tuńczyk w ziołach - 182 przepisów (strona:2/13)

Pizza z tuńczykiem i oliwkami 212

Składniki (ciasto): 2 dag drożdży 3/4 szkl. ciepłej wody 1,5 szkl. mąki łyżeczka cukru łyżeczka soli 2 łyżki oleju Dodatki: sos pomidorowy tuńczyk w puszcze plasterki pomidorów czarne oliwki kukurydza cebula starty żółty ser zioła prowansalskie pieprz, sól Wykonanie: 1. Cukier z drożdżami rozrobić w letniej wodzie. Dodajemy 2 łyżki mąki i mieszamy. Wlewamy do misy robota(...)odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.4. Po wyrośnięciu ciasto rozciągnąć na blasze do pizzy (ok. 40 cm).5. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać ziołami, pieprzem i serem. Ułożyć na tym tuńczyka, oliwki, cebulę, pomidora i kukurydzę.6. Wstawić do nagrzanego maksymalnie piekarnika i piec ok 10 min. w temp

Pasja Smaku
Kotlety z tuńczyka 149

śniadanie :)  ~ Kotleciki rybne z tuńczyka ~ Składniki: (na 1 porcje) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 jajko 10g otrębów pszennych przyprawy: sól, pieprz, dowolne zioła + jajko ugotowane na miękko chleb żytni Tuńczyka odsączamy z wody. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Rozgrzewamy lekko natłuszczoną patelnię i smażymy na niej kotleciki po kilka minut z każdej strony. Gotowe przekładamy

Kuchenny Skrawek Nieba
Lekka kolorowa sałatka z tuńczykiem 345

otrzymałam od sklepu  czerwonamaszyna.pl . składniki: 400 g sałaty, u mnie mieszanka z warzywniaka 7 ogórków gruntowych 400 g pomidorków koktajlowych 3 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju 1 słoiczek czarnych oliwek olej rydzowy zioła włoskie Sałatę porwać i przełożyć do miski. Ogórki obrać(...)skórki i pokroić w plasterki, dodać do sałaty. Pomidorki przekroić na połówki lub jak są większe to na ćwiartki. Do warzyw dodać kawałki tuńczyka z puszki i wszystko lekko wymieszać. Następnie dodać osączone oliwki, zioła włoskie do smaku. Całość skropić olejem i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Od razu podawać.  A teraz trochę o tej pięknej misie, która prezentuje

Monia miesza i gotuje
Sałatka z tuńczykiem i sosem musztardowym 127

puszka tuńczyka w sosie własnym 1/4 ogórka zielonego 1 pomidor duża garść sałaty 3 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz i zioła prowansalskie Jajko gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy z sosu. Ogórka i pomidora kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Sałatę drzemy na mniejsze kawałki. Oliwę , musztardę oraz przyprawy mieszamy do powstania sosu. Sałatę

Cukier&Puder
PASTA CON CALAMARI IN SALSA DI POMODORO! – czyli KULINARNA PODRÓŻ DO WŁOCH! 155

doskonale wiedzą , że oprócz słodkości , które zajadam z tak wielką namiętnością ( hehehe! ) to właśnie makarony  goszczą u mnie najczęściej w tygodniu na stole.Z dodatkiem mięs , świeżych warzyw , tuńczyka czy też samych świeżych ziół są tym, co kocham najbardziej!__________________________________________________________________________________________Dziś mam dla Was przepis na fantastyczny makaron z kalmarami w sosie pomidorowym!Smak obłędny! Zapach również!Podobny jadłam właśnie we Włoszech

Ostra na Słodko
Tarta z tuńczykiem. 166

Pycha!!! Składniki na tartę z tuńczykiem: 300 g ciasta francuskiego 4 łyżki oliwy 2 cebule 1 duży por (tylko jasna część) kilka pieczarek 1 płaska łyżeczka ziół dalmatyńskich (lub innych ulubionych) 200 g tuńczyka (u mnie pieczony w folii) 300 g kwaśnej śmietany 18 % 2 jajka 50 g drobno pokrojonego lub startego żółtego sera sól pieprz żółtko do posmarowania sezam

Rozpustne gotowanie
Sałatka z ryżem i tuńczykiem 140

własnym 3-4 ogórki kiszone 1 papryka czerwona 1 łyżka posiekanych kaparów(opcjonalnie) 1-2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy  świeże zioła(np.koperek/szczypiorek) sól,pieprz Sposób wykonania: Ryż przekładamy do głębokiej miski, dodajemy tuńczyka. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę i dorzucamy do miski. Dodajemy kapary, majonez, musztardę, zioła. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem

Smaki Natalii
Penne z tuńczykiem 143

sosie własnym lub oliwie, puszkę krojonych pomidorów, ser mozzarella. Krok 1 - Ugotuj makaron. Krok 2 - Na rozgrzaną patelnię wrzuć pomidory. Dodaj sól, pieprz i dużo ziół prowansalskich.   Krok 3 - Wrzuć odsączonego wcześniej tuńczyka i całość wymieszaj. Krok 4 - Pokrój mozzarelle w kostkę. Większość wrzuć do sosu, zostawiając odrobinę do dekoracji. Mieszaj do rozpuszczenia sera.  Krok 5 - Wrzuć makaron

Mój Smak na Życie
Tuńczykowo-marchewkowy pasztet z soczewicy 115

suchej) szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy (100 g suchej) szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (100 g suchej) 80ml oleju rzepakowego + 3 łyżki do smażenia 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka tuńczyka pęczek drobnego szczypiorku 2 duże marchewki łyżeczka majeranku 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki szczypta kurkumy łyżeczka pieprzu grubo mielonego sól do smaku(...)dodajemy pokrojony czosnek i podsmażamy jeszcze minutę. Do jednej miski przekładamy soczewicę zieloną, połowę kaszy jaglanej, połowę podsmażonej cebulki, 40 ml oleju i połowę wymieszanych ziół i przypraw(oprócz kurkumy). Dodajemy także odsączonego tuńczyka po czym miksujemy na gładką masę. Po zmiksowaniu dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy. Do drugiej miski dodajemy resztę kaszy i cebulki, czerwoną soczewicę, resztę ziół

Mienta blog
Kolorowa makaronowa sałatka z tuńczykiem 162

łyżeczki chili jalapeno kruszonego, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, ziołowy pieprz, 2 pomidory. Przygotowanie Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać drobno posiekany czosnek oraz odsączonego tuńczyka. Pomidory pokroić w kosteczkę, dodać do sosu, dusić ok. 10minut na małym ogniu. Doprawić chili, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dodać makaron

Z miłości do słodkości
Zapiekanka makaronowa - podsumowanie współpracy z mantini24.pl 140

zapiekamy. Spróbujcie i nie bójcie się odważnego połączenia smaków.Składniki :* 250g makaronu Rigatoni* puszka tuńczyka w sosie własnym* 2 jajka ugotowane na twardo* cebula* ząbek czosnku* 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany * łyżka oliwy z oliwek* opcjonalnie rzodkiewki* kilka plasterków żółtego sera* świeże zioła* sól, pieprz  Przygotowanie :Makaron(...)ugotować al dente. Jajka zetrzeć na tarce, wymieszać z tuńczykiem i śmietaną. Na oliwie przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Wymieszać całość z tuńczykiem. W formie do zapiekania ułożyć makaron, sos z tuńczyka, przykryć całość plasterkami sera i zapiekać około 20 minut, aż ser sie rozpuści. Danie posypać świeżymi ziołami. Najlepiej smakuje na ciepło. Tym wpisem kończę moją współpracę

Magiczne Życie Marty
Tuńczyk z cytryną i szałwią! 246

ziół ;-) Zachęcam do wypróbowania przepisu! Składniki: - 2 filety z tuńczyka - sól morska - pieprz - sok z cytryny - ryż 3 kolory - 1 łyżeczka masła + 1 łyżeczka oliwy z oliwek; do smażenia ryby - melisa + szałwia+ sól morska + sok z limetki Rybę delikatnie oprósz solą i skrop sokiem z cytryny. Smaż na w/w mieszance tłuszczu. Zdejmij z patelni i ułóż na posiekanych ziołach

SMYKWKUCHNI
Sałatka z komosą ryżową i tuńczykiem 178

kilka rzodkiewek pokrojonych w grubą kostkę 1 niewielka kalarepa, obrana i pokrojona w kostkę 3 ogórki kiszone, pokrojone w kosteczkę Sos: olej z odcedzonego tuńczyka, sok wyciśnięty z połówki cytryny, zmiażdżony ząbek czosnku, szczypta włoskich ziół (do pizzy lub samego oregano), sól, pieprz, szczypta cukru pudru dla złamania kwaśnego smaku Tuńczyka odcedzić, całość lub część oleju zachować. Ugotowaną komosę ryżową

Czerwień i błękit
Makaron z tuńczykiem w sosie śmietanowym 197

śmietany 18% sól pieprz łyżeczka ziół prowansalskich pęczek natki pietruszki łyżka oleju 100 g startego żółtego sera Sposób przygotowania: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju.  Tuńczyk odsączyć z nadmiaru oleju i dodać do cebuli. Wlać śmietanę, dodać sól i pieprz do smaku, zioła prowansalskie i podsmażyć 5 minut

na moim stole...
Pesto z sałaty z makaronem i tuńczykiem 161

tuńczykiem z sosie własnym. :) Składniki: Pesto: sałata 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka nasion słonecznika 2 pomidorki koktajlowe sól, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, zioła prowansalskie 50g makaronu spaghetti z pszenicy durum  puszka tuńczyka z sosie własnym  Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do blendera wrzucamy umytą i osuszoną sałatę, Umyte

Truskawkowa Fiesta