truskawkowy - 4000 przepisów (strona:179/267)

Zdrowy deser z mango, banana, truskawek 169

wedle upodobania. Na dno szklaneczek wsypujemy garść naturalnej, chrupiącej granoli. Kładziemy łyżkę serka naturalnego homogenizowanego lub jogurtu naturalnego gęstego. Wylewamy żółtą masę z banana i mango, a na to truskawkowy mus z miodem. Powtarzamy z resztą składników. Wierzch deseru posypujemy chrupiącą granolą. Podajemy od razu. The post Zdrowy deser z mango, banana, truskawek appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Tort czekoladowy z wiśniami 195

płynie i zanim się obejrzeliśmy minęły dwa lata od czasu kiedy ogłosiliśmy światu, że blogujemy kulinarnie :) Z tej okazji upiekłam tort, drugi w moim życiu. Pierwszy zrobiłam rok temu: truskawkowy - możecie go zobaczyć tutaj . W tym roku postawiłam na klasykę: wiśnie i czekoladę. Nieskromnie powiem, że wyszedł obłędny! I zdradzę Wam sekret: praktyka czyni mistrza! Biszkopty już mi nie opadają

W kuchni Katie
Żytnie placuszki z mango, jogurtem naturalnym i truskawkami 144

oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.  Gotowe placuszki przekładamy na talerz, podajemy z jogurtem naturalnym, musem truskawkowym oraz kawałkami mango. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Tarta z kremem waniliowym i truskawkami 285

łyżka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej ziarenka z 1/2 laski wanilii dodatkowo: 500 g truskawek                     2-3 łyżki dżemu truskawkowego Przygotować waniliowy krem: Mleko zagotować z wanilią. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać obie mąki i dokładnie zmiksować. Ciągle mieszając wlewać powoli ciepłe mleko. Następnie przelać całość

wyzwania kuchenne
Biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami trochę inaczej 150

jest warunkiem koniecznym. biszkopt: 6 jajek 0,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru masa śmietanowa : 400 g śmietany kremówki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego masa truskawkowa : 300 g truskawek 1 łyżeczka żelatyny

Polska Zupa
Alpejska pianka z porzeczkami 338

wody 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Pozostałe 1 kg czerwonej porzeczki (może być mrożona) 1/2 słoika dżemu (z czerwonych owoców, czyli może być wiśniowy, truskawkowy itp.) WYKONANIE Biszkopt: Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, dno blaszki o wymiarach 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę

Passions hobbies life
Ciasto odwrócone z jabłkami i gruszkami 210

gruszkami  80 dag owoców ( u mnie jabłka i gruszki) pyszne gruszki kupuję w KLIK  6 dużych jajek  10 łyżek mąki pszennej  1 budyń ( dałam truskawkowy dla koloru)  ½ szklanki cukru  12 łyżek oleju  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Jabłka i gruszki myję i obieram , następnie kroję w grubsze plastry i wykładam

Takie tam pichcenie
Rodzaje wód butelkowanych 208

ilość pozostałych składników mineralnych, takich jak wapń czy magnez. A co z wodami smakowymi? Unikaj jak ognia! W ostatnich latach sklepy zalała fala różnych wynalazków, typu woda o smaku truskawkowym, cytrynowym itp. Wydaje się, że to nic złego, przecież to wciąż tylko woda. Nic bardziej mylnego, tego rodzaju napoje są zapchane cukrem, sztucznymi aromatami, substancjami konserwującymi. Butelka takiej wody może

Powiedz dietom nie
BABKA PARZONA WANILIOWA 389

mnie spróbować inny smak babek to zapraszam! Mam Babkę Czekoladową z kremem waniliowym … Babkę kokosową z makiem … Karmelową z czekoladą i orzechami …. I Kokosową z musem truskawkowym … SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 0,5 szkl * mąka ziemniaczana – 4 łyżki * jajko – 3 szt * cukier – 0,5 szkl * margaryna – 125 g * proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
Kakaowe ciasto z truskawkami, galaretką i ptasim mleczkiem 1145

łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Ptasie mleczko: 900ml śmietanki kremówki 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (+ ok.4-5 łyżek zimnego mleka) 2 galaretki truskawkowe Ok.1 kg truskawek (umytych i obranych) Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i żółtka. Na koniec dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy łyżką. Gotowe masę przekładamy

Smakowy Raj
Dzienny jadłospis z 14. lutego z przepisami 137

wegetariańskie. Do picia zielona herbata. Śniadanie 2: 2 jabłka Obiad: Roladki drobiowe z żurawiną, kluseczkami i smażoną kapustą kiszoną. Do picia sok z jabłek i śliwek. Deser: Tort śmietankowo – truskawkowy z ciastem princepolkowo – biszkoptowym + kawa zbożowa. Kolacja: Tajska zupa z indykiem +herbata rooibos do picia R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google

Smakowy Raj
Wuzetka na prostym cieście babkowym 172

dżemu (lub musu jabłkowego) 2 łyżki kakao 2 szklanki mąki * Zamiast sody nie polecam używać proszku do pieczenia – ciasto najprawdopodobniej wyjdzie zakalcowate. Dodatkowo: 1 średni dżem np. truskawkowy ( ok. 280g) 800ml śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 3 śmietan fixy (gdy jest ciepło można dać 4) Ok. 50g czekolady deserowej lub gorzkiej Jajka, cukier, olej

Smakowy Raj
Truskawkowe twisty 129

się owoców dodać wymieszany budyń. Gotować, aż budyń zgęstnieje. Odłożyć do wystudzenia. Wyrośnięte ciasto chwilę wyrobić, rozwałkować na prostokąt o wymiarach 40 x 50 cm. Ciasto posmarować przygotowanym budyniem truskawkowym. Zwinąć je wzdłuż dłuższego boku, dokładnie skleić i pokroić na 12 równych części. Każdego ślimaczka wziąć w dłonie i rozciągnąć na szerokość, następnie przekręcić. Tak przygotowane bułeczki kłaść na blasze

Domowa cukiernia Ewy
Make cooking easier - książka inna niż wszystkie 176

zjeść coś nietypowego. Ale tylko czasami. :-) Dania nie są przy tym nudne. Przeciwnie, wiele mam ochotę wypróbować. Oto przykładowe przepisy z wybranych pór roku: Śniadania  - chałka z sosem truskawkowym i brzoskwiniowym - domowe gofry z truskawkami - jajecznica z twarogiem i kminkiem Obiady: - knedle ze śliwkami i cynamonem - placuszki z cukinii ze szparagami - domowe lasagne z mozzarellą Desery: - krucha tarta

Szefowa kuchni
Ciasto piankowe - bez pieczenia 629

ugniatamy ciasto i przekładamy do delikatnie wysmarowanej masłem formy. Wstawiamy do lodówki. Składniki na mus: 200 g pianek marshmallows 125 ml mleka 3,2% 50 ml likieru truskawkowego  u mnie Bols  375 ml kremówki opcjonalnie barwnik czerwony Wykonanie: W rondelku umieszczamy  mleko i pianki i mieszamy tak długo na małym ogniu, aż pianki nam się

W kuchennej krainie