ząbki czosnku cebula oliwaświeża bazylia lub zioła prowansalskiesól, pieprzpuszka tuńczyka w sosie własnympaczka makaronu spaghetti (500g)Wykonanie:W garnku rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i przecier, podsmażyć. Dodać pomidory i gotować na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Następnie dodać tuńczyka, zioła i chwilę podgotować. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, rozłożyć
Anioły w kuchniwino, zagotowałem, a kiedy wyparowało, wyjąłem czosnek, dodałem obrane ze skóry, rozdrobnione pomidory, resztę oliwy, sól do smaku. Dusiłem pod przykryciem 15 minut. Pod koniec gotowania dodałem rozdrobnionego tuńczyka, zioła i doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem. Makaron ugotowałem szerokim garnku. Wrzuciłem do wrzącej wody i gotowałem ok. 9 minut, odcedziłem, przełożyłem do ogrzanej miski, polałem sosem, wymieszałem. Podałem w głębokich
R'n'G Kitchensosie własnym pomidor 4 ogórki kiszone krążek sera camembert 3 łyżki koncentratu pomidorowego (lub keczupu) oregano, bazylia Tuńczyka osączyłam z zalewy. Na cieście rozsmarowałam koncentrat, obficie posypałam ziołami. Wyłożyłam tuńczyka, lekko go rozsmarowując tak, aby nie wymieszał się z koncentratem. Na wierzchu ułożyłam plastry ogórków i pomidora, przykryłam plastrami sera. Piekłam w 200 stopniach ok. 35 minut, z ustawieniem
W kuchni Karmel-itkiładnie się prezentuje. Składniki: 200g ryżu (użyłam Parboiled Britta ), 2 puszki tuńczyka w wodzie, 4 jajka ugotowane na twardo, 200 g żółtego sera w kostce, puszka kukurydzy , pęczek szczypiorku, 5 łyżek majonezu, łyżeczka ziół prowansalskich. Wykonanie: Ryż ugotować(...)miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, przestudzić i ułożyć na dnie szklanej miski. Posmarować 2 łyżkami majonezu. Jajka ostudzić, obrać i pokroić w kostkę, ułożyć na majonezie, oprószyć ziołami prowansalskimi. Tuńczyka odsączyć. Kukurydzę odsączyć, przelać zimną wodą i ponownie odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odsączonego tuńczyka rozłożyć na jajkach, posypać startym serem, wyłożyć kukurydzę (można troszkę odłożyć
Z miłości do słodkościBardzo szybko się robi, są bardzo sycące i bardzo smaczne. Zimą świetnie smakują z ryżem i mięsem mielonym z chili, latem np.cukinią, pomidorami z dodatkiem ziół i tuńczyka. Z tego co czytałam to do farszu część osób dodaje ryż surowy, ja wolę dodać podgotowany wówczas mam pewność, że nie będzie twardych ziarenek. Dla 2 osób Potrzebujemy: 2 duże czerwone
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/puszka tuńczyka w oleju 1 pomidor 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 cebuli czerwonej 5 garści mieszanki sałat Sos: 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku zioła prowansalskie sól pieprz Tuńczyka osączyć z zalewy. Pomidora pokroić na półplasterki, jajka pokroić na cztery, a cebulkę w kostkę. sałatę porwać na mniejsze kawałki. W miseczce wymieszać jogurt naturalny, zioła prowansalskie(...)sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na talerzu ułożyć sałatę. Dookoła poukładać pomidora i jajka. Na sałacie ułożyć osączonego tuńczyka, posypać cebulką i polać sosem jogurtowym
Ewusiowe SmakiPlacuszki z tuńczykiem i masą ziół są moimi ulubionymi. Sycą na długo i mają specyficzny, wyrazisty smak. Czarna rzepa dodaje im charakteru i ostrości, a przyprawy podkręcają znacznie smak. Polecam wszystkim, którzy uwielbiają tuńczyka. Składniki na 2 porcje: 1 puszka tuńczyka 40g płatków owsianych 2 jajka 1/2 czerwonej cebuli 1/2 czarnej rzepy 1 łyżka ketchupu łagodnego 1 łyżka koncentratu
Czarnawisienkadomowa pizza, lubimy na cienkim cieście. Tym razem z mozzarellą i tuńczykiem , cudowna, chrupiąca pizza, z mocno pomidorowym sosem. Uwielbiamy ją wszyscy. Polecam, warto upiec samemu, o niebo lepsza niż kupna. Ciasto na pizze 350 g mąki pszennej 5 g suchych drożdży 1 łyżeczka cukru(...)łyżeczki soli 30 ml oliwy z oliwek 150 ml ciepłej wody 100 ml letniego mleka 1 łyżka pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią 1 łyżka ziół dalmatyńskich Dodatki: tuńczyk mozzarellla ( polecam firmową z KLIK ) ser żółty Sos pomidorowy: 5 dojrzałych pomidorów 3 ząbki czosnku sól biały pieprz cukier do smaku Sos: Czosnek obrać i przecisnąć
Takie tam pichceniedrożdży 1 całe jajko 1 szklanka letniego mleka 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru pozostałe składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym mały brokuł 100ml sosu pomidorowego 200g sera żółtego zioła prowansalskie oregano bazylia Sposób wykonania: ciasto: Drożdże pokruszyć do miski, posypać cukrem, wlać 1/2 szklanki letniego mleka i dodać 2 łyżki mąki(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nastawić na 240 stopni C. Ciasto na pizzę wyłożyć na papier, jeśli ciasto klei się do dłoni można lekko posypać wierzch ciasta mąką i formować. Następnie posmarować sosem pomidorowym, wyłożyć tuńczyka, brokuły, ser i posypać ziołami prowansalskimi. Piec 10-15 minut
Prosto i Smacznie z Anetąchwilę odstawiamy. Szparagi nacieramy oliwą i grillujemy chwilę na rozgrzanej patelni. Doprawiamy je solą. Na każdej kromce układamy kiełki, odsączone z oliwy filety z tuńczyka oraz szparagi. Całość ozdabiamy posiekanymi ziołami i polewamy sosem. Smacznego :) Artykuł Kanapki z tuńczykiem, szparagami i pikantnym sosem pomarańczowo-pomidorowym pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogwystarczą, żeby nakarmić do syta 4 osoby. Składniki: 10 średniej wielkości ziemniaków 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, w kawałkach 1 jajo 100 g startego sera mozzarella 1 mała cebula 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku zioła prowansalskie sól, pieprz opcjonalnie do podania: 100 ml jogurtu naturalnego kiełki rzodkiewki Przygotowanie: Ziemniaki szorujemy, osuszamy(...)troszkę ostygną wydrążamy łyżeczką z ziemniaków miąższ, pozostawiając trochę przy skórce. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a tuńczyka odcedzamy z zalewy. W misce rozgniatamy widelcem miąższ z ziemniaków, dodajemy jajko, natkę pietruszki, szczypiorek, mozzarellę, wrzucamy cebulę oraz tuńczyka i przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Wszystko dokładnie mieszamy i faszerujemy ziemniaki. Następnie znów wkładamy do piekarnika i zapiekamy jeszcze około
Symfonia smakowaZestaw Antipasti: crostini ze szparagami i kozim serem; crostini kozim serem i grillowaną cukinią z malinami; crostini z awokado, concasse z pomidorów i tatarem z tuńczyka; oliwki marynowane z ziołami i dodatkami; pasta z suszonych pomidorów, prażonych pestek słonecznika i pecorino; grillowane warzywa w oliwie oraz foccacia. Do nich do wyboru Pinot Grigio od Ornella Molon
królestwo garówzdrowa, sycąca, podana z pieczywem i pastą z awokado! Niezastąpiona! SKŁADNIKI: - sałata masłowa 15 liści - 4 pomidorki koktajlowe - 1/2 ogórka zielonego - 1 cebulka dymka - 1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym - zioła prymat do sałatki PASTA Z AWOKADO: - 1/2 awokado - 3 łyżki sera chudego - sól morska - sok z cytryny do smaku - 12 listków bazylii Całość zmiksować POLECAM! BUUUZIAKI
SMYKWKUCHNIjajka 75 g sera żółtego Przepis: Jajka gotujemy na twardo obieramy i ugniatamy widelcem w miseczce, tuńczyka odcedzamy i razem mieszamy. Nakładamy na kromki tuńczyka z jajkiem, ser i posypujemy ziołami. Piekarnik nagrzewamy do 200° C i pieczemy ok. 10 minut. Smacznego Artykuł Zapiekanka z tuńczykiem i jajkiem pochodzi z serwisu Gotowanie
Gotowanie-uk