerem jeden. Serniczki smakują cudownie, obłędnie. To istny romans puszystego serka i lekko kwaskowatej maliny. Miłość od pierwszego serniczka.    Składniki 500g twarogu trzykrotnie zmielonego 200g serka homogenizowanego 30g cukru pudru 15g żelatyny 1/4 szklanki wrzątku mrożone maliny Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do wystudzenia. Twaróg miksujemy z cukrem pudrem i serkami

Gotowanie i blogowanie
POMIDORY FASZEROWANE - PIERWSZE ŚNIADANIE DIETA 1500KCAL. 168

zrobić , aby zobaczyć  ich miny :))) ha ha ha...że takie dania i im zasmakują. Danie ma 336 KCAL. 2 małe pomidory 20 dag. 3 łyżki chudego twarogu 150 g. 1 łyżka posiekanego szczypiorku 3 g. 5 rzodkiewek 50 g  0.5 op.kiełków np.sojowych lub innych 25 g. 2 wafle ryżowe naturalne 18 g. 2 plasterki kiełbasy krakowskiej parzonej(...)herbata niesłodzona bez ograniczeń ************************************************************* Pomidory myjemy,kroimy na pół wszerz i usuwamy miąższ że środka.Twaróg Mieszamy z posiekanym szczypiorkiem ,pokrojonymi w talarki lub kostkę rzodkiewkami , i kiełkami.Masą faszerujemy pomidory.Na wafle nakładamy po plasterku kiełbasy krakowskiej i Podajemy z pomidorami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pierogi z kaszą razy dwa i pieczarkami 148

roztopionym masłem, żeby pierogi się do siebie nie poprzyklejały.  Podajemy z roztopionym masełkiem i podsmażoną cebulką lub boczkiem.  Smacznego! farsz: 1 woreczek kaszy gryczanej 300 g półtłustego twarogu 150 g wędzonego boczku 1 średnia cebula sól, pieprz Kaszę ugotowałam wg przepisu na opakowaniu, boczek i cebulkę podsmażyłam. Połączyłam wszystko z przestudzoną kaszą i twarogiem. Przyprawiłam solą

bistro mama

Proponowane wyszukiwania