tuńczyk w ziołach - 182 przepisów (strona:3/13)

Spaghetti z tuńczykiem 158

oliwie i maśle, pod koniec dodać sól oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Cebulka uzyska czosnkowy aromat. Następnie dodać do cebuli odsączonego tuńczyka, podsmażyć chwilę i wlać przecier pomidorowy.  Wymieszać, doprawić solą i pieprzem, dodać zioła oraz pozostałe 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Makaron wyłożyć na talerz, dodać tuńczyka w sosie pomidorowym, posypać startym serem mozzarella

Zgrabne Gotowanie
Włoska sałatka z tuńczykiem! FIT LUNCH BOX! 888

lunch box do pracy, który możecie przygotować rano przed pracą. Nie zajmie to Wam więcej niż 10 minut. SKŁADNIKI: - 3 łyżki kaszy kuskus - 1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym - 10 pomidorków czerwonych daktylowych - zioła toskańskie - świeże liście bazylii - sól himalajska - kilka kropel oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki soku z cytryny Kaszę wsyp do szklanki zalej wrzątkiem przykryj talerzykiem(...)minut. Gotową przełóż do pojemnika. Dodaj pomidorki (daktylowe, czy koktajlowe nie trzeba kroić zaoszczędzisz czas ;-) ), tuńczyka, bazylię i sok z cytryny.  Wymieszaj wszystko skrop sokiem z cytryny.Gotowe! SMACZNEGO! FIT CAŁY DZIEŃ! PIĘKNEGO DNIA

SMYKWKUCHNI
Sałatka z tuńczykiem 274

może być również mozarella - wersja bardziej kaloryczna, feta - wersja bardziej słona) Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek, sok połowy cytryny, zioła do sałatek, może być zielona czubrica (ulubione) Wykonanie: Kroimy wszystkie warzywa, jajka, ser w kostkę. Dodajemy tuńczyka z puszki, odlać do sosu płynną zawartość puszki. W pojemniczku wymieszać wszystkie składniki sosu wraz z ulubionymi ziołami, dobrze wstrząsnąć

kgwjanczewo
Placki z tuńczyka. 173

tuńczyka kawałki w oleju roślinnym Grall 1 jajko 3 płaskie łyżki otrąb lub bułki tartej 1 mała cebula 4 łyżeczki serka kanapkowego z ziołami 1 łyżka soku z cytryny bazylia sól, pieprz     Przygotowanie: Tuńczyka odsączamy z oleju, wrzucamy do miski, dodajemy serek oraz drobno posiekaną cebulę. Następnie wbijamy jajko, wsypujemy otręby lub bułkę tartą i doprawiamy solą

Symfonia smakowa
Tarta z tuńczykiem i pieczarkami 263

Składniki ciasto: 15 dkg mąki 10 dkg margaryny 2 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich farsz: 45 dkg pieczarek 1 cebula 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 … Czytaj dalej Tarta z tuńczykiem i pieczarkami

czarrna od kuchni
Mleczne naleśniki w kolorowym wydaniu - "Mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego" 227

zmiksować tak, aby nie było grudek. Smażyć na odrobinie oliwy. Nadzienie: 3/4 szklanki soczewicy czerwonej 1 puszka tuńczyka z w sosie własnym Princes 100 g twarogu półtłustego 1 cebula 2 średnie marchewki, starte na grubych oczkach 4 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie pęczek szczypiorku Soczewicę gotować ok. 8 minut, odcedzić i zostawić do przestudzenia. Cebulę drobno(...)posiekać i podsmażyć na oliwie z oliwek. Do cebuli dodać marchewkę i dusić do miękkości. Na koniec dodać odsączonego z wody tuńczyka. Wymieszać z twarogiem, przestudzoną soczewicą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz szczypiorkiem, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Nadzienie wykładać na naleśniki i zawijać, tworząc ruloniki. Podawać ze świeżą bazylią. I... mały bonus w ramach "Mam kota

FitKot
Rybne klopsiki z duszonym jarmużem, kaszą orkiszową i warzywami 209

latach użytkowania jeszcze się nie znudziłam ;) Rybne klopsiki z duszonym jarmużem, kaszą orkiszową i warzywami Klopsiki: 1 puszka tuńczyka   w sosie własnym 3 łyżki płatków jaglanych 1 średniej wielkości marchewka 1 łyżka otrąb owsianych 1 małe jajko pieprz, zioła prowansalskie, szczypta soli Duszony jarmuż: kilka dużych liści jarmużu 1 łyżka oliwy z oliwek 2 średnie cebule 4 ząbki(...)czosnku sól, pieprz, słodka papryka Dodatkowo: 100 g kaszy orkiszowej brokuły, mini marchewki Tuńczyka odsączyć z wody, rozdrobnić i umieścić w misce. Dodać startą na drobnych oczkach marchewkę, płatki jaglane, otręby, jajko. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Formować niewielkie kuleczki (wielkości orzecha włoskiego). Ugotować na parze, około 15-20 minut razem z brokułami i mini marchewką. Kaszę orkiszową ugotować

FitKot
Tuńczyk w papirusie, w marynacie grejpfrutowej 290

grejpfruta czerwonego-  sok z ½ cytryny-  olej sezamowy-  sos sojowy light-  sól, pieprz-  rozmaryn, tymianek-  czosnek-  papryka wędzona Mięso tuńczyka osuszamy papierowym ręcznikiem. Skrapiamy olejem sezamowym, sosem sojowym, sokiem z grejpfruta  i  ½ cytryny. Dodajemy przyprawy i zioła  - sól, świeżo zmielony pieprz, paprykę wędzoną, czosnek, trochę rozmarynu i tymianku. Dorzucamy kawałki wyciśniętej cytryny, ze skórką. Tuńczyka dokładnie obtaczamy w marynacie

mojewypiekiinietylko
Cukinia z kuskusem i tuńczykiem 162

suszonych pomidorów, łyżka ziół prowansalskich, sól, pieprz, kulka mozzarelli (125g). Sposób przygotowania: Cukinię myjemy i wydrążamy środek pozbawiając ją pestek. Solimy ją i pieprzymy. Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Tuńczyka rozdrabniamy. Paprykę, suszone pomidory kroimy w kostkę (zalewę zachowujemy). Wszystkie składniki mieszamy. Przygotowujemy sos. 5 łyżek zalewy z pomidorów mieszamy z sokiem z cytryny, ziołami i przeciśniętym przez

Pobite gary Barbary
Sos z tuńczyka do makaronu 163

szczypiorku, koperku i natki pietruszki sól, pieprz ok. 200 g makaronu starty ser grana padano ewentualnie pomidor Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tuńczyka odsączamy i wkładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy posiekane zioła i chwilę podsmażamy. Śmietanę dokładnie roztrzepujemy z żółtkami, wlewamy na patelnię i podgrzewamy od czasu do czasu mieszając aż sos zacznie gęstnieć. Na koniec doprawiamy

Czary - gary w kuchni
Sałatka z krewetek 220

misce uformować niewielką „kopułkę”. Dookoła układać na przemian duże krewetki i plastry brzoskwini. Na środku położyć kilka całych oliwek i udekorować listkami ziół. Podobne przepisy Pizza al tonno czyli pizza z tuńczykiem Ośmiorniczki baby w czerwonym winie Karmelizowane przegrzebki czyli scallopsy albo mał... Risotto z krewetkami .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z tuńczyka z ryżem 234

również można ją zabrać w pojemniku na śniadanie do pracy. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 100 g ryżu (1 torebka) 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 mała puszka kukurydzy 1 mała cebula 2-3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz, szczypta ziół prowansalskich opcjonalnie do dekoracji szczypiorek WYKONANIE Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie według(...)kostkę. Cebulę i jajka obrać i również pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić przez sitko z zalewy. Do miski wsypać ryż, dodać tuńczyka, jajka, ogórki, kukurydzę i cebulę, Wszystko razem delikatnie wymieszać, po czym dodać majonez, musztardę, szczyptę ziół prowansalskich. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem ponownie mieszając. Sałatkę można podawać udekorowaną drobno posiekanym szczypiorkiem

Passions hobbies life
MAKARON Z TUŃCZYKIEM NA GORĄCO 201

durum i nie przesadzać z tłuszczem oraz serem.Dzisiaj zrobiłam raczej zdrowszą wersję kuchni włoskiej, dodałam zaledwie 2 łyżki oleju rzepakowego, puszkę tuńczyka w sosie własnym, pół cukinii i paprykę.Z sera zrezygnowałam. Obiad rewelacyjny, przepięknie pachnący dzięki ziołom i czosnkowi i oczywiście sycący, jak to kluchy :-) Idealny na piątkowe zakończenie tygodnia, oczywiście piątkowe bo bez mięsa.  Składniki: makaron(...)kokardki  puszkę tuńczyka w sosie własnym 1/2 cukinii  1/2 czerwonej papryki 1 cała czerwona cebula duży ząbek czosnku  po pół łyżeczki suszonego tymianku, czarnuszki, pieprzu ziołowego, ostrej czerwonej papryki, soli morskiej do smaku. Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać poszatkowaną cukinię ( ja użyłam bocznej strony tarki)i pokrojoną

pieprzny smaczek
Marchewkowe klopsiki z rybą i sosem cukiniowo - paprykowym - zdrowy lunch 176

małe jajko Sos cukiniowo - paprykowy: 1 nieduża cukinia 1 papryka czerwona 1 duża cebula 1 płaska łyżka oleju kokosowego zioła prowansalskie, sól, pieprz Do podania: 100 g kaszy jaglanej Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajko, tuńczyka, płatki jaglane, otręby. Wszystko dokładnie zmieszać i formować niewielkie kuleczki. Umieścić przygotowane klopsiki w parowarze i parować około 20 minut

FitKot
Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem 172

ryż wchłonie już całą wodę, a będzie jeszcze za twardy, dodaj na patelnie trochę gorącej wody. Gdy ryż się ugotuje, zdejmij patelnię z ognia. Tuńczyka rozdrobnij widelcem i dodaj do ryżu razem z posiekanymi ziołami i skórką z cytryny. Wymieszaj i spróbuj. W razie potrzeby dopraw farsz solą i pieprzem. Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Przygotowanym farszem napełnij

Chilli Czosnek i Oliwa