truskawkowy - 4000 przepisów (strona:170/267)

Świąteczno sylwestrowy deser truskawkowo - piernikowy z dodatkiem amaretto 140

się świetnie nie tylko w święta czy sylwestra ale również po całym świątecznym zawirowaniu, kiedy to posiadamy jeszcze pozostałości pierniczków.  Składniki  puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki truskawkowe truskawki (użyłam mrożonych) kilka pierników Poncz do nasączania pierników  150 ml przygotowanej kawy rozpuszczalnej 60 ml likieru migdałowego Amaretto 1 opakowanie cukru waniliowego Sposób Galaretki przygotowujemy według przepisu

Kuchenne aromaty
Ciasteczka owsiano kokosowe z nasionami chia bez mąki i cukru 159

ciasteczka zrobić dziurkę w środku i piec ok 20-25 minut w temperaturze 175 stopni uważając, żeby się nie przypaliły po wyciągnięciu z piekarnika można je nadziać dżemem, musem truskawkowym lub zmiksowanymi truskawkami :) Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Sernik na zimno z owsianym spodem 140

śmietanki 30 % 2 łyżeczki żelatyny 50 gram zmielonych migdałów 50 gram zmielonych orzechów 60 ml gorącej wody Masa śmietanowa 600 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa Poncz 0,5 szklanki  soku pomarańczowego Wykonanie: Na suchej  patelni podpiekamy płatki owsiane razem z siemieniem lnianym, orzechami oraz rodzynkami i żurawiną, następnie dodajemy masło, smażymy

kgwjanczewo
Tarta z truskawkami 714

wanilii masa śmietankowo-jogurtowa 100g gęstego jogurtu naturalnego 100g śmietanki 30% 3 łyżki domowego cukru z wanilią 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka zimnej wody ponadto: 1/2 opakowania galaretki truskawkowej 150ml wody 100-150g truskawek (tyle, aby przykryły wierzch tarty) Wykonanie: CIASTO KRUCHE - składniki na ciasto powinny być prosto z lodówki - mąkę przesiać, dodać cukier puder, zimne masło, żółtko, ekstrakt

Smakołyki Bereniki
Ciasto drożdżowe z rabarbarem 147

Wraz z każdym sezonem rabarbarowym (jak i truskawkowym) na stole stać musi ciasto drożdżowe- u mnie koniecznie ze szklanką kakao! :))) W smaku nie jest za słodkie, z przyjemną nutką wanilii, z ogromną ilością rabarbaru i posypane cynamonową kruszonką. Ciasto bez jajek oraz z jasnej mąki orkiszowej, do której pomalutku staram się przekonać męża, i ku mej uciesze w tym cieście

Kraina Miodem Płynąca
Ciastka bananowe /bez mąki pszennej ,cukru i jajek/ z truskawkami 1051

wgnieść  połówkę , lub plaster truskawki . -Blachę wstawić do piekarnia i piec ok.20-25 minut. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę kuchenna i pozostawić do przestygnięcia. Ciasteczka bananowe z  koktejlem truskawkowym / tym razem na bazie mleka kokosowego/  to  moje ulubione  śniadanie

Zakamarki mojej kuchni
Orzezwiający napój uspokajający 135

potrzebuje wyciszenia...ochłodzenia...zneutralizowania emocji. Najlepiej przyrządzić sobie taki oto napój. Składniki -filtrowana woda -5 torebek melisy POSTI -truskawki -pomarańcze -miód akacjowy 4 łyżki -kostki lodu -sok truskawkowy najlepiej własnej roboty -listki mięty lub bazylii Ugotuj wodę, zaparz melisę.Wyciąg torebki. Wystudz napar. Dosmacz miodem akacjowym- idealny na wrzody żołądka i przy stresującym życiu.Łagodnie wycisza niepokój wewnętrzny, ułatwia zasypianie

Z Kuchni Do Kuchni
Biszkopt czekoladowo-truskawkowy 77

Smaczne, orzeźwiające ciasto. Nie można go robić w pośpiechu, bo smaki mogą się zmieszać. Porcja na blachę o wymiarach 28×36 … Przeczytaj cały artykuł Post Biszkopt czekoladowo-truskawkowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Koktajl bananowo- truskawkowy 161

kupić cudownie pachnących, polskich truskawek. Tylko co wtedy zrobić z zapasem tych zamrożonych, które umilały nam te zimne i nieprzyjemne dni w roku? Świetnie sprawdzą się w koktajlu bananowo- truskawkowym. Jego przygotowanie zajmie ci 2 minuty a rozkosz jaką poczujesz zapamiętasz na długo. Świetne drugie śniadanko lub przekąska również dla tych na diecie i dzieci. Polecam! Składniki: mrożone lub świeże

Wielki apetyt
Sernik na zimno z rabarbarem 145

łyżeczka ekstraktu waniliowego, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżeczki żelatyny, 1/4 szklanki wody + 3-4 łyżki  Galaretka: 5 łodyg rabarbaru, 1/3 szklanki cukru, 1 galaretka (35g) malinowa lub truskawkowa, 1 łyżeczka wody różanej - opcjonalnie Dno tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy biszkopty. Możemy je zwilżyć przy pomocy herbaty, rumu czy soku.  Rabarbar należy

Plate of Joy
Lody jogurtowo - truskawkowe 218

się zaczęło... Było już kilka smaków lodów - waniliowe, śmietankowe, z sosem malinowym, z białą czekoladą i przyszedł czas na coś lekkiego. Dziś zapraszam Was na pyszne lody jogurtowo - truskawkowe.  Bardzo proste do przygotowania, a taaaakie dobre :)  Polecam z całego serca! Składniki: 250 g truskawek 150 g śmietany kremówki 30% 10 łyżek cukru 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego

Plate of Joy
Sernik na zimno z truskawkami 166

pyszny! Z każdym dniem coraz lepszy!  Składniki: 500 g serka homogenizowanego, 270 g jogurtu naturalnego 2%, 1 łyżeczka pasty waniliowej, 90 g cukru pudru, 15 g żelatyny, 1 truskawkowa galaretka, 500 g truskawek, biszkopty Żelatynę zalać 4 łyżkami wrzątku, wymieszać i odstawić na kilka minut. W misce zmiksować ze sobą serek homogenizowany, pastę waniliową oraz cukier puder. Następnie dodać

Plate of Joy
Truskawkowy deser z ekologiczną kaszką orkiszową Symbio 157

listki mięty do dekoracji 1. Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy kaszkę. Gotujemy do momentu aż zgęstnieje. Studzimy. 2. Połowę (150g ) truskawek miksujemy w blenderze, dzięki temu uzyskamy truskawkowy mus. Drugą połowę kroimy na nieduże kawałki. 3. Do szklanek/pucharków układamy kolejno: 1 łyżka kaszki, 2 łyżki musu, 1 łyżkę pokrojonych truskawek, 1 łyżkę kaszki, 2 łyżki musu, 1 łyżkę

Szefowa kuchni
Grzebienie z ciasta francuskiego 125

znajomi a my nie mamy nic,żeby ich poczęstować-grzebienie z gotowego ciasta francuskiego doskonale się sprawdzą.Smaczne i ekspresowe. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 100 g marmolady truskawkowej (lub innej ulubionej) cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia i wycinamy z niego prostokąty. Na jednej połowie smarujemy marmoladą na drugiej robimy

Wielki apetyt
Test produktów Premium Rosa 47

firmy. Cudowny aromat,zapach  i smak nie pozwola nam przejść nam obok niej obojętnie. Z bułeczką maślaną smakuje wprost wybornie.   To samo mogę powiedzieć o syropie truskawkowym i malinowym-każdy kto próbował mówi,że na myśl przychodzi mu od razu smak dzieciństwa. Zdecydowanie nie można porównać ich z żadnym produktem dostępnym w  sprzedaży. Jest aromatyczny,ale pachnie

Wielki apetyt